به نقل از خبرگزاری العراق الیوم، سفارت آمریکا اعلام کرد که صحت نامه فرستاده شده به نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر پیشین عراق را تکذیب میکند.
در همین حال، یک منبع دیپلمات در سفارت آمریکا مدعی شد: آقای مالکی همپیمان همیشگی آمریکا از زمان سقوط نظام صدام تا به این لحظه است و نیازی نیست که برای او پیام مبهمی را ارسال کنیم.
وی ادامه داد: ما از آقای نوری مالکی طی هشت سال نخست وزیریاش حمایت کردیم و به پشتیبانی از او ادامه خواهیم داد.
این منبع دیپلمات خاطرنشان کرد: آنطور که به نظر ما میرسد، آنچه در مورد فرستادن نامه توسط سفیر آمریکا در بغداد مطرح شده است، برای إعمال فشار جهت رسیدن یاسر عبد صخیل المالکی، داماد نوری مالکی به پست وزارت کشور انجام شده است اما این یک مساله داخلی عراقی است و به نخست وزیر مامور شده برای تشکیل دولت سپرده میشود.
پیشتر رهبران سیاسی عراق به پیام منسوب به سفیر آمریکا در این کشور واکنش نشان داده و مداخله آمریکا در روند تشکیل دولت عراق را رد کردند. در این نامه منسوب به سفیر، گروههای سیاسی و فراکسیونهایی که به دولت مصطفی الکاظمی رای ندهند، تهدید شدهاند.
علی الاسدی، رئیس شورای سیاسی جنبش نجبای عراق در واکنش به نامه منسوب به سفیر آمریکا خطاب به فراکسیونهای شیعه در پارلمان این کشور توییت کرده بود: عجیب است وقتی میبینیم سفیر آمریکای شرور نامهای برای رهبران سیاسی ارسال میکند که بیشتر شبیه به تهدید است. انسانهای با شرافت، غیرتمند و اصیلی که با موضعگیریهای شجاعانهشان در حمایت از حق و مخالفت با باطل شناخته میشدند، کجا هستند؟ چرا سکوت و خواری؟ سیاستمداران از این خواب عمیق بیدار شوید.
ایاد علاوی، رهبر ائتلاف الوطنیه نیز گفته بود که اگر آمریکا این نامه را تکذیب نکند، این امر به معنای دخالت آشکار در امور عراق است.
روز دوشنبه نامهای منسوب به متئو تولر، سفیر آمریکا در عراق در شبکههای اجتماعی این کشور دست به دست شد که در آن تولر بر لزوم اعطای رای اعتماد به کابینه الکاظمی تاکید کرده بود.
کاطع الرکابی، نماینده ائتلاف دولت قانون به ریاست نوری مالکی در پارلمان عراق نیز در گفتوگو با المعلومه تاکید کرد: نامه سفیر آمریکا برای احزاب سیاسی در واقع دخالت آشکار و مردود در امور عراق است که نیازمند اتخاذ موضعگیری ملی و فوری از سوی همگان در مخالفت با این نامه و محکوم کردن آن است.
همچنین حسن سالم، نماینده ائتلاف فتح در پارلمان عراق در واکنش به نامه منسوب به سفیر آمریکا در بغداد، خواستار اتخاذ یک موضع میهنپرستانه و شجاعانه و اخراج فوری سفیر آمریکا از عراق شد.
وی از رهبران سیاسی بویژه رهبران شیعه عراق خواست که استوار و همسو باشند و در برابر این اهانت ساکت نبوده و اجازه دخالت در امور داخلی عراق را ندهند.