روزنامه نیویورک پست نوشت، کتاب "نفت و خون: محمد بن سلمان بیرحم در جستجوی قدرت جهانی" نوشته دو روزنامه نگار روزنامه "وال استریت ژورنال" بردلی هوپ و جاستین شِک درباره به قدرت رسیدن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، زندگی تجملاتی او و حرصش برای به دست آوردن ثروت، از جزئیات جشن ۵۰ میلیون دلاری این شاهزاده سعودی که در تفریحگاه جزائر مالدیو ترتیب داده بود، پرده برداشت.
"رد تاکر" از مجله نیویورک پست در گزارشی نوشت، زندگی این شاهزاده سعودی که پس از بر تخت نشستن پدرش، به قدرت رسیده را میتوان در جشن مالدیو با حضور زنان مدلینگ در یک جزیره خصوصی خلاصه کرد.
تاکر درباره این جشن که ماه ژوئیه ۲۰۱۵ در جزیره "ویلا" مالدیو برگزار شد، گفت، ۱۵۰ مدلینگ زن زیبا با قایق که از برزیل، روسیه و جاهای دیگر آورده شده بودند وارد جزیره خصوصی در مالدیو شدند تا با دهها مرد که از خاورمیانه آمده بودند، جشن بگیرند. محمد بن سلمان که در آن زمان ۲۹ ساله و وزیر دفاع و جانشین ولیعهد بود و امروز خودش ولیعهد و با نفوذترین شخصیت در کشور پس از پدرش سلمان بن عبدالعزیز است، میزبان این جشن بود.
مولفان کتاب مذکور میگویند: این تعطیلات مناسب شاهزاده بود زیرا بن سلمان جزیره را برای خود و اطرافیانش به صورت کامل اجازه کرده بود و جزیره تحت اختیار بود. علاوه بر ۵۰ میلیون دلار هزینه اجاره یک ماهه جزیره، بن سلمان به هر کارگر جزیره نیز وعده حقوق ۵۰۰۰ هزار دلاری و پاداش سخاوتمندانه داد. در حالی که این کارگران معمولاً ماهیانه ۱۰۰۰ یا ۱۲۰۰ دلار حقوق میگیرند. این هزینهها برای حفظ حریم خصوصی و رازداری بود. بن سلمان بسیار مایل بود این سفر را از دید روزنامهها و رسانهها دور نگه دارد.
برای حفظ محرمانه بودن جشن و این سفر، کارمندان مجاز نبودند تلفنهای هوشمند خود را به این جزیره بیاورند و فقط موبایل نوکیا ۳۳۱۰ برای برقراری تماس مجاز بود آورده شود. حتی دو تن از کارمندان از این سفر محروم شدند زیرا این شروط را نقض کرده بودند. از برخی کارمندان خواسته شد از مدلینگها هنگام ورود به جزیره استقبال کنند و هنگامی که آنها به اسکله جزیره رسیدند هر یک با یک گاری کوچک مخصوص بازی گلف به یک کلینیک پزشکی منتقل شدند تا اطمینان حاصل شود که بیماری جنسی ندارند.
محمد بن سلمان و دوستانش نیز پس از اتمام بررسیهای پزشکی و استقرار هر یک از مدلینگها در ویلای خود، با هواپیماهای آبی - خاکی وارد شدند.
بن سلمان برای سرگرمی از اشخاص مشهور در موسیقی مانند دی جی افروجک، سای، خواننده رپ از کره جنوبی را دعوت کرده بود. قرار بود جنیفر لوپز و شکیرا هم برنامه اجرا کنند.
شب جشن، محمد بن سلمان بسیار ذوق زده بود و وارد جایگاهی که افروجک در آن حضور داشت شد و مدلها کف زدند و او شروع به پخش آهنگهای رقص مورد علاقه خود کرد. افروجک که به آرامی او را ناسزا میگفت، از او دور شد.
این جشنها که قرار بود یک ماه ادامه داشته باشد گاهی تا صبح طول میکشید و بن سلمان هنگام سرو مشروب که در عربستان ممنوع است، به جای خدمه جزیره از خدمه خودش استفاده میکرد زیرا سعودیها نمیخواستند در مقابل ساکنان یک کشور مسلمان دیگر شراب بنوشند.
یک هفته از این خوشگذرانیهای شاهزاده سعودی نگذشته بود که خبر این جشنها و حضور وی به روزنامههای داخلی رسید و در جاهای دیگر نیز پخش شد و شاهزاده سریعا جزیره را ترک کرد.
اما شاهزادگان سعودی از این ماجرا درس عبرت نگرفتند و همچنان ایده اهمیت حفظ حریم خصوصی را تقویت کردند. محمد بن سلمان کشتی تفریحی "سیرین" را ۵۰۰ میلیون دلار، دو برابر قیمت اصلی خریداری کرد که بزرگترین کشتی تفریحی جهان با طول ۴۳۹ فوت است و به نوشته نویسندگان مذکور، جای مناسبی برای استقبال از شخصیتهای مهم بود و میتوانست محل جشنهای شبانه دوستانه هم باشد. این کشتی برای تفریحهای دریایی بود و برای تفریحهای خشکی هم تیم بن سلمان کاخی را در ورسای نزدیکی پاریس به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار خریداری کرد.
این دو نویسنده میگویند، حیف و میل کردن پول پاسخی بود از سوی بن سلمان به ثروت اندک پدرش در مقایسه با سایر شاهزادگان.
وقتی بن سلمان ۱۵ ساله بود از یکی از پسر عموهایش شنید که پدرش با وجود دههها فعالیت در حکومت در مقایسه با بقیه شاهزادگان ثروتمند نیست و به شاهزادگان و بازرگانان مقروض است. او بعدها گفت: "این اولین شوک و چالشی بود که در زندگی با آن روبرو شدم".
پدرش وقتی بن سلمان از او خواست که اجازه باز کردن فروشگاه را بدهد، خندید. این شاهزاده سعودی فروش سکههای طلا و ساعتهای ارزشمند را آغاز کرد و سپس یک شرکت املاک و مستغلات راه اندازی کرد. روابطش با دولت به وی کمک کرد تا جیبهای خود را پر کند. وی و تعدادی از شاهزادگان به این امر متهم شدند که قبل از ابلاغ مقررات، در دست به دست کردن سهام و خرید بسیاری از آنها دست داشتهاند.
این است اقتدار سیاسی عربستان دیگران در دنیا وقتی با این عربستان سر میز مذاکره میشینند ناچارند امتیاز بدهند
هرچه هست نماینده مردم عربستان است معنیش اینه دنیا بداند اگر شهروند عربستان در حضورتان امد مراقب رفتارتان باشید