کد خبر: ۶۷۵۲۴۶
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۴

نسخه‌پیچی‌های غلط کرونایی

از همان ابتدای شیوع کرونا در کشور، بازار شایعات و نسخه‌پیچی‌های کوچه بازاری هم حسابی داغ داغ شد، باورهای غلطی که به خیال خود کرونا را متلاشی می‌کرد نه تنها ذره‌ای در آن اثر نکرد بلکه خود زمینه ساز مشکلات جدی‌تری نیز بود.
نسخه‌پیچی‌های غلط کرونایی
آفتاب‌‌نیوز :

تابستان را هم پشت سر گذاشتیم و گرمای تابستان کارساز نشد؛ حال قدم به پاییز نهاده کرونا با قوت بیشتری می‌تازد؛ گرچه ماه‌های زیادی است که با این ویروس منحوس دست و پنجه نرم می‌کنیم اما افسوس که نه تب کرونا می‌خوابد نه تب شایعات... هنوز هم باورهای غلطی در جامعه دست به دست می‌شود که در این گزارش به برخی از این باورهای غلط کرونایی نگاهی انداخته‌ایم.

خوردن غذاهای تند برای جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹

یک متخصص اپیدمولوژی، در خصوص باورهای غلطی که پیرامون ویروس کرونا در جامعه وجود دارد گفت: امروزه حرف‌هایی مبنی بر تاثیر مصرف غذاهای تند در پیشگیری و کنترل ابتلا به کرونا ویروس در جامعه و در شبکه‌های اجتماعی به گوش می‌رسد که به هیچ‌وجه دلیل علمی نداشته و هیچ شواهدی در دنیا دال بر این موضوع که مصرف غذاهای تند در پیشگیری از ویروس کرونا موثر است وجود ندارد.

خوردن سیر و محافظت از خود در برابر کرونا

قباد مرادی با تاکید بر این موضوع که سیر ماده غذایی سالم و خوبی است اظهار کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور بسیار گفته شد که مصرف سیر می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر باشد، هرچند که سیر ماده غذایی سالم و خوبی است، اما هیچ دلیل علمی مبنی بر درمان و یا پیشگیری از کرونا از طریق مصرف سیر وجود ندارد.

به گفته وی، هرگونه توصیه گیاهی یا مصرف سیر در بحث کرونا در حد حرف و شایعه بوده و تاکنون هیچ شواهد علمی مبنی بر تاثیر داروهای گیاهی و یا مصرف سیر در درمان کرونا وجود ندارد. معمولا در علم و بر اساس دانش بشری چیزهایی توصیه خواهد شد که از نظر علمی اثر آن‌ها به اثبات رسیده و توسط پژوهشگران پژوهش و به نتیجه رسیده باشد؛ گرچه گفته می‌شود در بیماری همانند سرماخوردگی سیر یا مصرف دمنوش‌های گیاهی می‌تواند تا حدودی موثر باشد، اما اینکه همانند یک آنتی بیوتیک عمل کند به هیچ‌وجه صحیح نیست.

نوشیدن الکل و مشتقات الکلی برای حفاظت در برابر کرونا

مرادی در خصوص تاثیر نوشیدن الکل و مشتقات الکی در درمان و پیشگیری ویروس کرونا گفت: این باور که نوشیدن الکل و یا مشتقات الکلی سبب پیشگیری یا درمان کرونا ویروس می‌شود شایعه‌ای بیش نیست و هیچ شواهد علمی دال بر اینکه الکل می‌تواند از ابتلا به کرونا جلوگیری کند وجود ندارد. مضرات مصرف الکل آنقدر زیاد است، که چنین توصیه ای بیشتر مضر و مخرب است.

ماسک زدن در حین ورزش کردن

قباد مرادی، در خصوص لزوم زدن یا نزدن ماسک در حین ورزش در ایام کرونایی اظهار کرد: گرچه در این ایام ورزش کردن در مکان‌های سرپوشیده همچون باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی به خصوص برای افرادی که ورزشکار حرفه‌ای نیستند، به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. اما افرادی که دوستدار ورزش هستند می‌توانند در مکانی باز و به دور از هرگونه تماس فردی با سایر افراد و با رعایت فاصله اجتماعی ورزش کنند.

مرادی عنوان کرد: استفاده از ماسک در حین ورزش کردن در فضاهای باز و آزاد به شرط رعایت فاصله‌های اجتماعی به خصوص در مواردی مانند پیاده‌روی توصیه نمی‌شود. از آنجایی که ورزش سبب افزایش ضربان قلب در فرد می‌شود، نیاز فرد به اکسیژن را بیشتر خواهد کرد؛ لذا ماسک مانعی برای رسیدن اکسیژن به بدن فرد است. افرادی با سن بالاتر که ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی روزانه را در برنامه خود دارند، می‌توانند با رعایت همه نکات بهداشتی و در فضاهایی که سالم است می‌توانند از ماسک استفاده نکنند.

وی اضافه کرد: از آنجایی که استفاده از ماسک در حین ورزش سبب کاهش و کمبود اکسیژن در بدن فرد می‌شود، پس می‌توان گفت که استفاده از ماسک در هنگام ورزش می‌تواند خود آسیب‌زا باشد، لذا توصیه می‌شود افراد از ورزش کردن در مکان‌های سرپوشیده ورزشی پرهیز کنند و تا حد امکان از تماس با سایر افراد در حین ورزش بپرهیزند و فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی را رعایت کنند. افرادی هم که ضربان قلب آن‌ها هنگام ورزش کردن افزایش می‌یابد بهتر است از زدن ماسک در حین ورزش به شرط رعایت نکات گفته شده پرهیز کنند.

