کد خبر: ۶۶۹۶۷۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱

مرگ «رفیق دوخ»؛ شکنجه‌گر مخوف

مرگ «رفیق دوخ»؛ شکنجه‌گر مخوف خمرهای سرخزندان‌بان ارشد خمرهای سرخ، ملقب به «رفیق دوخ»، که دست‌کم ۱۴ هزار کامبوجی زیر نظرش اعدام شدند، در ۷۷ سالگی، در پنوم‌پن پایتخت کامبوج درگذشت.
آفتاب‌‌نیوز :

رفیق دوخ با نام اصلی «کانگ کِگ ای‌یِو» ریاست زندان هولناک «تول اِسلِنگ» را برعهده داشت، جایی که در اواخر دههٔ ۱۹۷۰ هزاران زن، مرد و کودک کامبوجی در آن، تحت شکنجه، وادار به اعتراف شده و سپس اعدام شدند.

این زندان در اصل یک مدرسهٔ راهنمایی در مرکز پایتخت بود که به‌دقت زیر نظر دوخ اداره می‌شد و امروز به موزه تبدیل شده است.

مرگ «رفیق دوخ»؛ شکنجه‌گر مخوف

رفیق دوخ نخستین مقام ارشد خمرهای سرخ بود که رسما محاکمه شد. او نخست مدعی شد که از ترس جان خود و خانواده‌اش دست به‌چنین رفتاری زده و در ادامه با این ادعا که مقام جزء بوده، خواستار تجدید نظر در حکم داده شد.

اما او در نهایت، برخلاف تمامی رهبران پیشین خمرهای سرخ، از رفتارش ابراز پشیمانی کرد و مسئولیت مرگ بیش از ۱۲ هزار تن را شخصا پذیرفت. سرانجام در سال ۲۰۱۰ دادگاهِ‌ مورد حمایت سازمان ملل وی را به‌خاطر جنایت علیه بشریت به حبس ابد محکوم کرد.

جنبش «خمرهای سرخ» که در فاصلهٔ سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ قدرت را به رهبری پل پوت در کامبوج به‌دست گرفت، جنبشی مائویستی و ملّی‌گرا بود که با الهام از انقلاب فرهنگی چین می‌خواست داشت این کشور را با یک «جهش بزرگ» به جلو براند.

رژیم خمرهای سرخ به‌یکی از هولناک‌ترین دیکتاتوری‌های قرن بیستم تبدیل شد و در آن ۱/۷ میلیون نفر، یعنی حدود یک چهارم جمعیتِ وقت این کشور کشته شدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
0
10
زندگی نهایتش اینه.عبرت باشد
As
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
0
0
برای چندسال پست و مقام، حالا در اون دنیا هزاران سال باید شکنجه ها بشی، ولی فرقش اینه دیگه مرگی در کار نیست که راحت بشی.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین