آفتابنیوز : سال گذشته اتحادیه های تولیدکنندگان کفش جمهوری اسلامی نسبت به فروش مواد اولیه تولید کفش به چین، از سوی مسؤولان کشور و وارد کردن محصول نهایی ارزان قیمت اعتراض کردند.
اتحادیه در آن زمان نگران آینده کاری واحدهای تولیدی و بیکار شدن هفتصد هزار کارگر وابسته به این صنف بود.
در حالی که این مشکل همچنان لاینحل باقی مانده است و تعداد زیادی از واحدهای تولید کفش نیز در کشورمان تعطیل شده اند، اروپایی ها تازه گرفتار این معضل شده اند.
کشتوتیس دلتووا، مدیر یکی از شرکت های تولید کفش لیتوانی می گوید که آنها خیلی زودتر از این تصمیم به تنظیم شکایت داشتند اما منتظر بودند که کشورهای دیگر نیز زیر این شکایت نامه را امضا کنند.
دلتووا می گوید: «ما مخالف رقابت نیستیم، اما وقتی قیمت چرم لازم برای تهیه یک جفت کفش برابر قیمت تمام شده همان کفش در چین است، ما دیگر قادر به رقابت نخواهیم بود.
چند روز پیش در جلسه کنفدراسیون صنایع کفش اروپا با پیتر مندلسون،کمیسیونر تجاری اتحادیه اروپا در مورد واردات از چین، اعضای اتحادیه ملی کفاشان ایتالیا به رئیس جلسه به شکل سمبولیک کلید کارخانجاتشان را تحویل دادند.
تولیدکنندگان ایتالیایی خواستار کاهش سهمیه واردات کفش از چین هستند و این کار را روشی مؤثر برای نجات این صنعت در کشورشان می دانند. علاوه بر این آنها از اتحادیه اروپا خواسته اند هنگام وارد کردن کالاها از چین، از وارد کنندگان مدارک لازم برای مواد اولیه و پروسه های فناوری را طلب کند.
حتی اگر کشور ما نیز بتواند از راه حل هایی نظیر این برای کنترل واردات استفاده کند، باز هم مشکل ورود قاچاقی این کالا از مرزها وجود دارد که حیات این صنعت را به خطر خواهد انداخت.