عامل بیماری کرونا

مرادی ادامه داد: در خصوص عوامل ابتلا به کرونا ویروس متاسفانه حرف‌ها و باورهایی در حد افسانه گاهی در جامعه رواج دارد، واقعیت این است که اکنون از نظر علمی ثابت شده که عامل بیماری ویروس کرونا است. ویروس کرونا و عامل بیماری اکنون یک ویروس شناخته شده است و از نظر علمی شکی در این خصوص وجود ندارد. کرونا ویروس، ویروسی است همانند سرماخوردگی و آنفولانزا و بهتر آن است که از پذیرفتن باورهای غلط در خصوص عوامل ابتلا به کرونا پرهیز شود.

انتشار کووید ۱۹ از طریق کفش‌ها

قباد مرادی افزود: در خصوص این باور که ویروس کرونا از طریق کفش منتقل می‌شود، بحث نشستن ویروس بر روی سطوح مطرح است و امکان آن وجود دارد اما در حال حاضر مسئله حائز اهمیت انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر و تماس‌های فردی و انتقال از طریق سطوح و انتقال تنفسی و از طریق هوا است.

استفاده طولانی مدت از ماسک و مسمومیت

وی در ادامه در خصوص اینکه استفاده طولانی مدت از ماسک سبب مسمومیت یا التهاب ریه خواهد شد؛ تصریح کرد: توصیه می‌شود که افراد مسن و سالمند یا کسانی که اکسیژن خون آن‌ها به دلیل بیماری خاصی در حد پایین است حدالامکان از حضور در مکان‌هایی که ناگزیر به استفاده طولانی مدت از ماسک هستند، بپرهیزند.

مرادی تاکید کرد: افراد مسن و گروه‌هایی که از بیماری‌های تنفسی یا قلبی رنج می‌برند و از بیماری‌های زمینه‌ای برخوردارند، بهتر است از حضور در مکان‌هایی که نیازمند استفاده طولانی مدت از ماسک باشد به جد پرهیز کنند و نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را با جدیت بیشتری رعایت کنند.

کووید ۱۹ و مرگ و میر و اثرات همیشگی آن

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در خصوص میزان خطرپذیری ویروس کرونا عنوان کرد: میزان خطرپذیری ویروس کرونا در افراد مسن و سالمند بیشتر است اما کرونا تنها مختص به افراد مسن نیست و افراد گروه های سنی پایین‌تر هم به این ویروس مبتلا شوند. اما نسبت افراد علامت‌دار و شدت بیماری در گروه های سنی جوانتر نسبت به افراد با سن بالاتر خیلی کمتر است.

به گفته وی، عددی که به عنوان عدد نسبت مرگ و میر در بین افراد آلوده به ویروس گفته می‌شود کمتر از دو در هزار است. نسبت مرگ و میر در بین کل افراد آلوده با ویروس شامل افراد بی علامت و افراد علامت دار در جمعیت کشوری همانند ایران که میانگین سنی آن بین 30 تا 32 سال است کمتر از دو در هزار است. اما هر چه سن بالاتر می رود این نسبت بیشتر می‌شود.

مرادی ادامه داد: گفته می‌شود که پنجاه تا هشتاد درصد از افراد دارای علائم خفیف یا بدون علائم هستند. کرونا یک بیماری نوپدید است که همه افراد در دنیا مستعد ابتلا به آن هستند، به این دلیل که همه افراد دنیا مستعد ابتلا هستند خطر زیادی به خصوص در افراد با سنین بالاتر دارد. به صورت کلی الان به عنوان مهم‌ترین خطر سلامت در جامعه تلقی می‌شود، و همه وظیفه دارند برای رعایت سلامت جان خود، خانواده خود، و جامعه نکات بهداشتی را رعایت کنند.

اسپری کردن مواد گندزدا به بدن

وی در خصوص لزوم گندزایی بدن و لباس‌ها با مواد ضدعفونی و گندزدا خاطرنشان کرد: شست‌وشوی دست‌ها در بحث پیشگیری از شیوع کرونا بسیار حائز اهمیت است. ضد عفونی سطوح با الکل کار مناسبی برای پیشگیری است. الان منابع اطلاعاتی متعددی برای رعایت نکات بهداشتی از طریق منابع اطلاعاتی معتبر و برای هر جا، و یا هر وسیله مورد استفاده وجود دارد که بهتر است مردم آنها را جستجو کنند و بر اساس آن عمل کنند، اما نباید از این گندزداها و ضدعفونی کننده‌ها به صورت بی رویه و در موارد غیر ضروری استفاده کرد. این کار خیلی ضرورت ندارد و استفاده بی مورد از این مواد هم می تواند گاهی موجب مسمومیت شود.

مرادی در پایان یادآور شد: مردم بهتر است اطلاعات درست را از طریق منابع علمی و موثق دریافت کنند و به محض دیدن و یا شنیدن خبرهایی در خصوص کرونا به دنبال صحت و سقم ماجرا باشند و در جست‌وجوی منبع خبری آن باشند و از دامن زدن به باورهای غلط کرونایی به شدت پرهیز کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین