آفتابنیوز : در این وضعیت حتی کشورهای غربی نیز به فکر تغییر استراتژی خود در برابر ایران افتاده اند تا این کشور برنامه هسته ای و حمایت از تروریسم را متوقف کند و آزادی های اجتماعی را در داخل کشور افزایش دهد.
دولت بوش و دیگر دولت های غربی ممکن است بخواهند در ماه های آینده با دقت چنین تغییر منفی را در سیاست خارجی ایران بررسی کنند ولی باید بدانند که انتخاب احمدی نژاد بیش از گذشته حکومت را در دست روحانیون قرار می دهد. از این رو باید هم چنان به این امید باشند که دولت جدید به مذاکرات خود با دولت های اروپایی ادامه دهند.
در چنین اوضاعی اگر ایران بخواهد فعالیت های هسته ای خود را از سر بگیرد، باید پیشنهادات تازه ای دریافت کند و یا به روش سابق ادامه دهد. اکنون بوش و سران اتحادیه اروپا باید شروع به طرح ریزی برنامه های خود بکنند ولی از آنجا که چین و روسیه مانع از تحمیل تحریم های سازمان ملل به ایران خواهند شد ارجاع پرونده هسته ای ایران به این سازمان نیز احتمالا نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
در حال حاضر دولت آمریکا مشغول بررسی راه های جدید برای ممانعت از گسترش سلاح های هسته ای ایران است و در این مسیر از شیوه هایی چون جریمه شرکت های همکار ایران استفاده کرده است. چنین اقداماتی هر چند از کنار نشستن بهتر است، ولی بدون حمایت گسترده اروپا و یا قطعنامه های سازمان ملل چندان موثر نخواهد بود.
رئیس جمهور جدید ایران زیاد مورد توجه کشورهای غربی نیست زیرا هیچ راه حل قطعی برای مشکلات کشورش اعلام نکرده است و سیاست های او محکوم به شکست هستند. به این ترتیب انتخاب او تنها دو راه پیش روی حکومت ایران قرار داده است: انقلاب داخلی یا انزوای بین المللی.