حزب مؤتلفه اخيرا اعلام کرده است تنها شخص شاخص براي رياست مجلس مصطفي ميرسليم، رئيس شواري مرکزي اين حزب است و مؤتلفه از نامزدي او حمايت ميکند. فريدون عباسي رئيس سازمان انرژي اتمي احمدينژاد هم که خودش را براي رقابت با ميرسليم و قاليباف آماده کرده بارها گفته که جرياني به دنبال مديريت مجلس از بيرون است. به نظر ميرسد کنايه او صرفا به حزب مؤتلفه نيست، بلکه بيشتر شوراي ائتلاف اصولگرايان را هدف گرفته که متمايل به رياست قاليباف است. شوراي ائتلاف اصولگرايان با رياست حدادعادل بهشدت به قاليباف بدهکار است.
شهردار سابق تهران در سال 96 به نفع رقيب ديگر کنار رفت و بعدا خودش و يارانش آن را فداکاري ناميدند مشخص است که در ازاي آن فداکاري او حالا رياست مجلس را طلب کند. کسي که سه بار بختش را براي رياستجمهوري آزموده و صندلي پاستور را حق خود ميداند قطعا به کمتر از صندلي رياست بهارستان راضي نميشود. قاليباف اصلا به مجلس آمده که رئيس شود و اگر نميخواست رئيس شود، يقينا دليلي نداشت که اين همه خود را به زحمت بيندازد و تلاش کند.
حمايت زيرپوستي صدا و سيماييها از قاليباف
باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاري اصولگرا و وابسته به صداوسيما در گزارشي درباره ويژگيهاي رئيس مجلس و اينکه از ميان نامزدهاي موجود کدام يک براي رياست مناسبتر هستند نوشته: «نکته روشن در مورد رئيس مجلس اين است که بايد حلم داشته باشد، بايد به قوانين کشور از جمله قانون اساسي آگاهي داشته و به عملکرد مجلس (اعم از بخشهاي اداري و مالي) دقت داشته باشد. توقع از رئيس مجلس اين است که از طيف خاصي خط نگيرد، زيرا اگر قرار باشد رئيس مجلس تحت تأثير طيفهاي مختلف باشد در مجلس به نفع مردم کاري صورت نخواهد گرفت. همه ميدانند که کار براي مردم زماني صورت ميگيرد که رئيس مجلس عضو هيچ حزب، باند و جناحي نباشد. اقتدار، شجاعت، عدم محافظهکاري و عدم تعارف هم از جمله ويژگيهاي ديگري است که رئيس قوه مقننه بايد داشته باشد، همه گزينههايي که براي رياست مجلس مطرح شدهاند به کنار؛ اما رئيس مجلس علاوه بر صلاحيتهاي عمومي بايد فردي نترس بوده و از اقتدار لازم برخوردار باشد.
ادعاي مطرحشده از سوي باشگاه خبرنگاران درباره عدم وابستگي رئيس مجلس به هيچ خط و حزب و باند و جناح اگرچه طنزواره انشاگونهاي بيش نيست، درحالي که همه گزينههاي رياست مجلس از چهرههاي شاخص جناح اصولگرا هستند. پايگاه محکم اصولگرايي دارند و با فهرست ائتلاف اصولگرايان وارد مجلس شدهاند و سالها از قِبل وابستگي به اين جريان سياسي از پلههاي قدرت بالا آمدهاند، اما شايد از ميان آنها دو چهره يعني ميرسليم و آقاتهراني مشخصتر از ديگران برچسب حزبي دارند يکي از مؤتلفه برخاسته و حزبش هم او را شخص شاخص براي رياست مجلس دانسته و دومي هم دبيرکل جبهه پايداري است. به نظر ميرسد باشگاه خبرنگاران جوان زيرپوستي از قاليباف حمايت کرده است.
مصاف ميرسليم براي وزنکشي با قاليباف
به نظر ميرسد يکي از رقباي سرسخت قاليباف البته با شانسي بسيار کمتر مصطفي ميرسليم است. اگرچه نه او نه آقاتهراني و نه حتي ديگران رقباي پرقدرتي براي قاليباف نيستند منتها هر کدام از اينها تمايل دارند که در مجلس يک وزنکشي انجام دهند و به نوعي وزن خودشان را در مجلس بسنجند. بنابراين اختلافاتشان بيشتر از ناحيه سهمخواهي و وزنکشي است. در همين وزنکشي، ميرسليم در دفاع از خود براي نشستن بر صندلي رياست مجلس مدعي شده است که به دنبال بازگرداندن مجلس به جايگاه اصلياش است: «براي آن کوشش خواهم کرد و اميدوارم نمايندگان محترم به اين مهم توجه لازم را مبذول دارند. به طور خلاصه کرسي رياست مهم نيست، احقاق حق ضايعشده مجلس اهميت دارد». او در واکنش به اين سؤال که حزب مؤتلفه به دنبال دخالت در مجلس است، گفته: «مؤتلفه حزب باسابقهاي است که از هيچ جانفشاني و فداکارياي در ۶۰ سال گذشته براي پيروزي انقلاب و سپس حفظ ارزشهاي انقلاب دريغ نکرده و همواره خواهان ارتقاي ارکان کشور از اين منظر بوده و کاري هم که اخيرا انجام داده، پس از بررسي صلاحيتهاي نامزدها و مشورتهاي سياسي لازم و بدون هيچگونه شائبه تطميع، صرفا ارائه پيشنهادي به نمايندگان محترم بوده آن هم نه با قصد تحميل رأي خود بر آنها و اين نوع اقدام شفاف که در مقابل روشهاي مبتني بر اغوا و زدوبند و پنهانکاريهاي سياسي است، برازنده چنان حزبي است».
در حالي که شنيده شده قاليباف در جمعهاي خصوصي گفته هدفش از ورود به مجلس نشستن بر صندلي رياست مجلس است و لابيها و رايزنيهاي خود را از مدتها پيش هم آغاز کرده اما ميرسليم در پاسخ به اين سؤال که شانسش از قاليباف کمتر است گفته: «تا آنجا که من خودم از زبان ايشان شنيدم چنين ادعايي مطرح نشده و ايشان هم مانند بقيه تابع رأي اکثريت است و جز اين نميتواند باشد. به نظرم نميرسد که در اين شرايط، کسي به دنبال شانس باشد بلکه همه ما نامزدها بايد براي خدمت در هر جايگاهي که باشيم ابراز شيفتگي کنيم».