کد خبر: ۶۴۸۲۸۲
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲

جنجال اظهارات ترامپ درباره تزریق ماده ضدعفونی برای درمان کرونا

اظهار نظر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای تحقیق درباره فایده تزریق ماده ضدعفونی در درمان کرونا انتقاد جامعه پزشکی را برانگیخته است.
آفتاب‌‌نیوز :

ترامپ در کنفرانس خبری خود همچنین موضوع سودمندی پرتو فرابنفش برای بیماران کرونا را پیش کشید که مشاور پزشکی دولت که در نشست حاضر بود آن تائید نکرد.

اندکی پیش از این نشست خبری، یکی از مقامات دولتی گفته بود نور خورشید و مواد ضدعفونی این ویروس را از میان می برد.

جنجال اظهارات ترامپ درباره تزریق ماده ضدعفونی برای درمان کرونا

پزشکان می‌گویند خوردن مواد ضدعفونی و حتی تماس با پوست، چشم یا استنشاق آنها می‌تواند خطرناک باشد.

ترامپ چه گفت؟

در نشست خبری روزانه دونالد ترامپ در مورد ویروس کرونا، ویلیام برایان، سرپرست مدیریت علمی و فنی اداره امنیت داخلی آمریکا نتیجه تحقیق نهادهای دولتی را مطرح کرد که نشان می‌داد ویروس کرونا در معرض آفتاب و حرارت بسرعت ضعیف می‌شود.

این تحقیقات همچنین نشان داده مواد ضدعفونی و سفید کننده می‌توانند این ویروس را در بزاق و بخار تنفس از میان ببرد و الکل ایزوپروپیل حتی با سرعت بیشتری این ویروس را نابود می‌کند.

آقای ترامپ گفت در باره نتیجه این تحقیقات باید محتاط بود و توصیه کرد بررسی بیشتری صورت گیرد.

او به دکتر دبورا بریکس، هماهنگ کننده واکنش به کرونای کاخ سفید گفت: "فرض کنید بدن را در معرض پرتوهای شدید فرابنفش یا پرتو پرقدرتی قرار دهیم. فکر می‌کنم شما گفتید که این هنوز بررسی نشده اما می‌خواهید بررسی کنید."

"و بعد، گفتم که مثلا فرض کنید که اشعه را داخل بدن بتابانید، می‌شود از روی پوست و شیوه های دیگر هم این کار را کرد. فکر می‌کنم گفتید که قرار است این را هم آزمایش کنید. جالب به نظر می‌رسد."

او ادامه داد که: "و بعد هم می‌بینم که مواد ضدعفونی ظرف یک دقیقه این ویروس را نابود می کنند، فقط یک دقیقه. آیا راهی هست که در این مورد هم کاری بشود کرد، مثلا تزریق برای چیزی شبیه پاکسازی؟ بررسی این هم جالب است"

دونالد ترامپ بعد با اشاره به سرش گفت: "من پزشک نیستم اما آدمی هستم که کله‌اش کار می‌کند" و سپس از دکتر بریکس پرسید آیا قبلادر مورد درمان کرونا با "حرارت و اشعه" چیزی شنیده بود؟

دکتر بریکس پاسخ داد "نه به عنوان درمان" و افزود: "منظورم این است که تب در واقع پدیده خوبی است زیرا به بدن کمک می‌کند به میکروب واکنش نشان دهد اما من استفاده از حرارت یا نور را ندیده‌ام."

دونالد ترامپ گفت: "چیز جالبی برای بررسی است."

یکی از خبرنگاران سوال کرد که آیا اظهارات سرسری رئیس جمهوری باعث انتشار اطلاعات نادرست در میان آمریکاییان نمی‌شود؟

اظهارنظر ترامپ چه واکنش هایی را برانگیخته است؟

پزشکان هشدار داده‌اند که استفاده از این روش‌ها می‌تواند کشنده باشد.

دکتر وین گوپتا، متخصص بیماری‌های ریه، به بی‌بی‌‎سی گفت: "تزریق مواد پاک کننده یا خوردن آنها توصیه‌ای غیرمسئولانه و خطرناک است. معمولا برای خودکشی از این مواد استفاده می‌کنند."

کاشف محمود، پزشکی در چارلستون، ویرجینیای غربی، در توییتر نوشت: "به عنوان پزشک، نمی‌توانم تزریق مواد پاک کننده به ریه یا استفاده از اشعه ماوراء بنفش در داخل بدن را به عنوان راه درمان کرونا توصیه کنم."

"به توصیه های پزشکی ترامپ گوش ندهید."

جان بالمز، متخصص بیماری‌های ریه در بیمارستان عمومی زوکربرگ، سانفرانسیسکو، هشدار می‌دهد تنفس گازی که از مواد سفید کننده متصاعد می‌شود می تواند به ریه آسیب بزند. او به خبرگزاری بلومبرگ گفت: "استنشاق سفید کننده کلردار بدترین چیز برای ریه است. نای و ریه را نمی‌توان در معرض اسپری ضدعفونی قرار داد."

"حتی سفیدکننده رقیق یا الکل ایزوپروپیل هم بی‌خطر نیست. استفاده از اینها برای درمان کرونا مسخره است."

آقای ترامپ قبلا هم گفته بود شاید هیدروکسی کلروکین، داروی ضد مالاریا، برای کرونا مفید باشد اما اخیرا از اظهار نظر در مورد این دارو خودداری کرد.

آزمایش این دارو در یکی از بیمارستان‌های دولتی برای بازنشستگان نظامی نشان داد این دارو در مقایسه با درمان متداول بیشتر تلفات داشته است.

جو بایدن، نامزد احتمالی حزب دموکرات برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری، در توییتر نوشت: "اشعه ماوراء بنفش؟ تزریق ماده ضدعفونی کننده؟ این هم شد نظر؟ آقای رئیس جمهوری چیزی که الان لازم است آزمایش بیشتر است و امکانات محافظتی بیشتر برای کارکنان بخش درمان."

توصیه‌های دولت آمریکا در مقابله با ویروس کرونا چیست؟

در روزهای گذشته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیر آمریکا هشدار داد شهروندان در استفاده از مواد ضدعفونی خانگی که مصرفشان بشدت افزایش یافته، دقت کنند.

در گزارش هفتگی این مرکز آمده است: "از اول ماه مارس سال جاری مراجعه به درمانگاه‌ها به خاطر مسمومیت با مواد پاک و ضدعفونی کننده بشدت افزایش یافته است."

اداره دارو و غذای آمریکا هم هشدار داد که خوردن مواد ضدعفونی خطرناک است و به فروش "داروهای معجزه گر" تقلبی اشاره کرد که مدعی درمان انواع امراض از اوتیسم تا ایدز و هپاتیت هستند و در اکثر آنها از مواد ضدعفونی استفاده شده است: "گزارش‌های دریافتی حاکی از اسهال و استفراغ شدید و کاهش خطرناک فشار خون به خاطر از دست رفتن آب بدن و آسیب به کبد در نتیجه مصرف این مواد بوده است."

هفته گذشته یک قاضی فدرال در آمریکا دستور توقف موقت فعالیت تجاری سازمانی به نام "کلیسای پیدایش ثانوی برای صحت و شفا" را صادر کرد که محصولی شبیه به سفیدکننده صنعتی را به عنوان شفابخش کرونا عرضه کرده بود.

منبع: بی بی سی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین