صادق ضیاییان با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی طی هفته گذشته در چندین هشدار تاکید کرده بود که از فعالیتهای کوهنوردی در مناطق مختلف کشور ازجمله شمال تهران طی روزهای پایانی هفته خودداری شود، اظهار کرد: ما در هشدار نارنجی روز دوشنبه (۱ دی) تصریح کرده بودیم که طی روزهای پنجشنبه و بهویژه جمعه (۴ و ۵ دی ماه) در برخی مناطق کشور ازجمله شمال تهران بارش برف، کولاک و مه آلودگی خواهیم داشت همچنین در هشدار شماره ۶۶ روز چهارشنبه (۳ دی) نیز مجدد بر این موضوع تاکید کرده و هشدار داده بودیم که صعود به ارتفاعات باتوجه به شرایط جوی بسیار خطرناک است و باید از آن پرهیز شود.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با انتقاد از اینکه متاسفانه مردم توجهی به هشدارهای هواشناسی نکردند و ما طی روز گذشته شاهد حضور جمعیت زیادی در کوههای شمال تهران و بهوقوع پیوستن حوادث ناگوار برای تعدادی از آنها بودیم، تصریح کرد: واقعا جای تعجب و سوال دارد که چرا مردم باتوجه به آگاهی از شرایط جوی، جان خود را به خطر انداختند و به هشدارهای هواشناسی توجهی نکردند؟
وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که در چنین شرایطی وظیفه دستگاههای اجرایی چیست و آیا نباید آنها وارد عمل شوند و محدودیتهایی را برای صعود به ارتفاعات اجرایی کنند، گفت: باتوجه به گستردگی عرصه باید از دستگاههای مختلف ذیربط پرسید که آیا امکان ایجاد محدودیت در همه نقاط را دارند یا خیر؟ متاسفانه اتفاقی که روز گذشته رخ داد این بود که مردم از همه نقاط شمال تهران اقدام به کوهنوردی و حتی صعود کرده بودند.
ضیاییان در ادامه درباره پیشبینی وضعیت جوی کوهستان در کشور گفت: هواشناسی کوهستان جزو موارد جدیدی است که به پیشبینیها افزوده شده است اما وضعیت جوی کوهها طی دو روز گذشته آنقدر برای حفظ جان کوهنوردان اهمیت داشت که ما آن را در هشدارهای اصلی و عمومی خود آورده بودیم.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در پایان با بیان اینکه پیشبینی وضعیت جوی کوهها میتواند بهطور مستقیم با جان کوهنوردان در ارتباط باشد، گفت: در حال حاضر پیشبینی وضعیت جوی چند قله پرتردد کشور آغاز شده است.
دیروز (۵ دی) سازمان اورژانس کشور از گرفتار شدن حدود ١٠٠ نفر در ایستگاه شماره هفت توچال خبر داد همچنین متاسفانه در ارتفاعات کلکچال نیز بر اثر سقوط بهمن دو نفر جان خود را از دست دادند و دو نفر بهشدت مصدوم شدند.