بانو انوشه انصاری متولد سال ۱۳۴۵ شهر مشهد است. وی رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور (TTI) بوده و اولین زن گردشگر فضایی، و چهارمین نفری است که هزینه سفر فضایی خود را پرداخت کردهاست. در سال ۲۰۱۵ میلادی، جامعه ملّی فضای آمریکا جایزهٔ «پیشگام فضا» را به بانو انصاری نخستین زن گردشگر فضایی اهدا کرد.
در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه بهطور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بهعنوان اولین زن گردشگری فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز، که برای بهار ۱۳۸۵ برنامهریزی شدهبود، به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت دایسوکه انوموتو، داوطلب ژاپنی، به دلایل پزشکی و جا ماندن او از مأموریت سایوز تیامای-۹، انوشه انصاری در ۲۳ شهریور ۱۳۸۵ با این گروه همراه شود.
وی در جریان سفر ۹ روزه خود به ایستگاه فضایی بینالمللی تحقیقاتی در خصوص ژوهش در مورد علل کمخونی، تأثیر تغییرات ماهیچهای بر کمردرد، تأثیر تشعشعات فضایی بر روی فضانوردان ساکن در ایستگاه بینالمللی فضایی و گونههای میکروبی که در آن ایستگاه پرورش داده شدهاند انجام داد.
انوشه انصاری اکنون مدیرعامل ایکس پرایز، یک بنیاد غیرانتفاعی در آمریکا است که جایزههای بسیار بزرگی را برای کسانی که بتوانند راه حل کارآمد برای مشکلاتی جهانی پیدا کنند درنظر میگیرد.
بنیاد ایکس پرایز پس از تاسیس در سال ۲۰۰۷ تاکنون بر روی ماشینهای پاک کننده نفت در دریا، طراحی ماشین، طراحی ماهنورد و سنسورهای پایش سلامتی بدن انسان فعالیت داشته که با شیوع ویروس کرونا تمرکز این بنیاد بر روی پیدا کردن راهحل جهانی برای این مشکل معطوف شده است.
جایزه ایکس خود یک سازمان آموزشی- غیرانتفاعی است که مأموریت دارد پیشرفتهای جسورانهای به نفع بشریت به ارمغان بیاورد؛ در نتیجه الهام بخش شکل گیری صنایع جدید و تجدید حیات نهادهایی است که در حال حاضر به دلیل شکستهای موجود (و یا باورهای رایجی که تصور میکنند راه حلی وجود ندارد) دچار معضل هستند.
در سال ۲۰۱۷ و پس اجرایی شدن فرمان دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت سفر ۷ کشور عمدتا مسلمان جهان به آمریکا، اصغر فرهادی، کارگردان مشهور ایرانی به دلیل مخالفت با این فرمان در مراسم اهدای جوایز اسکار حضور نیافت و انوشه انصاری و فیروز نادری به نمایندگی از اصغر فرهادی جایزه فیلم فروشنده را دریافت و متن سخنان این کارگردان را برای حاضرین خواندند.
تمام این مسائل یک طرف، در طرف دیگه افغانیها اولین فضانورد واقعی که یک مهندس بود رو حدود 40 سال پیش به مدار زمین فرستادن که برای آمادگی کار حدود 4 الی 5 سال دوران آمادگیش رو در روسیه گذرونده بود ولی افغانیا اینقد سروصدا نکردن که ما برای یه سفر توریستی خشک و خالی داریم میکنیم!!