به نقل از نشریه هیل، ترامپ که درپی پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکاست، به جِد خواهان تولید واکسن در موعد مقرر است و به دفعات مروج این مساله بوده است.
وی دوشنبه هفته گذشته در جریان بازدید از کارخانه بیوتکنولوژی در کارولینای شمالی، با خوش بینی از چشم انداز تولید واکسن سخن گفت حتی با وجودی که کارشناسان هشدار داده اند واکسن ممکن است تا سال آینده دردسترس قرار نگیرد.
وی پنجشنبه هفته گذشته نیز سخنان مشابهی بر زبان آورد و بدون توجه به واقعیت جان باختن بیش از ۱۵۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا، پیشرفت در زمینه تولید واکسن را در بوق و کرنا کرد.
با این حال، آنتونی فائوچی پزشک ارشد بیماری های عفونی آمریکا درمورد آماده شدن واکسن تا پایان سال ۲۰۲۰ و توزیع گسترده آن در سال آینده، محتاطانه ابراز خوش بینی کرد.
اگرچه شانسی برای توزیع گسترده واکسن تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان ماه) وجود ندارد، برخی شرکت ها وارد مرحله آزمایش بالینی شده اند که ممکن است نتایج اولیه آن تا آن زمان مشخص شود.
محققان و کارشناسان نگرانند که ترامپ به این نتایج اولیه بسنده کند تا نهادهای بهداشت و سلامت را برای تائید واکسن قبل از آماده شدن نهایی، تحت فشار قرار دهد.
«جسی گودمن» استاد دانشگاه جورج تاون که قبلا مدیر علمی سازمان غذا و داروی آمریکا بود، گفت: شاهد سیاسی کاری در ارتباط با داروی هیدروکسیکلروکین و فشاری بودید که بر سازمان غذا و دارو اعمال شد. حال این نگرانی وجود دارد که آن اتفاق دوباره روی دهد.
بسیاری احساس کردند که سازمان غذا و دارو تسلیم فشارهای سیاسی شد و مجوز فوری استفاده از دارو را صادر کرد.
ترامپ، متحدان وی و اعضای دولتش جملگی این داروی ضد مالاریا را درمان معجزه آسا برای کووید – ۱۹ دانستند.
«ریک برایت» افشاگری که کارش را به دلیل مخالفت با تبلیغ گسترده این دارو از دست داد، اتهام های مشابهی را درمورد اعمال فشارهای سیاسی مطرح کرد.
سازمان غذا و داروی آمریکا بعدا مجوز فوری استفاده از این دارو را ابطال کرد.
در نمونه ای دیگر، گفته شده است که کاخ سفید، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا را تحت فشار قرار داد تا دستورالعمل خود برای بازگشایی مدارس را تغییر دهد تا بر اهمیت حاضر شدن کودکان در مدارس و کم اهمیت جلوه دادن خطرات بالقوه، تاکید شود.
در همین حال، نتایج نظرسنجی ماه گذشته ایبیسی نیوز و واشنگتن پست نشان داد که بیش از نیمی از رای دهندگان آمریکایی به ترامپ بی اعتمادند، به طوری که شش نفر از هر ۱۰ نفر نحوه مدیریت کرونایی وی را قبول ندارند.
همچنین طبق یک نظرسنجی دیگر که هفته گذشته منتشر شد، ۶۴ درصد موافق آزمایش کلی واکسن بودند، حتی اگر توزیع آن با تاخیر همراه باشد و احتمال شیوع گسترده تر ویروس وجود داشته باشد.
دستورالعمل سازمان غذا و داروی آمریکا تصویب واکسن را مستلزم این مساله می داند که دستکم ۵۰ درصد موثرتر از دارونما برای جلوگیری از بیماری باشد.
با این همه، مدیران دارویی آمریکا گفته اند که معتقد نیستند سازمان غذا و دارو معیارهای خود برای تائید واکسن را پایین آورد.