آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی دولت در نشست خبری خود با خبرنگاران در واکنش به سفر دکتر روحانی به آلمان و احتمال دیدار با افرادی مانند سولانا و مقامات برجسته اروپایی گفت: به هر حال در كشور ما آزادی مسافرت وجود دارد. اصل آزادی رفت و آمد و گفت و شنود است و هر كس هر جا دلش میخواهد میتواند سفر كند و با هر كسی كه میخواهد صحبت كند. ولی اصل آزادی رفت و آمد، صحبت و مذاكره تاثیری بر پرونده هستهای ایران ندارد.
«غلامحسین الهام » روز چهارشنبه گفت: اگر بخواهند با برخی سیاستها و گفتوگوها در مسیر هستهای ایران كه ناشی از عزم ملت ایران است تغییراتی ایجاد كنند در اشتباه هستند. این راه مسیر خود را با قاطعیت جلو میبرد و نمیتوان با برنامهریزی این سیاست درست را كه مورد حمایت مردم نیز هست متوقف كنند. آنها نمیتوانند دولت را از سیاست درستی كه ناشی از عزم مردم است منحرف كنند و متاثر از سیاستها و برنامهریزیهای خود كنند.
آیا باج دادن خوب است؟
سخنگوی دولت در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره سخنان اخیر رییسجمهور در مورد احزاب و این كه رییس جمهور گفته است به احزاب باج نمیدهم، گفت: یعنی شما نظرتان این است كه رییسجمهور به احزاب باج بدهد؟ من نمیدانم ابهام و اشكال این حرف كجاست؟ آیا باج دادن خوب است؟ آیا رییسجمهور به احزاب باج بدهد درست است؟ مگر احزاب دنبال باجگیری هستند كه وقتی رییسجمهور میگوید به احزاب باج نمیدهم عدهای ناراحت میشوند؟ باجگرفتن و باجدادن هر دو بد هستند.
وی گفت: حرف رییسجمهور حرفی درست و مورد قبول ملت است. این رییسجمهور برگزیده ملت است و این كه احزاب به دنبال باجگیری باشند، یك جور خودزنی است.
سخنگوی دولت گفت: ما دو جور دولت داریم؛ یك دولت حزبی كه مردم در انتخابات به كاندیدای حزب رای میدهند و در ادامهی آن دولتی كه انتخاب میشود افراد خود را از افراد حزب انتخاب و سیاستهای حزب را پیگیری میكند، پاسخگویی در برابر حزب را بر عهده دارد و حزب نیز در برابر مردم مسوولیت دارد كه چنین رویكردی در تشكیل این دولت نبوده است و احزاب ما نیز چنین عادتی را در پاسخگویی حزبی ندارند. نوع دیگر از دولت نیز هست كه شخصی بر سر كار میآید نه به عنوان یك شخصیت حقوقی كه عضو یك حزب است؛ ولی بعد از این كه روی كار آمد، میآید و حزبی را ایجاد میكند؛ یعنی یك حزب دولتساخته و مطالبه مردم را در قوطی حزب قرار میدهد؛ در صورتی كه مردم در آنجا به حزب رای ندادهاند؛ بلكه به آن شخص رای دادهاند و یك مطالبه عمومی داشتهاند.
الهام افزود: دولت احمدینژاد دولتی است كه كاندیدای هیچ حزبی نبوده و مستقیم توسط مردم انتخاب شده و در برابر مردم مسوول است، این گونه نیست كه به جناح خاصی متعلق باشد و بخواهد افراد خود را از یك جناح انتخاب كند. عضویت و عدم عضویت در یك حزب در این دولت شاخصی برای سپردن مسوولیت به افراد نیست و اگر امروز كسی در این دولت باشد و عضو حزب نیز باشد، نباید به حزب خود تعهد داشته باشد؛ بلكه تعهد او باید به مردم و سیاستهای دولت باشد. به علاوه امكانات كشور از جمله امكانات اقتصادی نباید به سمت یك جناح یا حزب سوق داده شود.
وی گفت: این دولت احزاب را نقد نمیكند. احزاب میتوانند در چارچوب قانون فعالیت خود را داشته باشند، ما نیز از فعالیت موثر آنها استقبال میكنیم و اگر فعالیت آنها مخرب باشد خود مردم آنها را كنترل میكنند. ما حقوقی را كه قانون برای فعالیت احزاب در نظر گرفته شده، قبول داریم و حقوق مشروع آنها را منع نمیكنیم، ولی این دولت رویكرد حزبی ندارد و مردم نیز نمیخواهند دولت رویكرد حزبی داشته باشد.
شرایط جنگی نیست سخنگوی دولت، همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینكه« با توجه به تهدیداتی كه برخی از كشورهای غربی كردهاند و جوسازی رسانهای كه در این ارتباط به وجود آمده آیا ایران در صورت بروز جنگ از تنگه هرمز استفاده خواهد كرد یا نه؟» گفت: اكنون شرایط، شرایط جنگی نیست و بعید است كسی به این گزینه احمقانه روی آورد و به قول رییسجمهور كسانی كه یك جنگ را زاییدهاند در پرورش زاییده و مولود خود ماندهاند. در سیاستی كه در پیش گرفتهاند ناتوان هستند و به سمت ساقط شدن پیش میروند.
وی ادامه داد: اینها همه جنگ روانی است و میخواهند توفیقات ایران را با این جنگ روانی تحتالشعاع قرار دهند. جنگ برای همه مضر است و همه از آن آسیب میبینند. اگر چنین شرایطی پیش آید ایران از همه ظرفیتهای دفاعی خود استفاده كرده و از آن بهره میگیرد و دفاع از تمامیت ارضی برای ما یك اصل مهم است. آنها میخواهند توفیقات ایران را تحتالشعاع قرار دهند ولی باید بدانند كه افكار عمومی جهان از جنگ بیزار است و همه به دنبال صلح هستند. جمهوری اسلامی ایرانپرچمدار صلح و برادری است
مرجع رسمی و قانونی پرونده هستهای ایران آژانس است
غلامحسین الهام در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره این كه گفته میشود آمریكا پیشنویس قطعنامهای را علیه ایران آماده كرده و میخواهد در اجلاس 1 + 5 مطرح و تصویب كند، گفت: صدور قطعنامه بر روی فعالیتهای قانونمند هستهای ایران تاثیری ندارد و آن را موثر نمیدانیم. روند فعالیتهای هستهای ایران همیشه قانونی بوده و اكنون نیز به مجرای قانونی خود برگشته است و موضوع در آژانس است، آژانس نیز مرجع رسمی و قانونی در مورد پرونده هستهای ایران محسوب میشود و خود آژانس نیز گزارش خود را در مورد پرونده هستهای ایران ارایه داده و گفته ابهامی در این ارتباط وجود ندارد؛ از این رو به صلاح مجامع جهانی نمیبینیم كه این پرونده را به مسیر غیرقانونی بكشند. اگر آنها بخواهند پرونده ایران را به مسیر غیرقانونی بكشند كارشان از نظر حقوقی قابل دفاع نیست و موجی از بیاعتباری نهادهای زیر نظر سازمان ملل متحد را ایجاد میكند.
وی گفت: صدور قطعنامه بر ضد ایران برای این كشورها سودی ندارد؛ چرا كه مسیر فعالیت هستهای ایران صلحآمیز و قانونمند است و مردم در ادامه این مسیر متحدند.
سخنگوی دولت گفت: عدهای در مورد پرونده هستهای ایران اشتباه كردهاند و اكنون نمیخواهند از این اشتباه درس بگیرند. آبروی آنها رفته است و برای جمعآوری آبروی خود این اقدام را انجام میدهند. این اقدامات آنها ناشی از درماندگی و ناچاری است. ما به آنها میگوییم به این اقدامات بیهوده دست نزنند و آب در هاون نكوبند.
الهام همچنین گفت: من بعید میدانم اینها به موفقیت برسند و بتوانند این خواسته را پیش ببرند. آنها باید اجازه دهند پرونده ایران در مسیر آژانس ادامه طریق دهد.
آمریكا خود را آقای اروپا نداند سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سفر رییسجمهور به نیویورك و اینكه آیا ویزای تمام اعضای هیات همراه رییسجمهور آماده شده است یا نه؟ گفت: فعلا در مورد ویزاها وقت داریم. بخشی از ویزاها صادر شده و بخشی هنوز صادر نشده است. به طور كلی باید بگویم این زمان وجود دارد كه ویزای هیات همراه رییسجمهور كامل شود. كار هنوز نهایی نشده كه بخواهیم اظهارنظر كنیم و زود است كه اظهارنظر نهایی شود.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری كه از وی درباره تصمیم آمریكا مبنی بر اینكه اگر كشورهای اروپایی بیش از یك حد مجاز در ایران سرمایهگذاری كنند مورد تحریم قرار میگیرند؟ پرسید، گفت: این درست نیست كه آمریكا خود را آقای اروپا بداند. این یك نوع توهین و تحقیر به ملتهای اروپایی و نفی استقلال آنهاست؛ چرا كه هر كشوری در تصمیمگیری مستقل است.
اصلاحات درسازمان فرهنگ و ارتباطات وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این كه گفته میشود در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تغییراتی در حال رخ دادن است و قرار است سازمان به سطح یك معاونت ریاستجمهوری ارتقاء پیدا كند، گفت: اصلاحات ساختاری در این سازمان در حال انجام شدن است ولی هنوز نهایی نشده كه بخواهم آن را اعلام كنم.
پول نفت به جیب دولت نمیرود الهام در پاسخ به سوالی در مورد افزایش قیمت نفت، گفت: كشورهای صادر كننده نفت معتقدند كه قیمتی كه برای نفت در نظر گرفته میشود قیمت نازلی است و قیمت واقعی این ماده مهم نیست.
سخنگوی دولت با بیان اینكه «اوپك بخشی از انرژی جهان را تامین میكند»، گفت: برای اینكه قیمت انرژی یا نفت به قیمتی كه برخی از كشورها میخواهند برگردد، به سازمان جهانی نفت(اوپك) فشار بیاورند حرف درستی نیست و نباید فشارهایی كه بر قیمت انرژی وارد شده است را بر اوپك تحمیل كنیم.
وی گفت: قیمت نفت باید قیمت واقعی خود را داشته باشد و در حال حاضر خیلی از كشورهای منطقه متكی به درآمدهای نفتی هستند و افزایش قیمت نفت برای آنها امری مناسب است.
الهام با اشاره به برخی مواضع داخلی گفت: عدهای تصور میكنند كه با افزایش قیمت نفت درآمدهای نفتی حاصل از این امر وارد جیب دولت میشود و اكنون دولت ثروتمند شده است در صورتی كه باید توجه كنیم سهم دولت از درآمدهای نفتی سهم روشنی است كه در قانون بودجه آمده است و دولت نمیتواند بیش از آنچه كه در قانون بودجه پیشبینی شده استفاده كند و این درآمدهای اضافی كه فراتر از قانون بودجه و ناشی از افزایش قیمتهای نفت است به كیسه و جیب دولت نمیرود و سهم دولت از افزایش قیمت جهانی نفت از درآمدهای نفتی افزایش پیدا نمیكند.. این درآمدهای اضافه به حساب ذخیره ارزی میرود و دولت نیز نمیتواند بدون اجازه مجلس شورای اسلامی و مصوبه آن از این حساب ذخیره ارزی برداشت كند. در واقع ارزش قیمت جهانی نفت باعث افزایش حساب ذخیره ارزی میشود و آن را تقویت میكند نه بودجه جاری دولت را.
سخنگوی دولت، درخصوص روابط ایران با مصر، گفت: ما توسعه روابط خود را با همه كشورها به جز كشورهایی كه ذكر كردهایم در دستور كار قرار دادهایم و در چند ماه گذشته نیز جمهوری اسلامی ایران سیاست خود را در رابطه با مصر و گسترش رابطه با مصر اعلام كرده است. رییسجمهور نیز چندی پیش سیاست جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط را اعلام كرد و از نظر ما همان سیاست اعلام شده اكنون نیز حاكم است و تغییری در این سیاست ایجاد نشده است.
مقامات فرانسه دوران آماتوری را سپری میکنند وی در مورد صحبتهای اخیر برخی از مقامات فرانسوی در مورد تهدید ایران، گفت: ما به فرانسویها توصیه میكنیم كه حرف خودشان را بزنند و حرف دیگران را تكرار نكنند.
سخنگوی دولت گفت: به نظر ما اینگونه مسائل جدی نیست و اینها ناشی از آماتوری این سیاستمداران است تا سیاستمداران فعلی حرفهای و آببندی شوند، ممكن است كه چنین مسائلی از آنها سر بزند. ما آن را جدی نمیگیریم و آن را آزمون دوران آماتوری قلمداد میكنیم و امیدواریم آنها هر چه زودتر حرفهای شوند و فرصتها را از دست ندهند.
اقدام انقلابی یا غیر انقلابی دانشگاه آزاد متوقف شد در ادامه این جلسه خبرنگاری پرسید كه در حال حاضر ما در آستانه آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها هستیم، رییسجمهور در مورد شهریه دانشگاه آزاد گفته بودند كه یك اقدام انقلابی انجام میدهند؛ حال دولت در این راستا چه اقدامی انجام داده است؟ سخنگوی دولت پاسخ داد: اقدام انقلابی یا غیر انقلابی دولت در مورد دانشگاه آزاد متوقف شد و بحث دانشگاه آزاد از پیگیریهای ریاست جمهور بنا به دلایل و مصالحی كه احتمالا میدانید از دستور كار خارج شد و فعلا دولت در مورد دانشگاه آزاد مداخلهای ندارد. مسوول سیاستهای اعمال شده در این دانشگاه، مسوولان ذیربط و هیات امنای این دانشگاه هستند و اقدام عادی و انقلابی در مورد دانشگاه آزاد از دستور كار دولت خارج شده است و فعلا دولت دخالتی در مورد آن ندارد.
دخالت مافیا در مسكن سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش قیمت مسکن نیز گفت: طرح دخالت مافیا در قضیه مسكن دارای اسناد و مداركی است. وقتی كه یك بانك خصوصی بیاید و یك جا خرید عظیمی را در مورد مسكن انجام دهد، مطمئنا بازار مسكن دچار التهاب میشود. خرید یكجا و سنگین در این ارتباط اثراتی را به بازار مسكن وارد میكند. مثلا در تهران در یك منطقه هزار میلیارد تومان در این ارتباط خریدهایی صورت گرفته باشد، واضح است كه عدهای نمیخواهند كه مردم راضی و آرام باشند. دوست ندارند كه مردم زندگی آرام و با رفاهی داشته باشند. میخواهند مشكلات مردم در این ارتباط زیاد باشد.
وی با بیان اینكه «مساله مسكن دارای وجوه مختلفی است و دولت در مورد مسكن طرح جامع مسكن را ارایه داد و اقداماتی را در زمینه مسكن روستایی و حمایت از بخش خصوصی در راستای تولید انبوه مسكن انجام داد»، افزود: دولت شرایط را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در زمینه مسكن فراهم كرد و سرمایهگذاران را در این زمینه تشویق كرد. كارگروهی در زمینه مسكن تشكیل شده كه زیر نظر رییس جمهور جلسات خود را برگزار میكند.
دور جدید سفرهای استانی با شیوه جدید سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه اعلام شده كه دور دوم سفرهای استانی به شیوه جدید بعد از ماه مبارك رمضان آغاز خواهد شد، گفت: طراحیهایی برای دور دوم سفرهای استانی انجام شده است و برنامهریزیهایی نیز صورت گرفته است و ما امیدواریم این برنامههای جدید با روشهای جدیدی كه در نظر گرفته شده به خوبی پیش برود و فرصت مناسبتری را برای دولت جهت خدمت به مردم فراهم كند و تعامل دولت با مردم برای پیگیری مسائل و حل مشكلات آنها و نظارت بر امور عمیقتر شود و گامهای بلندتری را در این زمینه بردارد.
روزنامه ایران ارگان دولت نیست وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه دولت اعلام كرده كه وارد مسائل سیاسی نمیشود ولی ما بعضا میبینیم روزنامه ایران كه متعلق به این دولت است وارد مسائل سیاسی و جناحی میشود و مقالاتی را بر ضد یك جناح به نگارش درمیآورد، گفت: دولت اصلا سیاسی است، مگر دولت غیر سیاسی نیز میشود. اما ما تاكید كردهایم كه این دولت وارد جریانها و چالشهای حزبی و جناحی نمیشود و با وارد شدن به این مسائل نمیخواهد فرصت خدمترسانی را از دست بدهد.
سخنگوی دولت گفت: روزنامه ایران نیز یك روزنامه دولتی است ولی به این معنا كه ارگان دولت باشد نیست و هر موضعگیری كه میكند حتما موضع دولت نیست. البته برخی از روزنامهها نیز هستند كه دولتی هستند و از منابع دولتی و عمومی استفاده میكنند ولی دولت را مورد نقد قرار میدهند و منتقد دولت هستند و تحلیلهای حزبی دارند. روزنامه ایران نیز درست است كه دولتی است ولی به این معنا نیست كه هر چه مینویسد تفكر دولت است و به عنوان ارگان رسمی دولت تعریف نمیشود.
انتقادات ناشی از دردهای گذشته است
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات یكی از شخصیتهای سیاسی درباره این كه دولت نهم هیچ شاخص مثبتی ندارد و میزان امنیت در چند استان كاهش پیدا كرده، گفت: این سخنان انتقاد نیست بلكه حملات كینهجویانه نسبت به دولت است. این حرفها ناشی از دردهای گذشته انتخاباتی است. این حرفها هجوم به مردم و انتقاد از مردم است.
وی با بیان اینكه رویكرد این دولت مثل روز روشن است، گفت: آنها در واقع با این سخنان میخواهند از مردم به خاطر انتخابی كه داشتهاند تاوان بگیرند؛ یعنی در واقع مردم تاوان انتخاب خود را بدهند.
الهام گفت: این دولت شاخصهای عملكرد خود را به صورت مستمر به مردم ارایه میكند و این شاخصها بیانگر موفقیت دولت از جمله در مسالهی امنیت است.
سخنگوی دولت افزود: ادبیاتی كه آنها استفاده میكنند ادبیات متناسب با خدمترسانی به مردم نیست. یكی از افرادی كه از این طیف فكری بود چندی پیش اقتصاد كشور را به الاغی تشبیه كرده بود كه به هدایت نیاز ندارد و راه خود را طی میكند.
وی گفت: این افراد از جرگه منتقدان دولت خارج هستند؛ چرا كه دولت از نقدهای منصفانه استقبال میكند و آن را فرصتی برای اصلاح امور میداند.