آفتابنیوز : 
آفتاب - رهبران احزاب سیاسی لبنان روز سهشنبه اعلام کردند که رای گيری در پارلمان اين کشور برای انتخاب رييس جمهوری جديد تا روز جمعه آينده به تعويق افتاده است.
به گزارش رويتر پارلمان لبنان قرار بود که روز چهارشنبه جانشينی برای اميل لحود که دوره رياست جمهوريش روز جمعه به پايان میرسد انتخاب کند، اما رهبران گروههای سیاسی رقیب پس از آنکه شرایط را برای حصول توافق نامناسب دیدند تصمیم به تعویق انتخاب رئیسجمهور تا روز جمعه گرفتند.
اين برای چهارمين بار است که رای گيری برای انتخاب جانشين اميل لحود که از هواداران سوريه است به دليل اختلاف بين جناح های اکثريت و اقليت پارلمان به تعويق می افتد.
اکثريت پارلمان لبنان هوادار فواد سنيوره نخست وزير مورد حمایت غرب هستند و جنبش انقلابی حزبالله که از سوی سوريه و ايران پشتيبانی می شود رهبری اقليت پارلمان را بر عهده دارد.
هم اکنون در پارلمان ۱۲۸ نفری لبنان، ائتلاف هواداران غرب با ۶۸ کرسی اکثريت بسيار شکنندهای را تشکيل میدهند.
اميل لحود پيشتر پيشنهاد کرده بود که ميشل سليمان فرمانده ارتش لبنان رييس جمهوری آينده اين کشور شود. اکثريت پارلمان لبنان چنين پيشنهادی را مخالف قانون اساسی اين کشور دانسته اند.
طبق قانون اساسی لبنان، رييس جمهوری اين کشور بايد از ميان مسيحيان مارونی اين کشور انتخاب شود. سيستم سياسی لبنان بر اساس تقسيم قدرت بين گروه های مذهبی مختلف استوار است و نخست وزير اين کشور از ميان مسلمانان سنی و رييس مجلس از ميان شيعيان انتخاب میشود.
اميل لحود پيشتر پيشنهاد کرده بود که ميشل سليمان فرمانده ارتش لبنان رييسجمهور آينده اين کشور شود. اکثريت پارلمان لبنان چنين پيشنهادی را مخالف قانون اساسی اين کشور دانستهاست.
دولت فواد سنيوره، رابرت غانم را برای پست رياست جمهوری در نظر گرفته است ولی نیروهای ملی مذهبی لبنان از «ميشل اده» وزیر سابق اقتصاد حمايت میکند.
به گزارش رویتر اگر نيروهای سياسی لبنان تا روز جمعه آينده بر سر انتخاب رييس جمهوری جديد اين کشور به توافق نرسند این امکان وجود دارد که خلاء سياسی مهمی در اين کشور ايجاد شده و لبنان را به سوی جنگ داخلی ديگری سوق دهد.
بحران سياسی لبنان بر سر انتخاب رييس جمهوری، عميقترين مشکل در عرصه سياست داخلی اين کشور از زمان پايان ۱۵ سال جنگ داخلی در سال ۱۹۹۰ ميلادی تا امروز توصيف شده است.