حسن روحانی در این پیام، ضمن تبریک، درباره توسعه روابط فیمابین «با استفاده از ظرفیتهای موجود» ابراز امیدواری کرد.
در پیام روحانی آمده است: «فرارسیدن هفتادودومین سالروز تشکیل جمهوری دموکراتیک خلق کره را به جنابعالی، دولت و مردم کشورتان صمیمانه تبریک میگویم. امیدوارم در سایه اراده مقامات عالی دو کشور و با استفاده از ظرفیتهای موجود، شاهد توسعه روابط فیمابین در همه زمینهها باشیم. سلامتی و موفقیت آن جناب و سعادت و بهروزی مردم جمهوری دموکراتیک خلق کره را آرزومندم».
این پیام البته ممکن است مانند پیامهای مشابهی که در مناسبتهای اینچنینی بین کشورهای غیرمتخاصم با یکدیگر ردوبدل میشود، تا حد زیادی جنبه تشریفاتی و مناسبتی داشته باشد؛ اما اشاره روحانی به «توسعه روابط با استفاده از ظرفیتها» میتواند باعث این سؤال شود که چه ظرفیتهایی برای توسعه روابط بین این دو کشور هست؟
از طرفی ایران و کرهشمالی، گرچه با شرایط نسبتا متفاوت، هر دو تحت فشار تحریمهای ایالات متحده هستند و از این نظر ممکن است فرایندی مانند فرایندهای طیشده بین ایران و ونزوئلا در ماههای گذشته، مدنظر باشد؛ چنانکه به گفته منابع آگاه، دستگاه سیاست خارجی ایران مشکلی با برقراری روابط بیشتر با کرهشمالی ندارد. از طرف دیگر، مشخص نیست این دو کشور ممکن است چه ظرفیتهایی برای گسترش روابط داشته باشند؛ بهخصوص که بهدلیل وضعیت خاصی که هر دو کشور دارند، چالشهایی که در این زمینه بهلحاظ امنیتی و دیپلماتیک پیشروی تهران و پیونگیانگ هست و دسترسینداشتن به اطلاعات در این زمینه، این احتمال وجود دارد که تعاملات بین دو کشور از مسیرهای آشکار و علنی انجام نشود.
دو کشور البته ازسوی برخی سیاستمداران غربی، بهویژه در آمریکا متهم شدهاند که تعاملات هستهای فراقانونی دارند؛ هرچند برخی گزارشهای رسمی نهادهای حکومتی آمریکا نیز این ادعا را فاقد شواهد دانسته و رد کرده است. ادعای دیگری که علیه هر دو کشور مطرح میشود، بحث تعاملات نظامی است که آنهم همچنان فاقد شواهد و مستندات بوده است.