آفتابنیوز : آفتاب: گسترش استفاده از هدفون، طی سالهای اخیر به ویژه در میان جوانان موجب كاهش سن ابتلا به پیرگوشی در كشور شده است.
به گزارش آفتاب و به نقل از روابط عمومی انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن ایران، «فرامز معماری»، دبیر دهمین كنگره این انجمن با اعلام این خبر،افزود: «دستگاههای پخش صوت كه بیشتر جوانان با صدای بلند و از طریق «هدفون» به اصوات آن گوش میدهند، به دلیل بالا بودن شدت صوت و گوش دادن طولانی مدت به آن به سلولهای موئینه خارجی گوش كه در بخش حلزون شنوایی قرار دارند، آسیب میزند».
وی گفت: «این صداها در ابتدا با تغییر غیرقابل برگشت آستانه شنوایی همراه است و در طولانی مدت كاهش شنوایی حسی _ عصبی را كه غیر قابل برگشت نیز هست، به همراه دارد».
این متخصص گوش، گلو و بینی با اشاره به اینكه «كاهش شنوایی ناشی از اصوات بلند، یكی از شایعترین علل كاهش شنوایی در تمام دنیا به شمار میرود»، تصریح کرد: «كاهش شنوایی در طول زمان از نظر روانی و اقتصادی آسیبهای جدی به فرد و جامعه وارد میكند».
به گفته معماری، این نوع كاهش شنوایی همچنین «وزوز گوش» را به همراه دارد كه درمان آن بسیار مشكل است و در مواقعی این عارضه تا آخر عمر با شخص همراه میماند.
دبیر همین كنگره انجمن گوش، گلو و بینی، صداهای بالاتر از 85 دسی بل را برای سیستم شنوایی افراد خطرناك دانست و تاکید کرد: «هرچه مدت زمانی كه شخص در معرض آسیب قرار میگیرد، طولانیتر باشد، شدت آسیب بیشتر میشود».