کشور پاراگوئه که یک تولیدکننده عمده غلات در جهان بوده و جمعیتی حدود هفت میلیون نفر دارد، تاکنون تنها ۱۵۹ مورد ابتلای به کروناویروس و هفت مورد مرگ در اثر ابتلا به این بیماری را داشته است. دادههای مربوط به وزارت بهداشت پاراگوئه نشان میدهند در این کشور تنها سه نفر از افراد مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شدند و تنها یک نفر از میان آنها به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد
این در حالی است که در مقام مقایسه کشور آرژانتین بالغ بر ۲ هزار مورد ابتلای به کروناویروس، کشور پرو ۱۰ هزار مورد، شیلی حدود ۸ هزار مورد و برزیل نیز حدود ۲۵ هزار مورد ابتلای به این بیماری را داشتهاند. کشور اروگوئه نیز حدود ۵۰۰ مورد مثبت ابتلای به کروناویروس را داشته و بولیوی نیز ۳۵۴ مورد ابتلا به این بیماری را ثبت کرده است
لوییس آلبرتو اسکوتو، نماینده سازمان جهانی بهداشت در پاراگوئه به رویترز گفت: عمده دلیل موفقیت این کشور در مهار کروناویروس به کارگیری تدابیر شدید فاصلهگذاری اجتماعی بوده است. او خاطرنشان کرد: این که آنها توانستهاند بهترین نتیجه را بگیرند دلیلش در پیش گرفتن این تدابیر و همچنین رفتار مردم این کشور به رغم داشتن یک زندگی دشوار و تجربه نابرابری و فقر بوده است.
دولت پاراگوئه در هفته دوم ماه مارس اقدام به تعطیل کردن مدارس و لغو رخدادهای بزرگ و مهم در واکنش به شیوع ویروس کرونای جدید کرد. این دولت همچنین کمی بعد اقدام به بستن مرزهایش و تعطیل کردن فرودگاه هایش کرده و دستور به قرنطینه سراسری مردم این کشور با یکسری موارد استثنای معدود را داد. به دنبال اجرای این تدابیر نیروهای پلیس و ارتش پاراگوئه در خیابانها گشت زنی و به مغازهها سرکشی کرده و بیش از ۱۰۰۰ نفر را به اتهام نقض محدودیتهای قرنطینه مجازات کردند.
در همین حال بر طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت و سازمان بهداشت پان آمریکن، این کشور حوزه آمریکای لاتین یکی از کمترین نرخهای انجام تستهای مربوط به کرونا را داشته و تنها ۲۶.۲ تست را برای هر ۱۰۰ هزار تن از افراد انجام داده است. پاراگوئه درگیر کمبود تستها و همچنین پرسنل واجد شرایط برای انجام امور پزشکی بوده است.
این کشور در عین حال در کسب دستگاههای پشتیبان تنفسی و تجهیزات محافظتی برای پرسنل پزشکی خود نیز با مشکل روبرو بوده است. این کمبودها یک دلیل اقدام اخیر ماریو عبدو، رئیس جمهور پاراگوئه در روز دوشنبه در تمدید قرنطینه در این کشور بوده است. اسکوتو گفت: هرچند که قانونگذاران پاراگوئه مدعی هستند که نظام بهداشت و درمان این کشور به رغم کمبودهای بودجهای تحت فشار قرار نگرفته اما این وضعیت وجود یک بحران را پنهان نمیکند.
اسپرانزا مارتینز، یک سناتور و وزیر بهداشت سابق پاراگوئه گفت: قطعاً موارد گزارش نشدهای نیز وجود دارند اما عدم مشاهده مرگ و میر و عدم وجود موارد جدی که نظام بهداشت و درمان ما را درگیر سازد نشان میدهد که هنوز انتقال گسترده بیماری در سطح جامعه رخ نداده است.
وی افزود: نگرانی اصلی هم اکنون این است که هنگام برداشته شدن این تدابیر آن هم بدون داشتن راهبرد اجرای تستهای سریع پاراگوئه درگیر اوج ابتلای به این ویروس مشابه با اتفاقات افتاده در کشورهای دیگر شود.