در پایان معاملات امروز شنبه ۸ آذرماه ۹۹ شاخص بورس با رشد ۲۳ هزار و ۵۴۸ واحدی به یک میلیون و ۳۹۰ هزار و ۷۹۷ واحد رسید.همچنین شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۶۳۹۹ واحدی به ۴۰۱ هزار و ۵۳۱ واحد رسید.
نمادهای فارس، فولاد، فملی، شپنا، تاپیکو و شتران بیشترین تأثیر مثبت و نماد خودرو بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند.
محمدعلیزاده آرانی، کارشناس بازار سرمایه در تحلیل وضعیت بازار سرمایه گفت: بورس در دو هفته گذشته روند نرمال خودش را طی کرده است و در واقع با رشد نسبتا خوبی همراه بوده است.
وی پیش بینی کرد این روند تا رسیدن و شاخص به محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد ادامه یابد . این کارشناس در توضیح این مطلب ادامه داد: بررسیها نشان میدهد اگر واحد سد یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را بشکند پیشروی تا این محدوده آسان خواهد بود، لذا ما فکر میکنیم این هفته هم هفته ای باشد که اکثر روزهایش با شاخص مثبت و افزایش مواجه باشد.
بورس
وی اضافه کرد: در عین حال باید توجه داشت دلیل خاصی برای منفی بودن شاخص وجود ندارد. از لحاظ قیمتی و ارزندگی، سهمها در کف قیمتی خودشان قرار دارند. از سوی دیگر امروز بازار حجم معاملات نسبتا خوبی داشت. حجم معاملات امروز و چهارشنبه در حدی است که نشان میدهد روند بازار مثبت خواهد بود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا بورس امسال عنوان پربازده ترین بازار را حفظ میکند؟به وضعیت بازارهای موازی اشاره کرد و گفت: مطمئن باشید بازار سرمایه در سال ۹۹ نسبت به سایر بازارها از بازدهی مطلوب و خوبی خواهد داشت. کما این که ما در ۵ ماهه اول سال هم رشد خوبی را نسبت به سایر بازارها مشاهده کردیم. اما با توجه به افتی که در سه ماهه گذشته در بازار بوده احتمال میرود بازار با رشد و حرکت خوبی مواجه خواهد باشد و بازدهی معقولی را به سرمایه گذاران برساند و بخش اعظمی از ضرر و زیانی که در سه ماهه گذشته برای خیلی از سهامداران اتفاق افتاده است جبران کند.
علیزاده آرانی با اشاره به وضعیت بازار ارز ئ ریزش قیمتها در این بازار گفت: رشد دلار تا نرخ ۳۳ هزار تومان یک رشد حبابی بود و هیچ توجیه معقول و منطقی پشت آن نبود . دیدید که در این دوره بورس به هیچ عنوان خود را تطبیق نداد و حتی روند معکوسی را هم در پیش گرفت از این رو به نظر میرسد در افت قیمت دلار هم تاثیر آنچنانی نپذیرد . در کل تصور من این است که بازار سرمایه راه خودش را از بازار ارز جدا کرده است.