روز سهشنبه، قیمت دلار معاملات خود را در حوالی ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان آغاز کرد که ۱۰۰ تومان بالاتر از روز دوشنبه بود. در ادامه روز این ارز با سرعت بیشتر حرکت افزایشی خود را ادامه داد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۲۳هزار و ۷۰۰ تومان قرار گرفت.
بازارساز از بازار جا ماند
این قیمت ۵۰۰ تومان بیشتر از روز سوم هفته بود و انتظار معاملهگران برای ورود این ارز به کانال ۲۴ هزار تومانی را بالا برد. سطح قیمت دلار در روز سهشنبه تقریبا با سطح قیمتی نرخ حواله درهم همسان بود که در حوالی محدوده ۶ هزار و ۴۹۰ تومان نوسان میکرد. این موضوع موجب شد گروهی از فعالان از احتمال اصلاح قیمت دلار در روز جاری سخن بگویند. از نگاه آنها، در روزهای پیشین قیمت دلار فاصله بیشتری با سطح نرخ حواله درهم داشت و همین موضوع چنین انتظاری را در بازار ایجاد میکرد که دلار بهدلیل بالاتر بودن نرخ درهم، با افزایش قیمت در پی جبران برمیآید. با این حال، در پایان روز سهشنبه چنین موقعیتی برای دلار وجود نداشت، چرا که تقریبا با سطح قیمتی حواله درهم تطابق داشت. به این ترتیب، دلار در روز چهارشنبه در شرایطی میتواند وارد کانال ۲۴ هزار تومانی شود که درهم از محدوده ۶ هزار و ۵۰۰ تومانی عبور کند.
در این میان عدهای از معاملهگران اعتقاد داشتند، بازار پیش از آزمون کانال بعدی نیاز به یک اصلاح قیمتی دارد. به باور آنها، دلار در ۲ روز کاری آخر خود نزدیک به هزار تومان رشد قیمت را تجربه کره است و به همین دلیل ممکن است با افزایش فروش دستهای از نوسانگیران مواجه شود که بهدنبال سودگیری از خریدهای پیشین خود هستند. با این حال، گروهی از فعالان، عنوان میکردند نوسانگیران تنها در صورتی اقدام به فروش خریدهای پیشین یا خالیفروشی میکنند که دو اتفاق در بازار رخ داده باشد: یکی اینکه نرخ حواله درهم سیگنال افزایشی نداده باشد و دیگر اینکه بازار با تقاضای نقدی اسکناس قابلتوجهی روبهرو نشود. البته بالا رفتن حجم اسکناس آبی آمریکایی در بازار هم میتواند انتظارات نوسانگیران را تحتتاثیر قرار دهد. در واقع به باور آنها، نوسانگیران تا تغییری واقعی در سمت عرضه و تقاضا را احساس نکنند، خود در پی پایین بردن قیمتها نخواهند بود.
دیروز صرافیهای منتخب بازارساز نیز برای دومین روز متوالی از پذیرش کانال ۲۳ هزار تومانی سرباز زدند و قیمت خود را در همان کانال ۲۲ هزار تومانی قرار دادند. روز گذشته، نرخ فروش دلار بر تابلوی صرافی ملی، ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان بود که تفاوتی با نرخ روز دوشنبه نداشت. این قیمت که حدود هزار تومان با نرخ بازار فاصله داشت، فاصله آربیتراژی را ایجاد میکرد که میتوانست زمینهساز ورود تقاضای کاذب به بازار شود. بهنظر میرسد درصورتیکه روند افزایشی دلار در روزهای آتی ادامه پیدا کند، بازارساز نیز نرخ کانال بالاتر را بپذیرد.