به نقل از ردیت، ارزیابی سلولهای ریه بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ که با کمک سریعترین ابررایانه جهان صورت گرفته است، الگوهای بیان ژن را نشان میدهد که شاید بتوانند علائمی که بدن در واکنش به کووید- ۱۹ بروز میدهد، توضیح بدهند.
گروهی از پژوهشگران "آزمایشگاه ملی اوک ریج"(ORNL) آمریکا، برای تحلیل ژنهای به دست آمده از سلولهای ریه بیماران مبتلا به کووید- ۱۹، از ابررایانه "سامیت"(Summit) استفاده کردند که توسط شرکت "آیبیام"(IBM) ابداع و ارائه شده است و به عنوان سریعترین ابررایانه جهان شناخته میشود.
ارزیابیهای محاسباتی نشان دادند ژنهای متعلق به یکی از سیستمهای بدن موسوم به سیستم "برادیکینین"(Bradykinin) که در کاهش فشار خون نقش دارد، بیش از اندازه در سلولهای ریه افراد مبتلا به کروناویروس فعال میشود.
پژوهشگران در بررسیهای خود دریافتند که برادیکینین، در بدن افراد مبتلا به کووید-۱۹ بیشتر تولید میشود. تولید بیشتر این ترکیب میتواند به نشت رگهای خونی و جمع شدن مایعات روی بافتهای نرم بیانجامد.
در بررسی شیوع کووید- ۱۹، توجه بسیاری از پژوهشگران، به "طوفان سیتوکین"(cytokine storm) معطوف شده که بدن طی آن، مقدار زیادی سیتوکین منتشر میکند. نظر پژوهشگران این پروژه جدید، این است که شاید به جای طوفان سیتوکین، باید طوفان برادیکینین را به خاطر این بیماریزایی ویروسی سرزنش کرد.
اگر مدلی که این گروه پژوهشی برای بررسی مکانیسم بیماری ارائه دادهاند، دقیق باشد و با تحلیلهای آزمایشی اثبات شود، بدین معناست که داروهای کووید-۱۹ باید دوباره تولید شوند تا سرعت روند بیماریزایی را کاهش دهند. تایید این موضوع، در گرو آزمایش بالینی داروهایی است که در حال حاضر برای درمان دیگر بیماریهای مرتبط با برادیکینین تجویز میشوند.
"دان یاکوبسون"(Dan Jacobson)، سرپرست این پژوهش گفت: اگر ما بتوانیم روند بیماریزایی را در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ شدید متوقف کنیم، به سیستم ایمنی بدن آنها زمان خواهیم داد تا با ویروس مقابله کنند و سپس احیا شوند.
این پژوهش، در مجله "eLife" به چاپ رسید.