در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت تجارت، انرژی و راهبرد صنعتی انگلیس منتشر شده آمده است: هیچ مسئولیت بزرگتری غیر از حفاظت از این سیاره و مردم آن دربرابر تهدید تغییرات اقلیمی وجود ندارد.
این بیانیه میافزاید که علوم به روشنی نشان میدهد باید سریعا وارد عمل شد و با همکاری یکدیگر در راستای کاهش پیامدهای گرم شدن زمین و سبزتر شدن آینده حرکت کنیم. از این رو توافق اقلیمی پاریس چارچوب درستی را برای رسیدن به این دستاورد ایجاد میکند.
بیانیه یاد شده ادامه میدهد: تلاشهای ما باید شامل حمایت از کشورها و جوامعی باشد که در خط مقدم تغییرات اقلیمی هستند. از این رو برای جلوگیری از عدم گرمایش بیش از دو درجه زمین باید وارد عمل شویم.
چهار کشور انگلیس، فرانسه، ایتالیا و شیلی با اشاره به اینکه ۱۲ دسامبر پنجمین سالگرد دستیابی به توافق اقلیمی پاریس را جشن خواهند گرفت نسبت به خروج آمریکا از این معاهده ابراز تاسف کردند. آنها تصریح کردند که به همکاری با تمام طرفهای این توافق از جمله سازمانهای وابسته به آمریکا برای تسریع در روند فعالیتهای اقلیمی متعهد خواهند بود.
خروج آمریکا از توافق اقلیمی پاریس از چهارشنبه ۴ نوامبر (۱۴ آبان) به اجرا درآمد.
توافق اقلیمی پاریس ۴ نوامبر سال ۲۰۱۶ با امضای ۱۹۵ کشور و از جمله با امضای آمریکا (دولت اوباما) رسمیت یافت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا اما یک سال بعد خروج ایالات متحده از توافق را اعلام کرد و با اینحال ایالات متحده به مدت سه سال همچنان میبایست به مفاد توافق عمل کند. این مدت اکنون به سر رسید.
در این توافقنامه راهکارهایی برای کاهش تولید گازهای گلخانهای و توقف مصرف سوختهای فسیلی با جایگزین کردن انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است.
بر اساس پیمان پاریس گرمایش زمین تا سال ۲۰۵۰ میلادی باید زیر ۵/ ۱ تا ۲ درجه سانتیگراد باشد و تولید گازهای گلخانهای باید در نیمه دوم قرن کاهش یابد. اهداف تعیین شده هر پنج سال یکبار بررسی میشوند.