الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتوگو با شبکه الشرق الاوسط گفت که فشار حداکثری تا تغییر رفتار ایران ادامه مییابد و هیچ تفاوتی ندارد که رئیسجمهور آینده آمریکا چه کسی باشد.
وی مدعی شد که آمریکا برای تهیه بسته تحریمی جدید علیه ایران در ماه جاری آماده میشود و افزود که سفر اخیرش به کشورهای اروپایی برای بررسی اوضاع مرتبط با ایران بوده است.
آبرامز گفت: برخی در ایران فکر میکنند اگر ترامپ ببازد، تحریمها و کمپین فشار بر آنان پایان مییابد اما این اعتقادی نادرست است و این اتفاق هرگز رخ نخواهد داد، ما چتری وسیع از تحریم داریم. این تحریمها سر جای خود باقی خواهد ماند تا ببینیم که آیا ایران رفتار خود را تغییر می دهد، تفاوتی نمیکند که رئیس جمهور آینده چه کسی باشد.
وی مدعی شد که اگر ترامپ بار دیگر در انتخابات پیروز شود، ایرانیها به سرعت برای امضای توافق هستهای جدید اقدام خواهند کرد، زیرا آنها در چهار سال آینده بیش از این نمیتوانند چنین فشاری را تحمل کنند.
وی با طرح ادعای موفق آمیز بودن تحریم های آمریکا علیه ایران گفت: اگر این مسیر را حفظ کنیم، ایرانیها را به سوی یک توافقنامه جدید و فراگیر آورده ایم.
وی با تکذیب هرگونه تماس با ایران تاکید کرد: ایران تمایل واقعی به گفتوگو ندارد.
مامور ویژه پرونده ایران در وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به تلاشها و پیشنهادهای امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه ادعا کرد: ایران نمی خواهد وارد هیچ گونه تلاش جدی برای گفت وگو بشود، آن ها همه فرصتها را به بازی گرفته اند و امیدوارند که این تحریمها رفع شود و اکنون امید آخر آن ها انتخابات آمریکا است.
وی در ادامه گفت : بر خلاف آمریکا، اروپاییها معتقدند که برجام توافق خوبی است. برجام به جای اینکه مانعی بر سر راه ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای باشد، نقشه راهی برای آنان شده است. حتی اگر در رابطه با خطرناک بودن رفتارهای ایران با اروپایی ها توافق نظر داریم در رابطه با برجام با آن ها اختلاف داریم. توافق هستهای رفتارهای تروریستی ایران در منطقه و برنامه موشکی آنها را شامل نمی شود بنابراین توافق خوبی نیست و ما به دنبال توافق جدید و فراگیر هستیم.
به گزارش ایسنا درخواست برای توافق جدید با ایران در حالی مطرح شده که مقامات کشورمان تا کنون تاکید کردهاند یپش از این در چارچوب برجام(توافق هسته ای) مذاکراتی طولانی برای دست یافتن به توافقی چند جانبه داشتهاند که آمریکا نیز بخشی از آن بود. اکنون با وجود خروج آمریکا از توافق هسته ای و اعمال تحریم های متعدد اقتصادی تنها در صورت بازگشت آمریکا به این توافق و در چارچوب آن با این کشور مذاکره خواهند کرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این باره به شبکه راشا تودی گفته بود که با وجود سختیهای بسیار در مسیر مذاکراتی که به توافق هسته ای منجر شد، حاضر نیست این توافق را به خاطر رضایت شخصی کسی از بین ببرد.
وی در رابطه با تحریمهای تسلیحاتی نیز گفت: کسانی که می خواهند با این تحریمها مخالفت کنند و به ایران سلاح بفروشند با تحریم های آمریکا مواجه خواهند شد و تحریم هایی علیه آن ها وضع خواهد شد.
آبرامز گفت که تحریم های آمریکا باعث شده است که هیچ کس با ایران و ونزوئلا تعامل نداشته باشد و این دو کشور تنها با یکدیگر تعامل دارند.
وی همچنین مدعی شد که حزب الله و ایران در ونزوئلا حضور دارند و آمریکا پیگیر این مساله است تا این حضور به ایجاد پایگاه برای انجام فعالیتهای تروریستی منجر نشود.