در این گزارش که در روزهای اخیر منتشر شده آمده است: این سازمان با شاخه داعش در افغانستان ارتباط پیدا کرده و برخی از اعضای آن هم به این شاخه داعش که مقرش در شرق افغانستان است پیوستهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این گزارش تصریح شده که شاخه داعش در افغانستان ضربات سختی از جانب نیروهای امنیتی افغانستان و نیروهای نظامی آمریکا و حتی گاها از جانب طالبان خورده است. گزارش مذکور از جانب تیم رصد تحریم و تحلیل سازمان ملل که به ردیابی گروههای تروریستی در سراسر جهان میپردازد، آماده شده است.
در این گزارش تعداد اعضای شاخه داعش در افغانستان ۲۲۰۰ تن برآورد و عنوان شده که هر چند رهبران این گروه از بین رفتهاند اما همچنان روی ابو سعید محمد الخراسانی، یک تبعه سوری، به عنوان یکی از رهبرانش حساب می کند.
همچنین این گزارش تصریح داشت، تیم رصد اطلاعاتی دریافت کرده مبنی بر این که دو فرمانده ارشد داعش، ابوقطیبه و ابوهاجر العراقی اخیرا از خاور میانه وارد افغانستان شدهاند.
این گزارش با اشاره به توافق صلحی که آمریکا با طالبان در ماه فوریه امضا کرد تصریح داشته: اگرچه داعش در عقب نشینی ارضی قرار دارد اما همچنان قادر به اجرای حملات سطح بالا در بخشهای مختلف کشور افغانستان از جمله کابل است. این گروه همچنین به دنبال جذب شبه نظامیانی از طالبان است که با توافق صلح با آمریکا مخالفند.
از سوی دیگر طالبان گزارش شورای امنیت مبنی بر ارتباط این جنبش با القاعده و داعش را رد کرده است.
این جنبش گفته است: ادعای حضور ۴۰۰ تا ۶۰۰ عضو القاعده در افغانستان حقیقت ندارد . به دلیل تجاوزات آمریکا علیه افغانستان و جنگ بزرگ امکان حضور نیورهای خارجی منتفی است و با تغییرات بزرگ رخداده در جهان عرب اعضای القاعده مناطق امنی در کشورهای خود یافته و کشور ما را رتک کرده و به سرزمینهای خود رفتهاند.
طالبان تاکید کرده است: اطلاعات درباره حضور داعش در افغانستان و عملیات از خاک ما نیز بی پایه و اساس است چرا که طالبان جنگ بزرگی با این گروه تروریستی راه انداخته و تمامی آنها از مناطق کنترل ما بیرون رانده شدهاند. پیوستن اعضای طالبان به داعش نیز صحت ندارد. اعضای داعش احتمالا در شهرهای تحت کنترل دولت کابل هستند.
این جنبش گفته است: این گزارش براساس اطلاعات نادرست از سوی کسانی که خواهان ادامه جنگ در افغانستان و ادامه حضور آمریکا هستند، تهیه شده است.