حسین راغفر با اشاره به نمایان بودن این رویه عمدی که اقتصاد ایران بهشدت نسبت به تحریمها حساس است، گفت: عدهای میخواهند فشار غرب را بر اقتصاد ایران برجستهتر کنند و نشان دهند کشورمان شکننده است.
این اقتصاددان اصلاحطلب شکنندگی اقتصاد کشور را مربوط به سیاستهای داخلی دانست و تصریح کرد: اگر سیاستهای داخلی مناسب باشند، اثر تحریمها به شدت تقلیل مییابد و اثربخشی آن نیز کاهش خواهد یافت و دیگران نیز به فکر تغییر روش برخورد با ایران خواهند افتاد.
راغفر ادامه داد: ما باید بدانیم چه کسانی صاحب چه منافعی هستند. عدهای میخواهند ترامپ پیروز میدان باشند چون منافع گروهی و طبقاتی آنان توسط این مسئله تامین میشود. این عده میخواهند سایه هراس را بر اقتصاد ایران حاکم کنند و منفعت ببرند.
این اقتصاددان افزود: گروهی نیز تصور دارند اگر رقیب ترامپ روی کار آید قیمت ارز بهزودی کاهش پیدا میکند در حالی که قیمت ارز در داخل تعیین میشود و هیچ ربطی به مسائل خارجی ندارد.
راغفر ادامه داد: اگر دولت میخواست میتوانست از ساز و کارهای دیگر منابع ارزی خود را تامین کند که مهم ترینِ آن نیز مالیات است. این اقتصاددان گفت: نظام مالیاتی ما عقب مانده است چراکه عدهای در مالیات نپرداختن منفعت میبرند.
وی گفت: دولت باید بخش خصوصی را فعال کند. از طرفی رابطه امریکا با ایران توسط منافع تامین نمیشود؛ بلکه منافع دولت اسرائیل تامین کننده این مسئله است و موضع هر دو رقیب انتخاباتی در امریکا، یکسان است.
این اقتصاددان اصلاحطلب ادامه داد: این دو نفر موضعگیریهایی خصمانه دارند و شاید اگر اقتصاد ایران تا حدی از فضای رقابتی نشأت بگیرد، حضور بایدن بر سر کار، این روزنهها را خواهد بست.