آفتابنیوز : 
آفتاب: دبیر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با بیان اینكه به دلیل حجم كوچك تلفن همراه، كنترل قاچاق آن بسیار مشكل است، گفت: قاچاق تلفن همراه یك كار سازماندهی شده است كه مقابله با آن هم بسیار مشكل است ولی ما در صددیم در مذاكراتمان با مخابرات مجددا طرح رجیستر كردن را با یك روش كاربردی و بدون ایجاد اختلال در بازار فعال كنیم، همچنین در زمینه اصلاح تعرفهها هم اقداماتی در حال انجام است.
حمیدرضا محمد تقیزاده در یك نشست خبری افزود: آماری در زمینه ورود قاچاق تلفن همراه در كشور وجود ندارد ولی میتوان گفت كه قاچاق تلفن همراه كاهش نیافته است.
طرح ریجستر پیش از این به دلیل مشکلات فراوانی که برای مردم و بازار گوشی تلفن همراه ایجاد کرده بود منتفی اعلام شد.
بسیاری از کارشناسان راهکار اصلی مقابله با قاچاق گوشی همراه را کاهش تعرفه واردات آن میدانند. این کارشناسان معتقدند تا زمانی که توان و تکنولوژی تولید داخلی به مرحله پیشرفته و قابل قبولی نرسد، افزایش تعرفه واردات کمک مهمی به منتاژکنندگان داخلی تلفن همراه نخواهد کرد.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارزهمچنین با تشریح آخرین وضعیت فعالیتهای مبارزه با قاچاق گفت: از این پس قصد داریم از اطلاعرسانی مصداقی پرهیز كنیم و این وظیفه را بر عهده ارگانهای همكار گذاشتهایم.
وی ادامه داد: هر یك از ارگانها مثل وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی موظفند در زمینه اطلاعرسانی و كشفیاتشان بیش از پیش فعال شوند.
او با بیان این كه سیاست ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز پیگیری پروندههای بزرگ و مبارزه با دانه درشتهاست، گفت: تعداد پروندههای تشكیل شده در این ستاد 88 درصد كاهش داشته ولی ارزش این پروندهها رشد 107 درصدی و متوسط ارزش هر پرونده نسبت به شش ماهه سال قبل افزایش 250 درصدی را نشان میدهد یعنی متوسط ارزش ریالی هر پرونده كه در سال 84 مبلغ 170 میلیون ریال و در سال 85 مبلغ 240 میلیون ریال بود در شش ماهه اول امسال به 600 میلیون ریال رسیده است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز تاكید كرد: میزان جریمهها 522 درصد رشد داشته و همچنین سهم ارزش كالاهای از دست رفته هم رشد 936 درصدی را نشان میدهد كه این موضوع موید این مطلب است كه قوانین كشور برای مبارزه با قاچاقچیان اثر مثبتی داشته و همچنین دستگاههای كاشف به جای كشف كالاهای قاچاق به سمت انجام كارهای اطلاعاتی و تحقیقاتی رفتهاند.
او افزایش 4/31 درصدی ارزش پروندههای محكوم شده و كاهش 4/3 درصدی تعداد آنها را نشان از مطرح شدن پروندههای كمتر ولی مستدلتر و مهمتر در دستگاه قضایی دانست.
او با بیان اینكه در سیاست ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اقدامات پیشگیرانه نسبت به اقدامات مقابلهای در اولویت قرار دارند، گفت: عمده قاچاق سوخت از طریق خارج كردن سهمیهها از سیستم توزیع گرفتن سهمیههای صوری انجام میشد كه بعضا ما با ایجاد دریاچههای سوخت و قاچاقهای تا 17 میلیون لیتر هم مواجه بودیم كه برخورد با آنها حتی باعث رشد صادرات مواد پتروشیمی هم در شش ماهه اول امسال شده است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز تاكید كرد: اختلاف قیمتی كه بین كشور ما و كشورهای همسایه وجود دارد دلیل اصلی كلیه قاچاقهاست اما در حال حاضر سند رسمی مبنی بر واردات قاچاق بنزین به ایران از طریق افغانستان وجود ندارد ولی بعید هم نیست كه این كار انجام شود.
او گفت: با این حال قیمت سوخت در تركیه بسیار بالاتر از ایران است و به همین دلیل ما هنوز كنترلهای خود را انجام میدهیم ولی بحث بنزین از اولویتهای اصلی ستاد خارج شده است.
محمدتقیزاده همچنین از مذاكرات این ستاد با وزارت نفت برای انجام طرح كارت هوشمند سوخت گازوئیل خبر داد.
محمدتقی زاده به تاسیس دو كارخانه مشروبسازی در كردستان عراق و تلاش برای ورود قاچاق آنها به ایران گفت: این طراحی در آن سوی مرزها بیانگر این موضوع است كه ایجاد این دو كارخانه با اهداف سازماندهی شده، انجام شده است.
او ابراز امیدواری كرد كه با مشاركت تمامی ارگانها از ورود این محمولهها به داخل كشور جلوگیری شود.
محمدتقیزاده مجازات قاچاقچیان مشروب را علاوه بر جریمه و زندان، مصادره هم عنوان كرد.
وی در واكنش به اظهارات اخیر یكی از مسوولان نیروی انتظامی مبنی بر اینكه بیش از 80 درصد طلای پشت ویترینها قاچاق است، گفت: گمان نمیكنم كه چنین موضوعی صحت داشته باشد و آمار دقیقی در این زمینه در دست نیست.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق كالا هدف از طرح كدینگ كالا را ایجاد انضباط در بازار دانست و گفت: هر گونه فعالیتی كه باعث ساماندهی بازار شود، مورد حمایت ماست.
او ادامه داد: البته اساس ایجاد كدینگ كالا با هدف مبازه با قاچاق كالا نیست، اما چون باعث تفكیك كالاها در خرید و فروش میشود، مورد حمایت ستاد است و در مبارزه با قاچاق تاثیر زیادی خواهد داشت.
محمدتقیزاده در پاسخ به سوالی درباره افشاگری سایت ستاد در قضیه بنتون گفت: بر اساس یك اشتباه اعلام شد كه ما اولین مرجع مطرح كننده بحث بنتون بودهایم در صورتی كه این موضوع توسط خبرگزاریهای دیگر هم مطرح شده بود و در این زمینه اطلاعیه هم صادر كردهایم.
او درباره چگونگی ادامه فعالیت شركت بنتون در ایران گفت: ما مرجع مجوز دادن و ابطال مجوز نیستیم و بررسی این موارد بر عهده مراجع ذی صلاح است.