سرویس بین الملل- نشریه "نشنال اینترست" در مقالهای درباره "فانتوم اف -۴" مینویسد: "جنگندهای با تنظیمات دستی بود، برخلاف جنگندههای اف - ۱۵ و اف-۱۵ که طراحی پیشرفتهتر و ایرودینامیک داشتند.
به گزارش آفتابنیوز؛ اف -۴ جنگندهای بزرگ و دو موتوره بوده و برای عملیات شناسایی و رهگیری و بمباران طراحی شده است و در سال ۱۹۶۱ میلادی عملیات نیروهای امریکایی را در آسمان ویتنام انجام داده بود. این جنگنده از نظر سرعت و توان اوجگیری و ماندن در ارتفاع ۱۶ رکورد جهانی را به نفع خود ثبت کرده است.
اف-۴ در سال ۱۹۵۹ میلادی، در ارتفاع ۹۸ هزار پایی پرواز کرده بود. در سال ۱۹۶۱ میلادی، اف-۴ به عنوان سریعترین جنگنده جهان با ظرفیت پرواز ۲.۵۸۱ کیلومتری در ساعت شناخته شد.
امریکاییها با کمک اف-۴ هواپیماهای میگ ویتنامی را ساقط کردند. البته نقص اصلی اف -۴ آن بود که هنگام پرواز با سرعت پایین قابلیت مانور بالایی نداشت. اف -۴، اما هنوز هم جنگندهای فعال و در خدمت پس از شصت سال از زمان تولید است.
در سال ۱۹۷۱ میلادی، ژاپن مجوز تولید اف - ۴ را برای شرکت میتسوبیشی خریداری کرد. ژاپن از این جنگنده برای رصد آزمایشهای هستهای کره شمالی، رصد آلودگیهای زیست محیطی و شناسایی مواد رادیواکتیو احتمالی در فضا استفاده کرده است. ایران نیز از اف-۴ ساخت امریکا استفاده میکند. در سال ۲۰۱۴ میلادی فیلمی از بمباران عراق توسط اف -۴ منتشر شد که البته ایران نقش داشتن در آن را رد کرد".
این مقاله میافزاید: "اگرچه ایران از جنگندههای ساخت دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی امریکایی در ارتش خود استفاده میکند اما این جنگندهها هنوز هم کارآمد هستند. این جنگندهها از جمله اف -۴ قادر به حملات دوربرد هستند و به ایران قابلیت درگیری محدود با دشمنان منطقهای و هدف قرار دادن زیرساختها را میبخشند. اگرچه در ظاهر همکاری علنی میان ایران و امریکا علیه داعش صورت نگرفته با این حال، منابع آگاه خبر دادهاند که ایران به کمک اف -۴ با امریکا در حمله علیه مواضع داعش در سوریه مشارکت داشته است".