آفتابنیوز :
آفتاب - رییس قوه قضاییه صبح امروز در جلسه مسوولان عالی قضایی با اشاره به برگزاری اجلاس روسای قضایی كشورهای اسلامی در تهران، ابراز امیدواری كرد این اجلاس مقدمه تشكیل اتحادیه حقوقی- قضایی كشورهای اسلامی و گسترش همكاریهای قضایی جهان اسلام شود.
آیتالله هاشمی شاهرودی گفت: تشكیل اتحادیه حقوقی قضایی بین كشورهای اسلامی یك ضرورت برای جهان اسلام است.
وی افزود: نخستین اجلاس روسای قضایی كشورهای اسلامی زمینه بسیار خوبی است كه میتواند موجب انسجام اسلامی و نزدیكی مواضع قضایی این كشورها شود.
رییس قوه قضاییه تاكید كرد: امیدواریم در اجلاس تهران موافقت مسوولان قضایی كشورهای شركت كننده برای تشكیل اتحادیه قضایی كشورهای اسلامی حاصل شود چرا كه نیاز كشورهای اسلامی به گسترش همكاریهای حقوقی و قضایی از دیگر زمینهها ضروریتر است.
هاشمی شاهرودی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران كه تجربیات موفق و مناسبی در زمینه مسایل حقوقی و قضایی و گسترش نهادهای حقوقی برگرفته از اصول و مبانی اسلام دارد در كنار دیگر كشورهایی كه تجربیات مناسبی در این مسایل دارند میتواند به تبیین الگوی مناسبی از قضاوت اسلامی و معرفی آن به دیگر كشورهای مسلمان اقدام كند و این اجلاس فرصت مفیدی برای دستیابی به این هدف است.
رییس قوه قضاییه به چالش حقوقی و قضایی اسلام و غرب و برخی ترفندها و توطئههای غرب در این بخش علیه كشورهای اسلامی اشاره كرد و گفت: متاسفانه بیشترین هجمه استكبار علیه جهان اسلام هم در حال حاضر از ناحیه مسایل حقوقی و قضایی صورت میگیرد و در حالی كه برخی از غربیها خود بیشترین ظلمها را علیه ملتها انجام میدهند از ابزاری مانند حقوق بشر حقوق زنان و امنیت بین الملل و تروریسم كه در عمل پایبند به آن نیستند علیه اسلام استفاده میكنند.
هاشمی شاهرودی تاكید كرد: متفكران و حقوقدانان مسلمان در كنار مسوولان قضایی كشورهای اسلامی باید محور جدیدی علیه تهاجمات ظالمانه غرب نسبت به جهان اسلام در این مسایل باز كنند تا بتوانند به خوبی نگاه واقعی اسلام به مسایل حقوقی و قضایی و اصیل بودن و انسانی بودن آن را به جهانیان نشان دهند علاوه بر آن موجب وحدت بیشتر علمای اسلامی شوند.
رییس قوه قضاییه افزود: اسلام به حفظ حقوق و كرامت انسانی توجه ویژهای دارد و عادلانهترین نگاه به انسان در مكتب اسلام وجود دارد این نگاه مترقی و اصیل باید به جهانیان معرفی و عرضه شود.
هاشمی شاهرودی نقش علمای اسلام را در شناساندن ظرفیتهای بالقوه جهان اسلام در ابعاد حقوقی و قضایی بسیار مهم و برجسته توصیف كرد و خواهان تقویت این نقش برای مقابله با ترفندهای استكبار علیه جهان اسلام و جلوگیری از نفوذ گرایشهای افراطی به نام اسلام شد.