با وجود اینکه پس از ورود هواداران ترامپ به بخش هایی از ساختمان کنگره آمریکا، اکنون اوضاع تا حد زیادی کنترل شده است اما جو امنیتی سنگینی در اطراف کنگره وجود دارد. با این حال بازارهای مالی در جهان کماکان واکنش شدیدی به اوضاع نشان نداده اند و انتظار آرام تر شدن شرایط را دارند.
به طوریکه به جز نزدک کامپوزیت، هر چهار شاخص عمده دیگر وال استریت روند صعودی خود را حفظ کردند. نزدک کامپوزیت ۰.۶۱ درصد پایین رفت اما شاخص نیویورک کامپوزیت صعود نیرومند ۱.۷۴ درصدی را به ثبت رساند.در اروپا هیچ تغییری در چهار شاخص اصلی ( فوتسی ۱۰۰ انگلیس، کک ۴۰ فرانسه، دکس ۳۰ آلمان و ایبکس اسپانیا) ایجاد نشده است.
در آسیا معاملات مجددا از سر گرفته شده است و تا لحظه تنظیم این گزارش ( ۲.۳۰ به وقت شرقی) به جز شاخص هانگ سنگ بورس هنگ کنگ که ریزش ۰.۲۲ درصدی داشته است، سایر شاخص های مهم از جمله نیک کی ۲۲۵ ژاپن و شانگهای کامپوزیت چین صعودی بوده اند و به ترتیب ۱.۶ درصد و ۱.۷۷ درصد بالا رفته اند.
تاثیر آشوب های آمریکا بر بورس ایران
در این راستا، روزبه شریعتی با اشاره به آشوب های اخیر در آمریکا، درمورد واکنش های بورس ایران و بازارهای جهانی بورس اظهار کرد: واکنش بازارهای جهانی که بسیار بزرگ تر و نقدشونده تر از بازار بورس ایران هستند، معمولا نسبت به اتفاقات سیاسی می تواند قبل توجه تر باشد. در همه اتفاقات گذشته از جمله کرونا، بازارهای جهانی درحال اصلاح بودند درحالی که بورس ایران صعودی بود، زیرا بازار جهانی به این شکل نیست که با سیستم حمایتی حفظ شود. روند بازارهای جهانی مشخصا به عملکرد شرکت ها و سیاست های کلان بستگی دارد و بر اساس تولید واقعی پیش می رود درحالی که بازار بورس ایران تورم محور است.
وی ادامه داد: وقتی بازارهای جهانی اعم از انس، کامودیتی ها و بورس امریکا واکنش خاصی به این اتفاقت نشان نمی دهد یعنی بازارهای مالی پذیرفته اند که این ماجرا یک شوآف سیاسی با حرکت پوپولیستی از سمت ترامپ است. چنین واکنش های عجیب و غریب در بازارهای جهانی و ایجاد تنش باید سرمایه گذاران را به سمت بازارهای کم ریسک از جمله طلا اما سوق دهد اما این اتفاق از دیروز تا کنون رخ نداده است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازار بورس ایران هم نسبت به این موضوع واکنش نشان نمی دهد و چنین آشوب هایی در آمریکا برایش مهم نیست. این اتفاق هم در آمریکا هم ادامه دار نخواهد بود.