آفتابنیوز : آفتاب: دکتر حسن روحانی در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه گفت: باید تلاش کنیم که زمینههای اتحاد و همبستگی ملی مورد نظر رهبری را در سال جاری فراهم کنیم. رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای این دیدار با اشاره به برکات ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ماه رمضان، ماه خودسازی و پاکی و تقوا و ماه نزول بزرگترین رحمت الهی یعنی قرآن مجید و ماه شب قدر و ماه امیرالمؤمنین است که باید از فرصت باقیمانده این ماه به خوبی استفاده کنیم.
عضو شورایعالی امنیت ملی کشورمان، سال ٨٦ را از نظر شرایط سیاسی و بینالمللی با اهمیت خواند و افزود مقام معظم رهبری امسال را سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری کردهاند. نیمی از سال گذشت و پرسش این است که ما تا چه اندازه به این هدف نزدیک شدهایم. واقعیت این است که تا آستانه تحمل افراد و بویژه مسئولین بالا نرود، اتحاد حاصل نمیشود. تنگنظریها، خودخواهیها، عدم اعتنا به نظرات دیگران، از عوامل اصلی تفرقه است. متأسفانه در جامعۀ ما، آستانه تحمل برخی مسئولین بسیار پایین است. در جامعهای با این همه تنگنظری نمیتوانیم به وحدت مطلوب برسیم.
وی افزود: دوران مسئولیتهای همۀ ما زودگذر است. کشور، ملک مطلق کسی نیست. احساس مالکانه داشتن نسبت به مردم و کشور بزرگترین مشکل و درد بی درمان جامعه ماست. منافع و مسایل ملی مربوط به همه ملت است و همه باید مسئولیت خود را دربارۀ آن انجام دهند. نمیتوان یک مسأله مهم ملی را تنها به یک گروه یا چند نفر سپرد، باید از نظرات و اندیشههای دیگران و از کمک دیگران نیز استفاده کرد. باید تلاش کنیم زمینههای اتحاد و نزدیکی مورد نظر مقام معظم رهبری را در کشور فراهم آوریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: اکنون در حوزه بینالمللی بیش از همیشه مورد تهدید هستیم. دیپلماسی یک کشور زمانی موفق است که اجازه ندهد دشمن دیگر کشورها را علیه منافع ملی کشورمان به خود پیوند دهد. یک ضربالمثل ایرانی میگوید یک دشمن زیاد است و هزار دوست کم. اگر همه کشورهای جهان با ما باشند کم است و اگر یک کشور دشمن باشد زیاد است. نباید برای ازدیاد دشمنان فرصت ایجاد کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی با انتقاد از کسانی که به گفته امیرالمؤمنین در شرایط خطر هستند و میگویند در بهترین شرایط هستیم و بر شتر چموش سوارند در حالی که میگویند بر شتر رام سوارند، به برخی از خطرات اشاره کرد و اظهار داشت: اگر عدهای دشمن و دشمنی را حس نکنند، اگر عدهای این طور فکر کنند که دشمن ندارند یا دشمن ضعیف است این فکر زمینه اِعمال تهدید دشمن را بهتر فراهم میکند. غفلت از دشمن خلاف عقل و تدبیر است. دشمنان ما بیرحم هستند حاکمان آمریکا واقعاً آدمهای شروری هستند و تجاوزاتشان در منطقه این موضوع را به خوبی روشن کرده است. متأسفانه دشمنان ما رو به افزایشاند. تا دیروز در کنار آمریکا انگلیس بود اما امروز فرانسه هم با حرارتی بیشتر در کنار ایالات متحده قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در سالهای پیش وقتی قیمت نفت به مرز ١٨ یا ٢٠ دلار میرسید، احساس بر این بود که وضع اقتصادی خوبی در انتظار است. اما اکنون با نفت ٨٠ دلاری که قدرت اقتصادی ما چند برابر شده است، متأسفانه آثار یک اقتصاد سالم و پویا را نمیبینیم. اگر یک برنامه دقیق و همه جانبهای داشتیم بسیاری از مشکلات کشور در این شرایط قابل حل بود.
در این شرایط میبایست از نظر رفاه، رشد سرمایهگذاری خارجی، کاهش تورم و بیکاری بهترین شاخصها را میداشتیم. اما میبینید که مثلاً در مورد مسکن چه دغدغه بزرگی را مردم دارند.
باید دید نسبت به سالهای گذشته در چه شرایطی هستیم؟ شرایط ما، شرایط مطلوبی نیست. دشمن خود را آماده کرده و علیه ما هر روز توطئه میکند. سازمان ملل و شورای امنیت را پناهگاهی برای خود قرار داده تا از آن طریق فشار را بر ما افزایش دهد. آثار این فشارها در روابط اقتصادی و سیاسی مشاهده میشود. شرایط ما هر روز سختتر میشود. ممکن است کسی بگوید، مهم نیست. ولی برای مردم ما بسیار مهم است چون هزینۀ آن را، مردم پرداخت میکنند و آثار اقتصادی آن در زندگی مردم به خوبی لمس میشود. لازم نیست بانک مرکزی نرخ تورم را اعلام کند، نرخ واقعی تورم را مردم ما بهتر از بانک مرکزی میدانند، بانک مرکزی با فرمول خاص خود محاسبه میکند ولی مردم با همه وجودشان آن را لمس میکنند.
دکتر روحانی یکی از راههای خروج از مشکلات داخلی و بینالمللی را مشارکت فعال مردم در انتخابات دانست و اضافه کرد: این امر دشمن را مأیوس میکند و فشارها را کاهش میدهد. مشارکت مردم پای صندوقهای رأی باعث استحکام نظام، تقویت مشروعیت جمهوری اسلامی و امیدواری دوستان و ناامیدی دشمنان است. حتی اگر احساس کنیم کاندیدای مورد نظر ما رأی نمیآورد باید در انتخابات حضور فعال داشته باشیم. این حضور به نفع منافع ملی است. شعار ما: پرهیز از افراطیگری، تنگنظری و شعارزدگی است. ما به دنبال منطق و انتخاب مسیر میانه یعنی مسیر حق هستیم. شعار ما اعتدال، میانهروی، توسعه و حفظ منافع ملی است. مسایل حزبی را همواره در مراحل بعدی مدنظر قرار دهید.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، تشکیل مجلسی قدرتمند و مستقل را به نفع مردم و نظام دانست و افزود: مجلس قوی میتواند راهنمای خوبی برای همه باشد. مجلس نیرومند میتواند فضای بینالمللی را هم آرام کند. مجلس در جمهوری اسلامی بالاترین نهاد تأثیرگذار است. بنابراین همه ما باید آستین را بالا بزنیم و از همه توانمان در امر انتخابات ادای وظیفه کنیم. اما شرط مهم این تلاشها پایبندی به اخلاق اسلامی است، ما اهل، اتهام زدن به دیگران، تبلیغات دروغ، بدزبانی و فحش نیستیم، چرا که میدانیم از دیدگاه اسلام و سیره معصومین (ع) حتی میدان جنگ و مبارزه با دشمن هم دارای قانون است تا چه رسد به یک رقابت دوستانه. با هموطن و هم کیش و هم هدف خود که همه پیرو خط امام و رهبری هستند، کینه توزانه عمل کردن چه معنایی میتواند داشته باشد؟! گویی عدهای عادت به بدزبانی و تهمت دارند و فکر میکنند با اتهام دروغ به دیگران در جامعه محبوب میشوند.
روحانی خطاب به اعضای حزب اعتدال و توسعه گفت: شعار حزب شما اول اعتدال است و بعد توسعه. یعنی راه توسعه هم از اعتدال میگذرد و اعتدال باید مبنا و پایه حرکت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشد. اعتدال با تهمت، فحش و بدبینی میانهای ندارد. اعتدال به ما میگوید که کاندیدای خودمان را تبلیغ کنیم و کاری به کاندیداهای دیگران نداشته باشیم. از طریق غیر اخلاقی دیگران را از صحنه رقابت خارج کردن برخلاف اسلام، قانون و شیوۀ مردانگی است.
دکتر روحانی در پایان با تأکید مجدد بر حضور پرشور مردم پای صندوقهای رأی و نقش آن در کاهش فشارهای بینالمللی بر لزوم تدبیر مسئولان برای جلوگیری از شکلگیری صفبندی دشمنان علیه جمهوری اسلامی تأکید کرد و افزود: انتخابات میتواند اگر با رقابت سالم، مشارکت مردم و حضور اخلاقی فعالان سیاسی توأم باشد، ما را در دور کردن خطرات از کشور یاری کند. مجلس قدرتمند و مستقل میتواند منافع مردم و نظام را بخوبی تأمین کند.