کد خبر: ۶۹۲۰۰
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۸۶ - ۱۹:۴۶

راه‌حل‌های معجزه‌آسا درمان درد تورم نیست

آفتاب‌‌نیوز :  آفتاب: روز گذشته مجلس یک فوریت لایحه واردات یک میلیارد و 200 میلیون دلار کالا را تصویب کرد.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تصویب این لایحه نشان‌دهنده آن است که این مساله که تورم از کجا ناشی می‌شود برای مجلس و دولت روشن نیست. چرا که برداشت یک میلیارد و 200 میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی برای واردات کالا آثار انبساطی دارد و در واقع هیچ کمکی به حل مساله تورم نخواهد کرد.

«محمد طبیبیان» اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار آفتاب تصویب یک فوریت لایحه برداشت یک میلیارد و 200 میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی برای واردات کالا از سوی مجلس را تصمیم قابل تأملی می‌داند و می‌گوید: این تصور اشتباهی است که ما راه‌حل‌های معجزه‌آسا پیدا کنیم تا مساله‌ای حل شود و اینکه با واردات، بازار شب عید را از میوه، گوشت و دیگر کالاهای مصرفی پر کنیم روش مناسبی برای کنترل تورم نیست.

طبیبیان تاکید کرد: بهتر است دولت به جای اینکه با عجله هر تصمیمی را تبدیل به قانون کند و مجلس نیز به دلیل نگرانی از تورم این لوایح را مصوب کند به این بیندیشند که چرا این کالاها وارد می‌شود و به آثار و تبعات این کار فکر کنند و برای واردات در حد توجیه و با برنامه مشخص اقدام کنند.

وی افزود: تجربه‌ای که در سال گذشته داشتیم این بود که حجم زیادی میوه از کشورهای مختلف وارد شد و افرادی که امتیاز واردات گرفتند ارقام قابل ملاحظه‌ای درآمد کسب کردند بدون اینکه معلوم شود ضوابط این واردات چگونه بوده و چقدر از منابع به صورت ضایعه‌آمیز هزینه شده است و هیچ اطلاعاتی هم در این زمینه ارائه نشد.

این اقتصاددان اضافه کرد: برای هر گونه تصمیم باید یک تحلیل ارائه شود و ترکیب منابعی که هزینه شده باید مشخص شود که چقدر صرف خرید کالا می‌شود، چه میزان به واسطه‌های مختلف برای گره زدن معاملات پرداخت می‌شود، چه میزان صرف هزینه‌های بانکی و انتقال منابع مالی می‌شود و چه میزان برای قراردادهای حمل و مانند آن هزینه می‌شود.

وی تاکید کرد: هر کدام از این مسایل که بحث بالاتر از ده‌ها میلیون دلار مطرح است باید برای مجلس مشخص باشد.

طبیبیان تصریح کرد: در حال حاضر این سوال پیش روی دولت و مجلس است که آیا حقیقتا این اقدام به کنترل تورم کمک کرد یا بازار تولیدکنندگان و فروشندگان داخلی را مختل کرد؟

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر که ما با شرایط سختی در سیستم بانکداری بین‌المللی مواجه هستیم و گشایش اعتبار به آسانی ممکن نیست طبیعتا ممکن است واردات برای کشور گران تمام شود و در واقع هیچ کمکی به کنترل قیمت‌ها نکند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین