آفتابنیوز : آفتاب: فرماندار کالیفرنیا ،ثروتمندترین ایالت آمریکا، گفتهاست که مصوبه کنگره این ایالت را علیه ایران کشورمان به امضاء خواهد رساند. به موجب این قانون هرگونه سرمایه گذاری صندوقهای بازنشستگی کالیفرنیا در شرکتهای طرف قرارداد تجاری با ایران ممنوع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آرنولد شوارتزنگر روز دوشنبه در نیویورک اظهار داشت: «کالیفرنیا سابقهای طولانی در رهبری و جهتدهی درست و اخلاقی به سرمایه گذاری ساکنانش دارد. سال گذشته من این افتخار را پیدا کردم با امضای قانونی هرگونه سرمایه گذاری در شرکتهای طرف قراداد با حکومت سودان را متوقف سازم اقدامی که ما را یاری میکرد موضعی قاطع و شفاف در برابر نسلکشی (در دارفور) اتخاذ کنیم، اکنون نیز در صدد هستم قانونی را به امضا برسانم که همین محدودیت را علیه ایران وضع مینماید».
به گفته آرون مکلیر سخنگوی فرمانداری کالیفرنیا متن نهایی این قانون هنوز تهیه نشده ولی انتظار می رود که فرماندار شوارتزنگر در اوایل هفته آتی آن را به امضاء رساند.
تصویب این قانون، دو صندوق اندوخته بازنشستگی بزرگ آمریکا را ناگزیر به خارج گردن سرمایههایشان از شرکتهای طرف قرداد با ایران مینماید. یکی از این شرکتها، صندوق بازنشستگی کالیفرنیا معروف calpers است که پیش از این فشارهای سیاسی برای قطع روابط تجاری با کمپانیهای سرمایهگذار در ایران را نپذیرفته بود.
خرداد ماه گذشته «سامانه بازنشستگی معلمان ایالت کالیفرنیا» مشهور به calsters که سومین صندوق بزرگ اندوخته بازنشستگی آمریکا محسوب میشود تهدید کرد که سرمایهگذاری خود در سیزده شرکت خارجی بزرگ طرف قراداد با ایران را معلق خواهد کرد، مگر آنکه این شرکتها در ادامه روابط تجاری خود با ایران تجدید نظر بعمل آورند. رئیس هیات مدیره کالسترز در همان زمان تائید کرد که این اقدام به درخواست AIPAC (کمیته روابطعمومی آمریکا–اسرائیل) انجام میگیرد.
در میان شرکتهایی که calsters آنها را تهدید به قطع همکاری نمود اسامی مهمی چون گازپروم، انی، پتروبراس و رویال داچشل به چشم می خورد.
گفتنی است تاکنون چند صندوق بازنشستگی در دیگر ایالات آمریکا نیز بواسطه وضع چنین قوانینی مجبور به خروج سرمایههای خود از کمپانیهای طرف قردارد با ایران شده بودند.