با این حال در مناظرههای انتخاباتی بین نامزدهای ریاستجمهوری و معاونانشان، هیچ کدام از دو رقیب حاضر نشدهاند اعلام کنند آیا نتیجه انتخابات را میپذیرند یا نه. حمایت تعدادی از گروههای خشن نژادپرست و اعلام آمادگی آنها برای حفاظت از «حق» ترامپ در انتخابشدن دوباره به عنوان رئیسجمهور آمریکا باعث شده است این گمانه به وجود آید که احتمالا در فاصله روز سوم نوامبر تا نخستین دوشنبه بعد از دومین چهارشنبه ماه دسامبر که الکترال کالجها رأی خود را به صندوق میاندازند، درگیریهای پراکنده یا شدیدی بین طرفداران ترامپ و بایدن به وجود آید. تا آن زمان چند رویداد میتواند مردم را تهییج کرده و به خیابانها بکشاند.
نخستین مساله، شمردهشدن آرایی است که در روز رأیگیری در صندوق انداخته شده که معمولا زودتر از آرای پستی شمارش میشود. بدین ترتیب ممکن است ترامپ در وهله اول آرای بیشتری نسبت به بایدن داشته باشد زیرا او همواره از مردم خواسته است به صورت حضوری آرای خود را به صندوق بیندازند اما در وهله بعد که آرای پستی نیز مشخص شود به دلیل حمایت دموکراتها از رأیدادن به صورت پستی ممکن است نتیجه انتخابات در طول سه هفته کاملا برعکس شود و این باعث ایجاد خشونت بیشتر در آمریکا میشود یا حتی ممکن است باعث ایجاد جنگ داخلی در این کشور شود. به همین دلیل است که شبکههای اجتماعی اعلام کردهاند هر خبری درباره پیروزی زودهنگام یک نامزد انتخاباتی را از روی خروجی خود حذف میکنند تا مانع از شکلگیری درگیریهای خیابانی شوند.
سناریوهای دیگری بعد از اعلام نتایج نیز در راه است که در زیر به آنها اشاره شده است:
الف) پیروزی ترامپ و شکست بایدن: در این سناریو، پیشبینی میشود که تفاوت در آرای مردمی بسیار زیاد باشد و در شرایطی که کلینتون در سال ۲۰۱۶ حدود سه میلیون رأی مردمی بیشتری داشت، به نظر میرسد در این دوره بایدن رأی مردمی بیشتری را از آن خود کند. بدین ترتیب به احتمال زیاد پیروزی ترامپ با توسل به آرای الکترال شکل میگیرد و او رأی مردمی را در اینباره از دست خواهد داد. همین مساله موجب میشود دموکراتها سختتر بتوانند نتیجه انتخابات را بپذیرند و در عین حال ترامپ نیز برای دومین دوره ریاستجمهوریاش جنگ شدیدتری با مطبوعات، رسانهها و شبکههای اجتماعی که از هماینک حمایت شدیدی از نامزد دموکرات کردهاند به راه بیندازد. در نهایت ممکن است کار به شکایت کمپین بایدن از نتایج انتخابات کشیده شود و دیوان عالی آمریکا بخواهد در این زمینه حکم دهد. با توجه به در اکثریت بودن جمهوریخواهان در این دیوان، به نظر نمیرسد این شکایت راه به جایی ببرد. از سویی اگر در انتخابات کنگره، مجلس سنا نیز به دست دموکراتها بیفتد، دیگر کار برای ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا بسیار سخت خواهد شد و شاهد شکلگیری جنگ و درگیری شدیدتری بین کنگره و دولت این کشور خواهیم بود.
ب) پیروزی بایدن و شکست ترامپ: در این سناریو هنوز معلوم نیست که ترامپ نتایج انتخابات را قبول کند و از قدرت کنار رود. او اعلام کرده است به اندازهای به پیروزی خود در این انتخابات باور دارد که اصلا گمان نمیکند کار به اینجا یا شکایت به دیوان عالی این کشور برسد اما اگر ترامپ نتایج انتخابات را نپذیرد، باید دید با چه میزان رأی از نامزد دموکراتها عقب مانده است. اگر آرای مردمی و الکترال بایدن فاصله معناداری با ترامپ داشته باشد، احتمالا دیوان عالی جمهوریخواه نیز نمیتواند رأیی علیه خواست مردمی و الکترالها بدهد و مجبور است پیروزی بایدن را اعلام کند. در صورتی که بایدن پیروز شود و ترامپ با اختلاف بالا ببازد، به احتمال زیاد شاهد درگیریها و کشمکشهای زیادی در جامعه آمریکا خواهیم بود. ترامپ رسانهها را مطمئنا به کودتا علیه خود متهم میکند و اگر حامیانش را به اعتراضات خیابانی دعوت نکند، حداقل آنها را از این کار منع نیز نخواهد کرد. در این صورت طبقه حاکم در دو طیف جمهوریخواه و دموکرات به میدان آمده و سعی میکنند فضا را تلطیف کنند یا حتی به زور مردم را به خانههایشان بازگردانند. در این سناریو به دلیل اینکه طرفداران ترامپ در حزب جمهوریخواه به دلیل بالا بودن فاصله آرا نمیتوانند مستقیما از او حمایت کنند، پیشبینی میشود اعتراضات خیابانی به سرعت فروکش کند و کار به سرکوب شدید معترضان بکشد. در این حالت این همراهان و همحزبیهای ترامپ هستند که مشخص میکنند او چگونه باید کاخ سفید را به بایدن تحویل دهد. ممکن است او در برابر این کار از خود مقاومت نشان دهد، در این صورت تنها راهی که میتواند او را از این لجبازی کودکانه منصرف کند، نوع رفتار بزرگان حزب جمهوریخواه و هوادارانش است.
اگر پیروزی یا شکست نامزدهای انتخاباتی با نتایج بسیار نزدیک به هم باشد یا اینکه یک نامزد انتخاباتی (در این باره به احتمال زیاد بایدن) رأی مردمی بسیار بالایی کسب کند و نتواند رأی الکترال مورد نیاز را کسب کند باز دوباره میتوان شاهد درگیریهای شدید بود. در اینباره ممکن است کار دوباره به دیوان عالی بکشد و این بار به دلیل ترکیب قضات جمهوریخواه، احتمال اینکه این دیوان رأی به ادامه ریاستجمهوری ترامپ بدهد بسیار زیاد است و این کار باعث ایجاد درگیری و کشمکش بسیاری بین جمهوریخواهان و دموکراتها میشود. این موقعیت بدترین سناریو برای جامعه دوقطبی آمریکاست و میتواند باعث ایجاد جنگ داخلی در این کشور شود.
در هر صورت چه بایدن پیروز شود، چه ترامپ، احتمال درگیری خیابانی و زدوخورد بین طرفداران هر دو نامزد انتخاباتی بالاست و از حالا باید منتظر خبرهای جذاب و جالبی از فضای اجتماعی آمریکا در دوران بعد از انتخابات تا اعلام نتایج باشیم.
مگر اینکه خودمان خشونت طلب باشیم