کد خبر: ۶۴۳۲۸
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۶:۵۸
دکتر حسن روحانی:

سلامت انتخابات کافی نیست، احساس سلامت نیز نیاز است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ‌ رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبریك اعیاد شعبانیه، میلاد امام زمان، هفته‌ی دولت و با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی، باهنر و تمام شهیدانی كه در راه انقلاب و دفاع مقدس خون خود را در راه اعتلای كشور و نظام تقدیم كردند در دیدار با شاخه‌های جوانان و دانشجویان برخی از احزاب، گفت: هفته‌ دولت به معنای هفته‌ همه‌ دولت‌ها و نه یك دولت است. متأسفانه در رسانه‌های گروهی در هفته‌ی دولت كمتر از خدمات دولت‌های گذشته یاد می‌شود. دولت شهید رجایی، شهید باهنر، مهندس میرحسین موسوی، آقای رفسنجانی، آقای خاتمی و دولت نهم، همه دولت‌های جمهوری اسلامی ایران هستند كه این دولت‌ها مورد تأیید امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده اند. 

وی ادامه داد: خوب است كه در هفته‌ی دولت از خدمات دولت‌هایی كه در طول این مدت برای استقلال نظام و توسعه كشور تلاش كرده‌اند، یاد شود. البته طبیعی است كه درباره‌ی هر دولتی انتقادات و نقدهایی وجود داشته باشد؛ چرا كه دولت بی‌نقص دولت امام زمان و دولت‌هایی همچون دولت حضرت علی و پیامبر اكرم است و در عین‌حال هر دولتی می‌تواند قابل نقد و انتقاد بوده و ما می‌توانیم از خدمات دولت‌ها یاد كرده و تكریم كنیم.

روحانی تصریح كرد: امروز كشور در شرایط خاصی قرار گرفته، شرایطی كه از یك طرف امتیازاتی پیش روی ماست و از طرف دیگر مضایقی، كه این امتیازات و مضایق را باید در راستای منافع و مصالح ملی و آینده‌ كشور در نظر گرفت .

وی جمع حاضر در جلسه را امیدواركننده خواند و گفت: این جمع حاضر كه متشكل از شاخه‌های جوانان احزاب مختلف كشور بوده و دور هم جمع شده و با هم بحث می‌كنند، بسیار امیدواركننده است؛ چراكه امام در سال 41 به جمع برخی علماء پیغام داد كه هفته‌ای یك بار دور هم جمع شده ولو این‌كه یك چایی خورده و بلند شوند و عنوان كرده بودند كه جمع شدن علماء باعث ایجاد هراس در دل رژیم می‌شود و آن‌ها احساس می‌كنند كه روحانیت متحد بوده و جلسات علیه انهاست و لذا ترس و دلهره‌ای در سردمداران رژیم ایجاد می‌كنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش این اجتماع احزاب را ارزشمند خواند و تأكید كرد كه باید روی این اجتماع تبلیغ شود و افزود: اجتماع و جمع شدن دور هم امید به نسل جوان و مردم می‌دهد و در عین‌حال در دل دشمنان نظام دلهره می‌افكند. اتحاد و وحدت ما و كنار هم نشستن ما و تحمل یكدیگر، تحمل گفتمان، عقاید و نقد یكدیگر بسیار ارزشمند است كه شما دراحزاب مختلف این كار را انجام دادید.

روحانی با بیان این‌كه ما فاصله‌ احزاب را حس و لمس می‌كنیم، خاطرنشان كرد: این كه شما دور هم جمع می‌شوید، خیلی از نكات و مسائل تاریكی كه در ذهن وجود دارد را رفع می‌كند و از سوی دیگر روح جوانی به دلیل روح پاك و بی‌آلایشی كه دارد خیلی راحت‌تر می‌تواند این اجتماعات را تشكیل داده و راحت‌تر می‌تواند در كنار هم نشسته و گفت‌وگو كند. البته سران احزاب شما همه قبل از انقلاب در یك مسیرحركت كرده‌اند و كنار هم با رژیم مقابله كردند و هم‌اكنون نیز در مسائل اساسی با هم متحد بوده و فعالیت می‌كنند.

وی ادامه داد: اگر خدای ناكرده جنگی بر كشور ما تحمیل شود مطمئنا همه در كنار هم بوده و دشمن باید این نكته را دانسته كه ما همواره در كنار هم صف واحدی تشكیل داده و كنار هم هستیم؛ چراكه همه بر روی اصول، اتفاق‌نظر دارند.

وی با اشاره به اصل 26 قانون اساسی مبنی بر این‌كه احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی، صنفی و اسلامی و اقلیت‌های دینی آزادند مشروط بر این‌كه اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نكنند، گفت: این اصول، اصولی است كه قانون برای همه‌ی احزاب درنظر گرفته و بدان معنا می‌توان گفت كه هر حزبی اصولگرا خواهد بود و این اصول قطعا مورد قبول همه‌ی احزاب است.

روحانی خاطرنشان كرد: اصطلاحات اصولگرا و اصلاح‌طلب تنها نامی است كه روی مجموعه‌ها گذاشته شده است و می‌توان گفت كه به معنای لغوی آن، همه‌ اصولگرایان اصلاح‌طلب و همه‌ اصلاح‌طلبان اصولگرا هستند؛ چراكه هیچ‌كسی وجود ندارد كه در جامعه به دنبال حفظ اصول و ایجاد اصلاح نباشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر این‌كه صحبت احزاب از اعتدال، مبارك و میمون است، افزود: این كه احزاب در شرایط فعلی همه دم از اعتدال می‌زنند، مبارك است چراكه آن‌ها متوجه شده‌اند افراطی‌گرایی ما را به هیچ‌جا نمی‌رساند و همه فهمیده‌اند كه باید در مسیر اعتدال و منطق قرار گیرند. 

روحانی با بیان این‌كه حذف دیگران، اعتناء نكردن به افراد، اتكاء كردن فقط به خود در جامعه‌ی ما مورد قبول نیست، تأكید كرد: مردم ما از افراط خوششان نمی‌آید كه متأسفانه در هر دو جناح افراطیونی وجود داشته و هم‌چنان هستند و شاهد بودیم كه در مجلس نیز برخی افراطی عمل می‌كردند از این‌رو مردم دل خوشی از افراطیون ندارند و همواره اعتدال مورد قبول مردم و جامعه ما بوده و به این لحاظ جناح‌ها و گروه‌ها عنوان می‌كنند كه ما معتدل هستیم و این همان نقطه‌ی مورد قبول جامعه است.

وی با تأكید بر این‌كه افراطی‌گری فاصله‌ها و شكاف را بیشتر و اعتدال‌گرایی ما را به منطق، استدلال و كار كارشناسی نزدیك می‌كند، گفت: باید توجه كنیم كه در قدم‌هایی كه خواهیم برداشت بر اساس كار كارشناسی جلو رویم.

روحانی دولت نهم را پول‌دارترین دولت ایران خواند و گفت: چه زمانی نفت ما به 70 دلار رسیده بود؟ البته مهم آن است كه بتوانیم از این نعمت خدادادی كه در اختیار ماست به درستی استفاده و بهره‌برداری كنیم و اگر نتوان از این پول به درستی استفاده كرد دولت تبدیل به بچه پول‌داری كه نهایتا به بچه‌ بیكار و معتاد تبدیل می‌شود، تبدیل خواهد شد. ولی پول‌داری دولت به طور كلی خوب است ولی اگر حواس‌مان نباشد ما را از مسیر حق دور خواهد كرد.

رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر این‌كه دولت پول‌دار خوب بوده ولی باید دید كه آن پول را در كجا خرج می‌كند؟ اظهار داشت: اتكاء بودجه به نفت یكی از نگرانی‌های همه‌ی ماست كه این خطر بزرگی است كه سیاست‌های كلی مجمع تشخیص مصلحت نظام كه به تأیید مقام معظم رهبری و قانون سالانه و چشم‌انداز كه در آن تأكید كرده اتكاء ما باید به نفت كمتر شود، عنوان شده است و از سوی دیگر برخی می‌گویند علت سقوط شوروی سابق آن بود كه در دورانی نفت گران شد و شوروی بر اساس پول نفت برای كشورش برنامه‌ریزی كرد و هنگامی كه یك دفعه نفت ارزان شد، شوروی سقوط كرد و یا این‌كه برخی دیگر می‌گویند در رژیم شاه كه یك دفعه نفت گران شد، شاه نتوانست از آن استفاده كرده و نظام ستمشاهی فروپاشید.

وی ادامه داد: در صورتی كه حواس‌مان نباشد پول نفت خطرناك است و هم‌چون سیلی كه آمده و در صورتی كه حساب‌شده این سیل پشت یك سد قرار نگیرد آن سیل همه را می‌برد.

روحانی با تأكید بر این‌كه امروز به منطق و كار كارشناسی در بخش اقتصاد و سیاست نیازمندیم، گفت: به دلیل شرایط اقتصادی از یك سو پول نفت فراوان شده و از سوی دیگر حجم نقدینگی بسیاری وارد جامعه می‌شود، كه اگر پول نفت داخل بانك مركزی شده و اجازه دهیم هر دلار آن به حساب دولت واریز شود و پول به جامعه تزریق شود، آن‌گاه این اتفاق كه در طول یك سال نقدینگی به 42 درصد افزایش پیدا می‌كند، رخ می‌دهد و در این صورت تورم و قدرت خرید بالا رفته، كالا گران شده و مشكلات مردم زیاد می‌شود پس امروز به كارشناسان قوی اقتصادی نیازمندیم. 

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌كه امروز در سیاست خارجی دارای نقاط ارزشمندی هستیم، گفت: هیچ زمانی وجود نداشته كه آمریكا به اندازه‌ی امروز دچار گرفتاری و مخمصه شود؛ چراكه خود آمریكایی‌ها قبول دارند در افغانستان، عراق، لبنان و مبارزه با تروریسم شكست خورده‌اند.

وی ادامه داد: در زمان جنگ اسرائیل با لبنان در رسانه‌های دنیا و بین سیاسیون مطرح بود كه این جنگ نیابتی است و اسرائیل نماینده‌ی آمریكا و حزب‌الله نماینده‌ی ایران است و از سویی اسرائیل در جنگ با حزب‌الله لبنان شكست سیاسی، نظامی و روانی خورد و در آن دوران مهم این بود كه مردم اسرائیل برای آن‌كه خبر درست و صحیح بشنوند به تلویزیون المنار حزب‌الله گوش می‌دادند كه این پیروزی مهم‌تر از پیروزی نظامی بوده است؛ چراكه در جنگ سال 1967همه‌ی اعراب برای شنیدن اخبار به رادیو اسرائیل روی می‌آوردند و عنوان می‌كردند كه اخبار این رادیو درست است و امروز نقطه‌ مقابل رخ داده و این پیروزی بزرگی است كه نیروهایی كه در مسیر مبارزه با استعمار و استثمار در این منطقه بودند، توانستند به دست آورند و این برای ما از لحاظ سیاسی بسیار ارزشمند بود.

رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: امروز فشارهای زیادی وجود دارد و برای ما طراحی كرده‌اند كه در این زمینه‌ها نیاز به كار كارشناسی وجود دارد و به طور كلی هیچ مشكلی با شعار دادن در اقتصاد و سیاست خارجی حل نمی‌شود؛ چراكه همان‌طور كه شما برای اداره‌ی خانواده می‌توانید برای مدت محدودی با شعار مسائل را حل كنید در آینده نیاز به برنامه‌ریزی برای حل مشكلات بوده و باید واقعیات را برای اعضاء خانواده بازگو كرد و با كار، معضلات را حل كنیم پس در همه‌ی امورنیاز به كار كارشناسی وجود دارد.

وی با بیان این‌كه در بحث سیاست خارجی به كار كارشناسی، دقت و برنامه‌ریزی نیازمندیم، گفت: راه‌حل تمام این مشكلات انتخاب‌هایی است كه پیش ‌رو داریم و باید همواره توجه كنیم كه همیشه باید نقد دلسوزانه كرد ولی هرگز تخریب نكرد.

روحانی با بیان این‌كه نقد آزاد، منطقی، دلسوزانه و برای اصلاح امور مفید و مثمرثمر بوده است، خاطرنشان كرد: در صورتی كه بزرگان شما را تخریب كردند راه این نیست كه شما نیز آن‌ها را تخریب كنید؛ بلكه باید برای مردم توضیح داد كه تخریب كار درستی نیست و حتی قانون اساسی نیز اجازه نمی‌دهد كه به افرادی كه اتهاماتی به آنان وارد است در جامعه حرف زده و قانون تأكید می‌كند كه در این رابطه قاضی و دادگاه باید تصمیم‌گیری كنند و حتی قانون اساسی تأكید دارد كه در رابطه با فردی كه تخلف مرتكب شده و جرم انجام داده افراد حق ندارند كه حیثیت وآبرویش را بریزند.

وی با بیان این‌كه در قانون اساسی هتك حیثیت افراد مجاز نیست و باید در این صورت آن فرد هتك‌كننده مجازات شود، گفت: اهانت در اسلام وجود ندارد و هتك حرمت و هتك حیثیت افرادی كه حتی زندانی و تبعید شده‌اند، خلاف قانون است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: كسانی كه دست به تخریب می‌زنند به اخلاق و احكام شرعی معتقد نیستند و این افراد حتی اعتقادی به قانون اساسی به عنوان منشور ملی هم ندارند.

روحانی در رابطه با راه‌حل‌های موجود برای افرادی كه تخریب می‌كنند، گفت: در برابر تخریب نباید سكوت كرد. باید از شخصیت‌ها دفاع كرد، به مردم توضیح داد كه كسی كه تخریب می‌كند بر خلاف شرع و قانون عمل كرده و بالاخره درشرایط انتقال قدرت و انتخابات حواس‌مان جمع باشد كه چه اقداماتی باید انجام دهیم تا افراد صالح پست را برعهده گیرند و راه‌حل اساسی در این رابطه حضور مردم در پای صندوق‌های رأی است.

وی ادامه داد: اگر از مجلس و روند كشور انتقاد دارید باید این انتقاد سالم و سازنده بوده و مردم را برای شركت در انتخابات دعوت كنید و افرادی را كه فكر می‌كنید اصلح هستند وارد مجلس، دولت و شوراها كرده و كرسی مسوولیت را به آنها بدهید.

وی با بیان این‌كه برای ورود به انتخابات باید پیش‌شرط‌های لازم در جامعه فراهم شود، تصریح كرد: نباید كاری كرد كه حضور مردم و احزاب در انتخابات توأم با پرداخت هزینه‌های بالا باشد و باید هزینه‌های مشاركت در انتخابات را پایین آورد. این‌كه حزبی كاندیدایی برای ریاست جمهوری معرفی می‌كند و آن كاندید رأی نمی‌آورد و بعد از آن تمام اعضای آن حزب از دولت اخراج می‌شوند این هزینه‌ی بالایی است و نباید كاری كنیم كه هزینه‌ مشاركت برای احزاب بالا رفته و آن‌ها در انتخابات شركت نكنند كه این بدترین خسارت برای كشور است.

روحانی بالاترین قدرت‌نمایی كشور را در برابر دشمن، در صحنه‌ انتخابات خواند و خاطرنشان كرد: در صورتی كه اسفند سال جاری انتخابات پرشكوه و حداكثری‌ای با مشاركت مردم برگزار شود، آن‌گاه تهدیدها كاهش یافته و دشمن از كشور ما منصرف می‌شود. پس در صورتی كه قرار باشد همه‌ مردم در انتخابات شركت كنند باید هزینه‌ها پایین آمده و مردم احساس كنند كه در انتخابات پاداش خواهند گرفت كه پاداش آن‌ها این است كه به كاندیدای مورد نظرشان كه رأی می‌دهند، همان فرد از صندوق آراء بیرون آید كه این موضوع در صورتی حاصل می‌شود كه همه اعتقاد به انتخابات سالم داشته و مردم در رابطه با سلامت انتخابات مطمئن باشند.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اضافه كرد: باید در رابطه با ایجاد اطمینان برای سلامت و صحت انتخابات در افكار عمومی تلاش كرد و كاری نكرد كه مردم در رابطه با آن دچار شك و تردید شوند؛ چراكه تنها امنیت برای جامعه كافی نیست و احساس امنیت نیز نیاز است و هم‌چنین سلامت انتخابات نیز كافی نیست و احساس سلامت انتخابات نیز نیاز است.

وی با بیان این‌كه رأی مردم، مدیران و مسوولان را می‌سازد، گفت: در شرایط فعلی این موضوع كه انتخابات پرشوری برگزار شده تا كشور حفاظت شود، بسیار مهم است پس باید كاری كرد كه همه‌ی احزاب احساس كنند در كشور رقابت سیاسی نهادینه شده است و زمانی رقابت نهادینه می‌شود كه "اقلیت" احساس كند روزی "اكثریت" خواهد شد و در صورت نبود این احساس، رقابت نهادینه نشده است. 

رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر این‌كه باید همه‌ی زمینه‌ها برای مشاركت مردم ایجاد شده و افرادی با تخصص وارد مجلس شوند، گفت: اگر امروز كشور از لحاظ اقتصادی و سیاسی دچار مشكل است باید نمایندگانی وارد مجلس شوند كه بتوانند مشكلات را حل و فصل كنند و اگر نقدی وجود دارد كه در جامعه‌ی ما آزادی رعایت نمی‌شود، باید نمایندگانی را به مجلس فرستاد كه بتوانند این مشكلات را حل كنند؛ چراكه مجلس ما مجلس بسیار قدرتمندی است كه كمتر مجلسی را می‌توان پیدا كرد كه قدرت و نفوذ مجلس كشورمان را داشته باشد.

وی خاطرنشان كرد: اگر به دنبال راه‌حل برای حل مشكلات موجود هستید باید افراد اصلح‌، سالم، معتدل و افرادی كه به آرای مردم و نظام اعتقاد داشته و به اصول اسلام و موازین اسلامی، ولایت، قانون اساسی و رهبری را پذیرفته‌اند به مجلس فرستاد تا مجلس توانمندی تشكیل شود و همه‌ی نقدها و مطالبات با مجلس قوی‌تر حل شود.

وی با تأكید بر این‌كه باید تلاش شود تا نسل جوان و دانشجو در حالت انفعال قرار نگیرد، تصریح كرد: انفعال نسل جوان و دانشجو بسیار خطرناك بوده و ممكن است این انفعال فضای سیاسی كشور را به سمت انسداد و بن بست هدایت كند؛ چراكه همواره دانشجو و جوان در جامعه به عنوان مرجع در انتخابات و مسائل سیاسی بوده و باید امروز این مرجعیت به دانشگاه و دانشجو برگردد تا دانشگاه منفعل نباشد و فضای لازم برای انتخابات ایجاد كنند.

روحانی خطاب به افراد شركت‌كننده در این جلسه گفت: این اجتماع را ادامه داده، سعه‌ی صدر خود را بالا برده و سعی كنید كه در گفت‌وگوهایتان از جملات معتدل استفاده كنید، تا جلسات و اجتماع‌تان پایدارتر بماند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌كه انقلاب یعنی عزت و حركت در مسیر آرمان‌ها و رشد و توسعه‌ی كشور، گفت: این آرمان‌ها را كه بر اساس آن انقلاب شد دنبال كنید؛ چراكه شما می‌توانید شور و نشاط را در كشور ایجاد كرده و نیروی مؤثر برای حركت بزرگان كشور باشید و مطمئنا ملاقات‌ها، نامه‌ها و صحبت‌های شما در بزرگان نظام مؤثر خواهد بود. پس راه فعالیت سالم سیاسی‌تان را ادامه داده تا همواره منافع ملی حفظ شده و بتوان به رشد و توسعه و نكاتی كه در سند چشم‌انداز بیست ساله موجود است،دست یافت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین