«الیزابت» شامگاه یکشنبه در سخنانی که به طور هم زمان از بیشتر رسانههای دیداری و شنیداری انگلیس پخش شد افزود؛ در این مقطع زندگی ما کشور دچار اختلال شده است. این اختلال برای بعضی اندوهناک و برای بسیاری مشکلات مالی بهوجود آورده است. نحوه زندگی بسیاری از ما نیز تغییر یافته است.
الیزابت همچنین در سخنان خود از تلاش پزشکان، پرستاران و سایر کارکنان کادر درمانی این کشور تقدیر کرد. این در حالی است که آنها به شدت از کمبود تجهیزات پزشکی و لباس های محافظ در برنامه مقابله با کرونا رنج برده و در صورت اعتراض به این وضعیت به توبیخ و یا اخراج تهدید شدهاند.
ملکه انگلیس از مردم خواست تا انضباط و خوشاخلاقی را سرلوحه رفتار خود قرار داده تا نسل آینده از نحوه پاسخگویی به این بحران احساس غرور کنند.
این پیام ویدیویی در اقامتگاه سلطنتی وینزور، جایی که الیزابت نزدیک به یک ماه گذشته را برای جلوگیری از ابتلای به کوید-۱۹ به آنجا پناه برده، ضبط شده است.
ملکه انگلیس اولین بار در سال ۱۹۴۰ میلادی و در بحبوحه جنگ جهانی دوم از کاخ وینزور سخنرانی کرد. ۸۰ سال بعد او از همان مکان و در حالی برای مردم این کشور سخنرانی کرد که رسانهها از آن به عنوان نطق جنگی تعبیر کردهاند.
این برای چهارمین بار در طول عمر الیزابت است که خارج از روال عادی، درباره امور کشور و تحولات بینالمللی سخنرانی میکند. سخنرانی او به طور طبیعی در ایام پایان سال میلادی و به مناسبت میلادی حضرت مسیح (ع) در شبکههای تلویزیونی پخش میشود.
آخرین بار او در سال ۲۰۰۲ پس از مرگ مادرش در تلویزیون ظاهر شد و از مردم به دلیل حمایت و ابراز همدردی با او تقدیر کرد.
پنج سال قبل از آن (۱۹۹۷) نیز الیزابت درباره مرگ دیانا همسر پسرش که در سانحه رانندگی در پاریس جان باخت، سخنرانی کرد. او قرار بود در پیام ضبط شده برای مردم سخنرانی کند اما به دلیل بالاگرفتن اعتراضات عمومی، مقابل کاخ اصلی سلطنتی لندن (باکینگهام) حاضر شد و به صورت زنده سخنرانی کرد.
اولین نطق فوقالعاده الیزابت هم به دوران جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ بر می گردد که از مردم خواست تا با یکدیگر متحد شده و برای نیروهای مسلح در جنگ با عراق دعا کنند.
ضبط سخنرانی فوقالعاده ملکه انگلیس به دلیل بحران کرونا در شرایط متفاوتی صورت گرفت. به گزارش رسانههای این کشور، تنها یک فیلمبردار با تن کردن لباس محافظ اجازه حضور در اتاق ملکه را پیدا کرد و سایر دستاندرکاران در اتاق مجاور مشغول به کار بودند.
پس از ابتلای ولیعهد و نخست وزیر انگلیس به ویروس کرونا سلامتی الیزابت نیز در هالهای از ابهام قرار دارد.
یک سخنگوی دستگاه سلطنتی انگلیس اعلام کرد الیزابت ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ با بوریس جانسون نخست وزیر ملاقات حضوری داشته اما توصیهها بهداشتی را رعایت کرده و در سلامتی کامل به سر میبرد.
چندی پیش برخی از رسانهها از ابتلای الیزابت به کرونا خبر دادند، اما این مطلب از سوی منابع رسمی تائید نشد. با این حال کاخ سلطنتی انگلیس تاکنون تائید نکرده که الیزابت مورد آزمایش قرار گرفته یا خیر.
نخست وزیر انگلیس همچنان به دلیل بروز علائم کرونا خانه نشین است. دستیار ارشد او، عالی ترین مقام پزشکی و وزیر اسکاتلند نیز به همین دلیل در قرنطینه بهسر میبرند.
منحنی آمار ابتلا به کرونا در انگلیس روی شیب صعودی قرار دارد. این ویروس تاکنون ۴۷ هزار و ۸۰۶ تن را مبتلا و جان بیش از ۴ هزار و ۹۳۴ نفر را گرفته است. دانشمندان انگلیسی ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) را اوج آمار ابتلا و تلفات ناشی از کرونا پیشبینی کردهاند.