آفتاب: وزارت خارجه کره شمالی، با صدور بیانیهای اعلام کرده که آمریکا موافقت کرده است نام کره شمالی را از فهرست کشورهایی که آمریکا معتقد است حامی تروریسم هستند، حذف کند.
اگرچه تحلیلگران پیش بینی کرده بودند که نام کره شمالی به زودی از این فهرست حذف خواهد شد، هنوز از جانب دولت آمریکا بیانیهای در تایید این توافق انتشار نیافته است.
روز یکشنبه، کريستوفر هيل، نماينده آمريکا در مذاکره با کره شمالی درباره مسائل هسته ای، گفته بود کره شمالی موافقت کرده که تا پايان سال ۲۰۰۷ تمام تاسيسات هسته ای خود را برچيند.
کريستوفر هيل، از نتیجه این گفتگوها که در ژنو، صورت می گیرد ابراز رضايت کرده و گفته بود جزئيات بيشتر، در جريان ادامه مذاکرات شش جانبه در پکن، مورد بحث قرار خواهد گرفت.
مذاکرات شش جانبه توسط آمريکا، کره شمالی، ژاپن، کره جنوبی، روسيه و چين انجام می شود.
کيم کای گوآن، رئيس هيئت مذاکره کننده کره شمالی، نیز درباره نتيجه گفتگوها ابراز خوش بینی کرده بود.
گفتگوهای نمايندگان بلند پايه آمريکا و کره شمالی برای عادی سازی روابط دو کشور، در پی مذاکرات شش جانبه ماه فوريه انجام شد. در جريان آن گفتگوها، پيونگ يانگ قول داد برنامه های اتمی خود را در برابر دريافت کمک های اقتصادی و امتيازات ديپلماتيک برچيند.
کره شمالی بر اساس توافق های قبلی رآکتور پلوتونيوم خود را تعطيل کرده است اما واشنگتن می گويد هدف نهايی، يعنی عادی سازی روابط آمريکا و کره شمالی، ممکن است سال ها طول بکشد.