کد خبر: ۶۷۷۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۸۶ - ۲۰:۴۹

سیاست بانک مرکزی عامل آشفتگی بازار دلار

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- یک اقتصاددان درباره افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر می‌گوید: علت اصلی گران شدن قیمت دلار اتخاذ سیاست‌های نادرست پولی و مالی از سوی بانک مرکزی است. فروش دلار در ایران در اختیار دولت است بنابراین در اکثر مواقع این سیاست‌های بانک مرکزی است که بر نوسانات بازار دلار تاثیر می‌گذارد.

دکتر علی رشیدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی آفتاب تاکید کرد: بر اساس قانون کلی عرضه و تقاضای در شرایطی که در‌آمد روزانه ایران از فروش نفت به 120 میلیون دلار یعنی در حدود 40 سال درآمد ایران تا قبل جنگ می‌رسد، قیمت دلار باید در کشور کاهش یابد با این وجود دلار در مدت اخیر در حدود 20 تومان گران شده و این روند صعودی ادامه دارد.

وی افزود: بانک مرکزی در سیاست جدید خود با این استدلال که بدهی و معوقات بانک‌ها زیاد است ارز را در اختیار بانک‌ها قرار نمی‌دهد. بنابراین اکنون بازار با نابرابری عرضه و تقاضای دلار روبر شده و قیمت افزایش یافت است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: این شرایط ارتباطی با تحریم‌های آمریکا ندارد و تنها به سیاست آقای مظاهری مربوط می‌شود. سیاست بانک مرکزی در حال حاضر به جای اینکه بر تقویت ارزش ریال باشد تبدیل به راهی برای تقویت ارزش دلار در ایران شده است.

رشیدی افزود: معوقه بانک‌ها باید از بدهکاران وصول شود پیش گرفتن چنین روشی برای کاستن از حجم بدهی‌ها صحیح نیست چون موجب آشفتگی بازار، تورم روانی، افزایش هزینه واردات و بی اعتمادی مردم و فعالان به سیاست‌های اقتصادی دولت می‌شود.

این اقتصاددان با بیان اینکه افزایش 20 تومانی دلار با توجه به درآمدهای نفتی 2 تا 3 میلیارد تومان سود برای دولت خواهد داشت گفت: افزایش درآمد دولت از آشفتگی قیمت دلار به نفع کشور نخواهد بود. اتخاذ چنین سیاست‌هایی در نهایت موجب فشارهای تورمی بیشتر در آینده نزدیک خواهد شد.

دکتر رشیدی در پاسخ به اینکه برخی از سیاست‌های جدید بانک مرکزی به عنوان راهی برای کنترل رشد نقدینگی اتخاذ شده است تصریح کرد: با دستور، بخشنامه و ایجاد محدودیت نمی‌توان اقتصاد کشور را اداره کرد. 

وی افزود: سیستم پولی و بانکی ما به کلاف سردرگمی تبدیل شده که هیچ راه حلی در خود ندارد و تنها راه نجات اصلاح آن و استقلال بانک مرکزی با بدنه‌ای کملا کارشناسانه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین