کد خبر: ۶۷۴۰۴
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۸۶ - ۱۹:۵۲

دعوت مخالفان برنامه چهارم به مناظره

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب‌- رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: بحث خصوصی‌سازی در برنامه چهارم در یک چهارچوب کلان مطرح شده است. طراحان برنامه معتقد بودند باید در کشور تقسیم کار صورت گیرد، به این معنا که دولت وظایف حاکمیتی، بخش خصوصی فعالیت‌های اقتصادی و نهادهای مدنی یا NGO‌ها فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را انجام می‌دهند.

دکتر حمیدرضا برادران شرکا در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: در این شرایط همه نهادها در جای خود قرار ‌گرفته و این سه گروه در واقع مکمل یکدیگر عمل خواهند کرد.

رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه گفت: براساس برنامه چهارم توسعه، دولت زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی آماده و محیط را امن می‌کند. بخش خصوصی نیز در این ساختار، دولت را یک پدر دلسوز دانسته و او را در جهت رسیدن به اهداف حاکمیتی یاری می‌کند. از سوی دیگر نهادهای مدنی به عنوان متولی فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، با امکانات خود این امور را ساماندهی و موجب فعالیت مردم در گروهای مختلف خواهند شد. این نهادها در کنار دولت بخش دیگری از فعالیت‌های دولت را به عهده می‌گیرند، در این راستا دولت نیز شرایط را برای فعالیت سالم این نهادهای مدنی آماده خواهد کرد.

دکتر شرکا تصریح کرد: اگر این تقسیم کار و فعالیت‌ها در مجموعه حاکمیت صورت بگیرد دولت و همه افراد جامه از مواهب آن بهرمند خواهند شد.

وی با بیان اینکه نگاه طراحان برنامه چهارم، رسیدن کشور به رفاه، قانونمندی، امنیت و استفاده مناسب از امکانات کشور در جهت توسعه بود گفت: ما معتقد بودیم اگر دولت بستر مناسب را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم می‌آورد و بخش خصوصی احساس امنیت، حمایت واقعی و قانونمندی را داشت امکان قرار گرفتن هریک از نهادها مذکور در جای خود و در نهایت دست‌یابی به شرایط مطلوب و اهداف برنامه کاملا وجود داشت. تجربه موفق کشورهایی چون ژاپن، کره، مالزی و سنگاپور که در این جهت گام برداشته‌ بودند موید این نظر طراحان برنامه چهارم بود.

برادران شرکا افزود: در این راه البته باید فعالیت‌ اقتصادی دولتی به بخش خصوصی واگذار می‌شد. در واقع بر اساس برنامه دولت باید با کوچک شدن در اندازه‌ای مناسب به جامعه خدمات ارائه می‌کرد و تنها در جایی که نیاز به دخالت و حمایت بود وارد عمل می‌شد. در این صورت بخش خصوصی با احساس حمایت، امنیت و قانونمدی امکان رشد و پیشرفت می‌یافت.

وی با تاکید بر اینکه برنامه چهارم توسعه حاصل فعالیت کلیه استادان، کارشناسان و صاحب‌نظران مختلف کشور بود گفت: اگر دولت برنامه را اجرا می‌کرد و هر جا که ایرادی داشت بدون کلی گویی، توهین و اتهام زنی آن را مطرح می‌ساخت، امکان پیشرفت و رسیدن به اهداف کلان کشور نیز وجود داشت.

رئیس اسبق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تصریح کرد: هر قانون و برنامه‌ای را می‌توان اصلاح کرد اما سخنان کلی و توهین‌آمیز چه حسنی برای کشور دارد! برنامه چهارم بر اساس نفت 19 دلاری تنظیم شده بود و اکنون که قیمت نفت 60 تا 70 دلار بالاتر رفته است، مسلما باید وظایف جدیدی در برنامه تعریف شود چرا که شرایط مطلوب شده است. رشد 8 درصدی بر اساس نفت 19 دلاری تعیین شده بود؛ با وجود تحولات بازار نفت ما باید به رشد بیش از 8 درصد می‌رسیدیم که البته فقط رشد اقتصادی 5 درصدی محقق شد.

دکتر شرکا افزود: ما معتقدیم که در برنامه چهارم ایرادی وجود ندارد اما اگر دیگران مخالف ما هستند ایراد‌های خود را بیان کنند. ما حاضریم در میزگردی مشکلات و ایرادات آنان را گوش کنیم و به آن پاسخ و از برنامه دفاع کنیم. اما با کلی گویی و توهین نمی‌توان درباره برنامه سخنی گفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین