کد خبر: ۶۴۹۲۲۷
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰

روزهای کرونایی مرزنشینان چگونه می‌گذرد؟

در حالی که بخش اعظمی از ساکنین نقاط مرزی و مرزنشینان مرزی نیازهای معیشتی خود را از طریق صادرات کالا به کشورهای همسایه فراهم می‌کنند، گسترش ویروس کرونا باعث شده تا به دلیل بسته شدن مرزها، کسب و کار این قشر به شدت آسیب دیده و معیشت آنها دچار مشکل شود.
آفتاب‌‌نیوز :

به دنبال گسترش کروناویروس در ماه‌های اخیر، بسیاری از کسب و کارها و مشاغل خرد و کوچک و کارگاه‌ها آسیب دیدند و صنوف و مشاغل خدماتی در این بین بیاز همه تحت تاثیر قرار گرفته و عمدتا ناچار به تعطیلی یا تعدیل نیروهای کار خود شدند.

فارغ از مشاغل خدماتی همچون تالارها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز اقامتی و گردشگری که به بیکاری نیروهای کار شاغل در آنها منجر شده، کارگران روزمزد، فصلی و ساختمانی هم از کرونا بی‌تاثیر نماندند و معیشت آنها در دوران کرونا به شدت آسیب دید.

روزهای کرونایی مرزنشینان چگونه می‌گذرد؟

کرونا همچنان که مرزهای کشورها را یکی یکی درمی‌نوردید و پیش می‌رفت، زندگی گروه دیگری از شهروندان را که جزو محروم‌ترین اقشار جامعه هستند، به شدت تهدید کرد؛ ساکنان نقاط مرزی؛ این حافظان امنیت کشور، این روزها به دنبال فشارهای اقتصادی با تنگناهای معیشتی زیادی رو به رو هستند و گسترش کرونا، فعالیت و کسب و کار آنها را آسیب پذیر کرده است.

بی‌تردید زندگی مرزنشینی با سختی‌هایی رو به رو است، از یکسو محدودیت‌هایی که دولت‌ها در مرزها اعمال می‌کنند و از سوی دیگر نبود کار و شغل با وجود پتانسیل‌های بالایی که در این مناطق وجود دارد. اما این سختی‌ها باعث شده تا آنها روی پای خود بایستند و در این راه برای گذران زندگی و تامین هزینه‌های معیشت به صادرات کالا به عنوان تنها منبع درآمد خود روی بیاورند.

یاسر فیضی - رئیس کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، از جامعه ۷ میلیون نفری مرزنشینان می‌گوید که به دنبال گسترش ویروس کرونا کسب و کار آنها تحت تاثیر قرار گرفته است.

او می گوید: بسته شدن مرزها باعث شده تا آسیب جدی به زندگی مرزنشینان و تعاونی‌های مرزنشین وارد شود و صادرات کالا که یکی از منابع مهم درآمدی آنها محسوب می‌شود، کاهش پیدا کند.

فیضی با گلایه از تخصیص ندادن ارز ۴۲۰۰ تومانی به تعاونی‌های مرزنشین می‌گوید: این مساله به کاهش فعالیت‌های مرزنشینان منجر شده است، در حالی که مرزنشینان در ایجاد اشتغال، حفاظت از مرزهای کشور، جلوگیری از مهاجرت و واردات قاچاق نقش و سهم بسزایی داشته و دارند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مرزنشینان خراسان رضوی، مهمترین کالاهای صادراتی مرزنشینان را اقلام خوراکی، مواد غذایی، رب، ماکارونی، سیب زمینی، مصالح ساختمانی و سیمان عنوان کرده و می افزاید: این کالاها به کشورهایی همچون هند، افغانستان و پاکستان صادر می‌شود و در مقابل برنج و روغن و چای از کشورهای همسایه وارد می‌شود.

وی به تدوین نقشه راه توسعه صادرات کشور توسط وزارت صمت اشاره کرده و می گوید: با توجه به این مساله لازم است نگاه واحد و یکپارچه‌ای به مقوله صادرات به ویژه صادرات کالا با تنوع و ارزش افزوده بیشتر صورت گیرد و تعاونی‌های مرزنشین در استان‌های مرزی آمادگی همکاری با بخش خصوصی برای دسترسی به بازارهای هدف را دارند.

به گزارش ایسنا، مرزنشینان به عنوان حافظان امنیت مرزها همواره در برهه‌های حساس کشور در خدمت نظام و کشور بوده‌اند و نقش خود را در اشتغالزایی، جلوگیری از مهاجرت و واردات قاچاق کالا ایفا کرده‌اند. با وجود ظرفیت‌های موجود در بخش مرزنشینان، تعاونی‌های مرزنشین می‌توانند با همکاری بخش خصوصی در توسعه صادرات و مبادلات تجاری به ویژه در شرایط کنونی موثر واقع شوند و از این طریق به افزایش درآمد، بهبود وضع معیشت و تامین مایحتاج و نیازهای ضروری ساکنین مرزی کمک کنند؛ با توجه به پتاسیل‌های بالای مرزنشینان انتظار می‌رود در شرایطی که با گسترش کرونا و بسته شدن مرزها رو به رو هستیم، در قالب یک استراتژی بلندمدت حمایت بیشتری از مرزنشینان صورت گیرد و از ظرفیت تعاونی‌های مرزنشین در صادرات و واردات کالا به شکل مطلوب‌تری استفاده شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین