آفتابنیوز : آفتاب: رییسجمهور دیدار اخیر خود با پوتین در حاشیه اجلاس خزر را دارای فضایی بسیار صمیمی توصیف كرد و گفت: تمام مسایل منطقهیی و بینالمللی مورد بررسی قرار گرفت در بسیاری از موضوعات دیدگاههای ما منطبق بر هم و در برخی، خیلی به هم نزدیك است. فكر میكنم ایران و روسیه میتوانند باهم كار كنند. همكاریهای دو طرف به سود دو ملت است، سفر پوتین آغاز فصل جدیدی از مناسبات است.
محمود احمدینژاد با حضور در جمع خبرنگاران در حاشیه اجلاس شوراهای عالی استانها همچنین درباره دستاوردهای اجلاس خزر اظهار كرد: اجلاس خزر به نظر من پیامهای گوناگونی داشت كه مهمترینش این بود كه نقاط اشتراك بین ملتها بیشتر از افتراق است و می شود در فضای دوستی و محبت كار كرد و تصمیمات خوبی گرفت.
وی خاطرنشان كرد: فضای این نشست سرشار از همگرایی بود و بیانیه خوبی صادر و علاوه بر آن چند تصمیم كارساز گرفته شد. اصل برگزاری نشست نهادینه شد و نظامنامه امنیتی خزر روالی برای تدوین پیدا كرد. در فضای دوستانه همه میتوانند یار و مكمل هم باشد، این نشست این پیام را هم داشت كه ملت ایران پیامآور صلح، دوستی و برادری است.
وی با اشاره به ناكامی برخی كشورهای زورگو در به شكست كشاندن اجلاس خزر گفت: برخی نمیخواهند باور كنند كه منزوی هستند و به آخر خط رسیدهاند. در این اجلاس یك بار دیگر صحنهای برای آنها ترسیم شد تا بلكه جایگاه واقعی خود را بپذیرند و قبول كنند كه یك عضو از جامعه بینالمللی هستند و به دنبال زیاده خواهی نباشند. تلاش آنها برای عدم برگزاری نشست و یا نیامدن برخی سران نتیجه نداشت. نشست خوبی بود و نتایج خوبی داشت. گذشت زمانی كه برخی آنجا بنشینند و فرمانروایی كنند؛ بهتر است از آن موضع كاذب پایین بیایند و به ملتها و دیگران احترام بگذارند، فضا را با كارهایی كه امكان و ریشه عملیاتی ندارد، تلخ نكنند.
احمدینژاد دربارهی مواضع اخیر دولتمردان فرانسوی گفت: فكر میكنیم ملت فرانسه بزرگ و با فرهنگ است و میتواند در مسایل جهان و صلح و امنیت تاثیرگذار باشد و رابطه ما با فرانسه فرهنگی و خوب است. اشتراكات زیاد فرهنگی باهم داریم.
وی افزود: باید به دولتمردان جدید فرانسه فرصت دهیم تا درك بهتری نسبت به مسایل جهان داشته باشند و واقعیتها را بهتر ببیند. ما عجلهای در موضعگیری نداریم. گذر زمان به آنها این فرصت را میدهد كه جایگاه خود را پیدا و نقش بهتری ایفا كنند. علاقه نداریم كه برخی دولتمردان رفتاری كنند كه چهره ملتشان خدشهدار شود، امیدواریم این وضعیت به سرعت تغییر یابد و حركت دولتمردان فعلی فرانسه در مسیر واقعی قرار گیرد.
رییسجمهور اخباری مبنی بر ارائه پیشنهاد هستهای از سوی پوتین در دیدار اخیرشان را رد كرد و گفت: پیام پوتین هم پیام دوستی و همكاری همه جانبه بود. دو طرف مصمیم در مورد همه موضوعات و به صورت مبنایی درباره تعمیق همكاریها گفتوگو كنیم و اراده جدی و اشتراك نظر در این زمینه وجود دارد.
وی درباره توافق با پوتین راجع به نیروگاه بوشهر گفت: طبق مذاكرات و توافقاتی كه شد كار نیروگاه بوشهر انجام میشود و اعلام شد كه این كار را انجام میدهند. ما هم فكر می كنیم كه این اتفاق خواهد افتاد.
احمدینژاد در بخش دیگری از پاسخ به خبرنگاران گفت: شوراها نهاد بسیار پربركتی هستند؛ گرچه نوپا هستند اما رشدشان مطلوب است. دولت به طور كامل از شوراها حمایت میكند و آمادگی دارد در یك چارچوب مشخص حداكثر اختیارات قابل واگذاری را واگذاری كند. این آمادگی را دارد و اعلام هم كرده است. اما در شهرداریها و شوراها باید زیرساختهای لازم برای پذیرش این مسوولیت ایجاد شود. هر وقت اعلام آمادگی كنند، بلافاصله این تصمیم را میگیریم و آماده واگذاری هستیم. این برای دولت فرصت است. هر چه مسوولیتهای تصدیگری را از حوزه سیاستگذاری دولت دور كند، برایش بهتر است؛ زیرا میتواند در حوزههای دیگر كارهای خود را انجام دهد.
وی تاكید كرد: باید مقدماتی فراهم شود كه اخلال در كار مردم ایجاد نشود. دخالت دولت در شهرها محدود است و به امور زیربنایی برمیگردد. باید قاعدهای برای دادن این اختیارات داشته باشیم. من از دوستان خواستهام كه قاعدهای تهیه كنند.
رییسجمهور طی سخنانی در اجلاس شوراهای عالی استانها گفت: ملت ایران امروز پرچمدار خداپرستی و عدالتطلبی است و به سرعت الگوی ملتهای آزاده و هر روز حقانیت و عظمت و شایستگیهایش شكوفاتر میشود.
به گزارش ایسنا احمدینژاد افزود: چند سال پیش بدخواهانی چقدر حنجرهدرانی میكردند و چه كلمات ناشایستی میگفتند و بیانصافی و بداخلاقی میكردند. آنها در خیال خام خود میخواستند ملت ایران را منزوی كنند. امروز آن بداخلاقها و بدخواهان ضد عدالت و ضد پاكها خود منزوی شدهاند و هر روز انزوای آنها بیشتر شده و در هر كشور كه وارد میشوند با عكسالعمل تند ملتها مواجه میشوند.
وی با اشاره به عظمت ملت ایران گفت: ملت ایران از منطق زور استفاده نمیكند و در منطق او بمب و سلاح جایی ندارد. پیام ملت ایران پیامی منطقی است كه با استقبال تودههای وسیع مردم مواجه شده است. منطقی كه مبتنی بر عشق به انسانهاست و نیاز به سازمانهای عریض و طویل ندارد.
وی خاطرنشان كرد: منطق ملت ایران منطبق با عدالت است و یك ایرانی به هر جای جهان كه برود، او را با آغوش باز میپذیرند و سخن ایرانی را سخن خود میدانند. پرچم ایران بر بام جهان به اهتزاز درآمده است.
احمدینژاد گفت: ملت ایران بد كسی را نمیخواهد و بدخواهان را هم نصیحت میكند كه دست از این كارها بردارند. ملت ایران در دفاع از منافع خود توانمند است و كسی قادر به آسیب زدن به ملت ایران نیست. تجربه نشان میدهد كه ملت ایران اهل ایستادگی است و اجازه تضییع حقوقش را به كسی نمیدهد. موضع ملت ایران همواره دفاعی بوده است.
رییسجمهور گفت: ما به آنها نصیحت میكنیم و زمان آن رسیده است كه دولتمردان این كشورهای زورگو عبرت بگیرند و این قدر خود را در دنیا خراب نكنند. به حنجرههای خود فشار نیاورند. دوستی با ملت ایران به نفع آنهاست. ما نمیخواهیم آنها منزوی شوند؛ چراكه اگر بداخلاقی كنند منزوی خواهند شد. دورهای كه آنها به بمب تكیه و زورگویی كنند، گذشته است و اگر با ملتها كنار نیایند از صحنه مدیریت عالم كنار خواهند رفت.
وی خطاب به كشورهای اروپایی گفت: شما چه سودی میبرید ازاین كه دنبالهروی از دولت آمریكا كنید. آمریكا هرجا ضرر میكند شما را با خود شریك میكند و هر جا كه سود میكند شما را كنار میگذارد. ما به خاطر ضعف مدیران اروپایی ناراحتیم و این كه ملتهای برخی از این كشورها اسیرند و در عزا و عروسی قربانی میشوند. آمریكا با آوردن سپر دفاع موشكی به اروپا این ملت را قربانی میكند.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به اجلاس خزر گفت: چقدر تلاش كردند كه این اجلاس برگزار نشود و یا برخی از سران كشورها به ایران نیایند اما به فضل الهی این اجلاس كاملا موفق بود و بیانیه جامع و همگرایی و دوستی و همكاریهای سازنده ایجاد شد و همه كاملا راضی بودند و تصمیمات خوب و شجاعانهای گرفته شد.
وی خاطرنشان كرد: به رییسجمهور روسیه فشار م آوردند كه به ایران نیاید كه موفق نشدند. رییسجمهور قزاقستان نیز همین طور بود كه با اینها دیدارهای دو جانبه موفق و خوبی داشتیم و دیدگاههای ما مشترك بود و توافقات راهبردی و درازمدت و كارساز ایجاد شد.
احمدینژاد گفت: وقت آن رسیده كه برخی سران كشورهای اروپایی مستقل حركت كنند. ما از استقلال اروپا و استقلال نظر برخی دولتهای اروپایی استقبال میكنیم. این قدرتها برای چیزی كه دستاوردی برای ایشان ندارد هزینه نكنند.
رییسجمهور ادامه داد: تا امروز اجازه نمیدادیم بداخلاقی این كشورها در روابط اقتصادیمان با اینها اثر بگذارد، فعلا هم چنین تصمیمی نداریم. فعلا زبان ما زبان نصیحت است، اما این روند بنا نیست تا آخر ادامه بیابد. اگر قرار باشد مقابله به مثل كنیم، آنها ضرر خواهند كرد و برخورد ملت ما با آنها برخورد عمیق و فرهنگی و سیاسی خواهد بود كه آنها را منزوی میكند.
رییسجمهور خطاب به كشورهای زورگوی اروپایی گفت: خودتان را درست كنید شما در دنیا جایگاهی ندارید و عقبه فرهنگی و سیاسی شما معلوم نیست و هیچ پیام امیدآفرینی برای بشریت ندارید. ما دلمان برای مردم اروپا میسوزد. مسوولان این كشورها در سالهای گذشته دوبار این ملت را قربانی جنگهای تحمیلی خود كردند.
وی درباره مساله هستهیی ایران گفت: مساله هستهیی ایران از نظر ما حل شده است و موضوع روز نیست. بحثهای فنی آژانس هم یك روال عادی است. امروز ملت ما قانونمندار و عدالت محور است. دورهیی بود كه جاسوسهای قدرتهای زورگو خبرسازی دروغ میكردند و فشار سیاسی به آژانس میآوردند. فشارهایی كه بیربط بوده است.
وی گفت: امروز ملت ایران در مواضع قانونی خود ایستاده و حاضر است درباره مسایل روز مانند آینده جهان، امنیت جهان، رفع مشكلات در جهان گفتوگو كند. ملت ما آماده كمك دادن به حل مسایل جهان است.
رییسجمهور در بخش اول سخنان خود نیز گفت: شورا یك نهاد بسیار ارزشمند است، گرچه شوراهای در حال اجرا نهادی نوپا هستند، اما در همین عمر كوتاه ثمرات فراوانی به دنبال داشتهاند و گستردهترین حلقه اتصال بین مدیریت اجرایی و بدنه مردم هستند.
به گزارش ایسنا احمدینژاد با بیان اینكه " شوراهای روستا و شهر و استان یك مجموعه عظیم، كم هزینه و پرثمر هستند" افزود: راهی جز حضور و دخالت مردم در اداره كشور و پیشبرد امور وجود ندارد. در نظام ما مردم صاحبان كشورند و در برابر همه مسایل و نیازهای كشور مسوولند و حق دخالت دارند. شوراها بهترین بستر برای ورود و دخالت مردم در اداره امور است.
وی گفت: برخی فكر میكردند اگر شوراها تشكیل شود در نظام اداره كشور اخلال ایجاد خواهد شد و به همین دلیل مدتی طول كشید كه مسوولان این اجازه را بدهند كه شوراها تشكیل شود. اما اكنون با وجود گذشت 9 سال از ایجاد شوراها نهادی با این گستردگی و حجم و تنوع مسوولیتها و امكانات كم یك نهاد موفق بوده است و كمتر از آنچه تصور میشد شاهد اختلال در آن هستیم.
وی گفت: شوراها امروز جایگاه خود را یافتهاند، البته تا استفاده از ظرفیت كامل شوراها راه درازی داریم؛ باید به جایی برسیم كه امور جاری كشور كاملا به دست شوراها اداره شود. ما هنوز به آنجا نرسیدهایم كه لوایح متعدد از شوراها به دولت و مجلس بیاید اما امیدوارم كه شاهد این مساله در دور سوم شوراها باشیم.
رییسجمهور خاطرنشان كرد: همه باید باور كنیم كه حضور مردم در عرصههای گوناگون به نفع كشور است و اگر مجرایی باز شود كه قشر وسیعی از مردم به مسایل كشور بیندیشند و كمك كنند به نفع كشور است. اگر كسی خیال میكند كه با این ساختارهای اداری میتوان كشور را پیش برد اشتباه میكند .ظرفیتهای اداره كشور خیلی محدود است، اما ظرفیت ملت نامحدود است.
وی افزود: این آرزوی ما بود كه هر ایرانی بتواند راجع به محل و اداره امور محیط خود تصمیم بگیرد و نظر بدهد و نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری در مورد اداره شهرها و روستاها به آحاد مردم متصل شود. طراحان قانون اساسی به خوبی شوراها را در قانون اساسی گنجاندهاند.
وی خطاب به اعضای شورای عالی استانها گفت: هر چه تعاملتان با شوراها بیشتر باشد، فرصت بیشتری میتوانید برای كار ایجاد كنید و موفقتر خواهید بود. من بعد از جلسه به دستگاهها ابلاغ خواهم كرد كه امكانات خود را در اختیار شوراهای شهر و استانها قرار دهند. هر مقدار از كار اجرایی در دستگاههای اجرایی كه شوراها آمادگی پذیرش آن را داشته باشند باید به آنها واگذار شود و اگر مسوولی این طور نیست در مسیر این دولت قرار ندارد.
احمدینژاد گفت: شوراها باید قدر فرصت خدمتگزاری را بشناسند، و اینكه این نهاد نوپا چقدر ماندگار باشد، به عملكرد شوراها بستگی دارد. شوراها باید با برنامه و حساب شده حركت كنند. اعضای شورا باید خود را در خدمت مردم بدانند و اگر در شورایی تخلفی هم صورت گرفت، نباید آن را به كل شورا تعمیم داد و شورا را زیر سوال برد.
وی از اعضای شوراها خواست وارد دستهبندیهای بیحاصل و بحثهای سطح پایین نشوند و گفت: باید نگاه به آینده به جای تصمیمات لحظهای، و جزئی در شوراها قرار بگیرد.
رییسجمهور از اعضای شوراها خواست كه افرادی پاكدست و خدوم را برای مسوولیتها انتخاب كنند و به دنبال حفظ همبستگی درونی شوراها باشند.
وی ادامه داد: كار شورایی، كاری مبتنی بر همگرایی است و با كمك مردم میتوان بسیاری از مشكلات را حل كرد.
وی درباره شورای عالی استانها گفت: این شورا جدیدترین نهاد است و باید در پی صیانت از شوراها باشد. شورای عالی اگر لایحهای دارد، باید آن را ارائه دهد و اگر آموزش و یا هماهنگی برای كار شوراها میخواهد آن را بگوید كه عملی كنیم.
وی بر تعامل شورای عالی استانها با دستگاههای مرتبط تاكید كرد و گفت: اگر لازم است برای این ارتباط هماهنگیهایی صورت گیرد، آن را بگویید تا به دنبال آن باشیم. شورای عالی استانها باید آییننامهها و مقررات مربوط به كار شوراها را تدوین كند.
وی گفت: كسی به دنبال كار تبلیغی نیست، اما باید قدمهای محكم و بلندی برداشته شود.
احمدینژاد درباره اصل 44 گفت: برای اجرای اصل 44 در دولت هیچ مقاومتی نیست، بزرگترین شركتها و بنگاههای اقتصادی در صف واگذاری قرار گرفتهاند و مدیران خود در این زمینه پیش قدم هستند.