آفتابنیوز : آفتاب: امكان ارزیابی مجدد و كوتاه مدت نتایج سهمیهبندی بر وضعیت كشور، دلیل اصلی كاهش دوره سهمیهبندی از شش به چهار ماه بوده است.
غلامحسین نوذری، وزیر نفت با بیان این مطلب اظهارداشت: یكی از برنامههای مهم این است كه همه خودروهای عمومی را هر چه سریعتر گازسوز كنیم كه با جدیت در حال پیگیری است.
وی افزود: همچین در ادامه برنامه افزایش تعداد جایگاههای CNG قرار است تا پایان امسال تعداد این جایگاه به 500 و تا پایان سال آینده به 1800 جایگاه برسد.
گفتنی است، طبق برنامه قرار بود كه در سال جاری تعداد یك هزار جایگاه گازطبیعی و دومنظوره به بهرهبرداری برسد كه تاكنون 310 جایگاه در سراسر كشور به بهرهبرداری رسیده است.
وزیر نفت با تاكید بر این كه لازم است به ازای هر هزار دستگاه خودرو گازسوز یك جایگاه CNG ساخته شود، خاطرنشان كرد: همچنین جایگاههای دو منظورهای وجود دارد كه متولی آن شركت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است و به نظر میرسد مناسبترین كار این است كه در جایگاههای عرضه بنزین كه فضای كافی وجود دارد، چند پمپ گاز هم نصب شود.
وی با بیان این كه سهمیه خودروهایی كه در آخرین اطلاعات مربوط به دور جدید سهمیهبندی صحبتی به میان نیامده تغییری نكرده است، گفت: با توجه به استقبال دارندگان خودروهای شخصی از افزایش سهمیه آنها در دور جدید، به نظر میرسد وضعیت سوختگیری از نظم بیشتری برخوردار شود، زیرا مالكان خودرو اطمینان خاطر بیشتری از تعلق بخشی از سوختی كه در اطراف پمپ بنزینها فروخته میشود، به خودشان دارند.
نوذری كه در حاشیه همایش حمل و نقل صحبت میكرد، در پاسخ به این سوال كه آیا برنامهای برای واقعی كردن قیمت بنزین دارید؟ تصریح كرد: در حال حاضر بحث ما سهمیهبندی است و بخشی از آن نیز به صورت پرداخت یارانه در نظر گرفته شده است. هم اكنون روزانه 24 میلیون لیتر بنزین صرفهجویی میشود كه در فضای كنونی قیمت بینالمللی این فرآورده نشان میدهد تصمیم سهمیهبندی بنزین كار بزرگی بود كه منافع آن به كل كشور بر میگردد.
به گفته او در این كار بزرگ مردم هم همكاری خوبی داشتند و البته بار این تصمیم بزرگ را دولت و مجلس شورای اسلامی با یكدیگر تحمل میكنند. همان طور كه ملاحظه شد در اطلاعیههای جدیدتر نیز ساماندهی مصرف سوخت به سمت منطقی كردن آن پیش میرود.
وی خاطرنشان كرد: در این راستا اجرای هر چه بهتر آن همكاری بیشتر مردم و دستگاههای نظارتی را میطلبد؛ اگرچه با رمزدار شدن كارتها بخش زیادی از مشكل حل میشود.
مدیرعامل شركت ملی نفت درباره میزان مصرف گاز در زمستان توضیح داد: در حال حاضر روزانه 445 میلیون مترمكعب گاز در ایران تولید میشود كه به طور مسلم با توجه به برودت هوا برای پشت سر گذاشتن ماههای دی و بهمن نیاز به همكاری هر چه بیشتر مردم داریم.
وی در پاسخ به این سوال كه درخواست بودجه اضافی برای تامین بنزین و گازوئیل وارداتی در چه مرحلهای است؟ خاطرنشان كرد: در حال حاضر این فرآوردهها را تامین میكنیم و تكمیل ذخایر عملیاتی نیز انجام میشود.
او درباره نتیجه نشست مشترك نمایندگان ایران و شركت گازپروم روسیه در بخش انرژی گفت: همكاریهای بیشتر نتیجه این مذاكرات بوده است.