حمیدرضا صالحی درباره طرح جدید مجلس مبنی بر تخصیص بنزین به فرد به جای خودرو اظهار داشت: اصل این موضوع که یارانه بنزین و بقیه حاملهای انرژی به مردم نمیرسد، حرف درستی است، متاسفانه تقریبا نیمی از جامعه از سوبسید بنزین استفاده نمیکنند و حتی کسانی که تعداد بیشتری اتومبیل دارند یارانه بیشتری هم دریافت میکنند.
وی افزود: در کنار تعدیل بحث یارانه بنزین که از رهگذر افزایش سهمیه و اعطای یارانه خواهد بود، باید دید آیا به سمت واقعیسازی قیمت هم حرکت خواهیم کرد یا خیر؟
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در ادامه گفت: با واقعیسازی قیمت بنزین به سمت ثبات و واقعیسازی رشد اقتصادی میرویم و از طرفی دولت هم در این مسئله ذینفع خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر این سیاست بدرستی انجام شود، درآمد دولت هم از محل یارانهها بالا میرود و به جای اینکه از محل مالیات به مردم فشار وارد شود، دولت میتواند از محل حاملهای انرژی بخشی از درآمدهای خود را جبران کند.
صاحلی خاطرنشان کرد: سازوکار این طرح باید اندیشیده شود، اینکه در قالب کارت انرژی میزان مابهالتفاوت واریز شود و یا اینکه بنزین به خانوار تعلق گیرد.
وی اصل طرح تخصیص بنزین به خانوار به جای خودرو را مثبت ارزیابی کرد و افزود: با این اقدام اقتصاد خانوار تحت تاثیر قرار میگیرد اما باید جوانب کار دیده شود و موضوع واقعیسازی قیمت هم مدنظر قرار گیرد.
من خودرو ندارم اما ضرر افزایش قیمت بنزین به من به مراتب بیشتر از سود ۳۰ لیتر بنزین ماهانه است