بیماری همه گیر کووید ۱۹ تاکنون جان نزدیک به ۱۳۵ هزار نفر را در اتحادیه اروپا گرفته و رکود اقتصادی ۸.۳ درصدی را در سال جاری میلادی به این اتحادیه تحمیل خواهد کرد. در چنین شرایطی نشست سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه که از روز جمعه در بروکسل آغاز شده، هنوز نتوانسته در خصوص تصویب بودجه ۷۵۰ میلیارد یورویی احیای اقتصادی که حاصل پیشنهاد مشترک آلمان و فرانسه است، به نتیجهای برسد.
هلند، دانمارک، اتریش و سوئد که به «چهار کشور مقتصد» شمال اروپا شهرت دارند به همراه فنلاند جبهه مخالف تصویب این بودجه برای حمایت بدون قید و شرط از اقتصادهای آسیب دیده جنوب هستند. اقتصادهایی همچون ایتالیا، اسپانیا و یونان که از رتبه ریسک اعتباری بالایی برخوردارند.
در مقابل اقتصادهایی که بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا دیدهاند، حاضر به پذیرش هیچگونه تعهدی در برابر دریافت کمک مالی از اتحادیه اروپا نیستند.
پیشنهاد نهایی کشورهای مقتصد در نظر گرفتن ۳۵۰ میلیارد یورو اعتبار به همراه اعطای ۳۵۰ میلیارد یورو وام است. این در حالی است که پیشنهاد اولیه آلمان و فرانسه که به تایید کمیسیون اروپا نیز رسیده بود، شامل ۵۰۰ میلیارد یورو اعتبار به اضافه ۲۵۰ میلیارد یورو وام بود.
آقای ماکرون در تازهترین واکنش به پیشنهاد کشورهای مقتصد ضمن «خودخواه» توصیف کردن آنها تاکید کرده که حاضر نیست با یک یورو کمتر از ۴۰۰ میلیارد یورو اعتبار برای کمک به کشورهای آسیب دیده، موافقت کند و در صورت ادامه اصرار کشورهای شمال بر مواضع خود نشست سران را ترک خواهد کرد.
مذاکرات سران اروپا بر سر بودجه تخصیصی کرونا به روز چهارم کشیده شد
همزمان مذاکرات در بروکسل برای تصویب بودجه بلند مدت ۱.۷۴ تریلیون یورویی در اتحادیه اروپا برای سالهای۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ نیز در جریان است.
دور تازه نشست سران اتحادیه اروپا از روز دوشنبه(۲۰ ژوئیه) ساعت ۱۶:۳۰ به وقت اروپای مرکزی آغاز شده است. شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پیش از برگزاری این دور از نشست سران ابراز امیدواری کرد که در این دور توافق نهایی میان سران اتحادیه اروپا حاصل شود.