کد خبر: ۶۶۲۵۱۸
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۱

هدف ایران از چند دور مذاکره با طالبان

رییس سابق ستاد افغانستان وزارت خارجه تاکید کرد: ایران دلیل و انگیزه‌ای ندارد که بخواهد از طالبان حمایت کند و این‌ها تبلیغات از سوی آمریکا و رسانه‌های غربی است که می‌خواهند به روابط دو کشور ایران و افغانستان خدشه وارد کنند.
آفتاب‌‌نیوز :

محسن پاک آیین درباره شایعاتی که گفته می‌شود ایران از طالبان حمایت می‌کند و همچنین طالبان در ایران دفتر دارد؟ گفت: این که گفته می شود طالبان در ایران دفتر دارد کاملا تکذیب می شود، زیرا دفتر طالبان در قطر دایر شده و در ایران دفتری ندارند و این که گفته می شود ایران به این گروه کمک می‌کند این موضوع هم از سوی مسئولین تکذیب شده است.

وی تصریح کرد: دلیل و انگیزه ای ندارد که دولت ایران و افغانستان که ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و به دنبال امضاء سند راهبردی همکاری ها هستند، این گونه طالبان را حمایت کند و در مقابل دولت قرار دهد. لذا این تبلیغات از سوی آمریکا و رسانه های غربی صورت می گیرد و هدف شان این است که به روابط دو کشور خدشه وارد کنند.

هدف ایران از چند دور مذاکره با طالبان

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: طالبان در دوره ربانی وقتی که ظهور کرد چهره ای تروریستی و بسیار خشن از خود نشان داد و در واقع با حمایت آمریکا به دنبال این بود که در افغانستان قدرت را به دست بگیرد و تهدیدی برای کشورهایی مانند ایران، چین و روسیه باشد و به نیابت از آمریکا اهداف این کشور را تامین کند.

پاک آیین ادامه داد: طالبان بعد از این که نتوانست به اهدافش برسد با شجاعت شهید احمدشاه مسعود و مجاهدین افغانستان شکست خورد و به حاشیه رفت و نهایتا رویکردش را تغییر داده و سعی کرد به عنوان یک گروه درون افغانستان خود را معرفی کند و در کنار اقدامات مسلحانه و نظامی، رویکرد سیاسی هم داشته باشد بلکه بتواند در آینده سیاسی افغانستان نقش ایفا کند. بنابراین اکنون با دو اهرم نظامی و رویکرد و ژست سیاسی در صحنه افغانستان فعالیت می کند.

رییس سابق ستاد افغانستان وزارت خارجه همچنین بیان کرد: در حال حاضر با توجه به این که بحث مذاکرات بین الافغانی مطرح شده به طور طبیعی نقش طالبان به عنوان یک گروه درون افغانستان برجسته شده و در این مسیر آمریکا هم نقش جدی دارد. آمریکا زمانی برای مبارزه با طالبان، ناتو و خود را وارد افغانستان کرد تا این که به تدریج به مذاکره کننده تبدیل شد.

وی یادآور شد: در دوره ترامپ شاهد بودیم مذاکرات زیادی میان این ها برگزار شد و ترامپ دل بسته بود که بتواند دستاوردی را از افغانستان داشته باشد و در این زمینه هم موفق نشد.

پاک آیین در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر چهره طالبان یک چهره سیاسی است و کشورهایی که به دنبال استقرار صلح در افغانستان هستند، سعی می کنند از طریق هماهنگی با دولت افغانستان وارد مذاکره شوند و این گروه را تشویق کنند در توسعه افغانستان نقش داشته باشد و به عنوان یک گروه افغان بتواند در مذاکرات شرکت کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان خاطرنشان کرد: از طرف ایران هم چند بار با مسئولین طالبان مذاکره شده و یا آنها به ایران سفر کردند که همه این ها با هدف استقرار صلح و تشویق طالبان به مذاکره طی هماهنگی با دولت افغانستان بوده و هیچ اقدام پنهانی انجام نشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین