کد خبر: ۶۹۲۱۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰

مشخصات ظاهری چک‌های جدید

با توجه اینکه چک‌های جدید از ابتدای سال آینده وارد بازار می‌شوند، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی ضمن بیان جزئیاتی از مشخصات ظاهری این چک‌ها، گفت: چک‌های صیاد صورتی و بنفش هستند.
مشخصات ظاهری چک‌های جدید
آفتاب‌‌نیوز :

در راستای اجرای قانون جدید چک تاکنون به دلیل عدم فرهنگ سازی و آماده نبودن، ثبت اختیاری چک در سامانه صیاد عملیاتی شده است و از ابتدای سال آینده چک‌های جدید در بازار توزیع می‌شوند.

در این زمینه، آمنه نادعلی زاده - معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی - درباره مشخصات ظاهری چک‌های جدید گفت: هر بانکی با لوگوی خود چک را چاپ می‌کند و در اختیار مشتریانش قرار می‌دهد اما چک‌ها به لحاظ رنگ و محتوا یکسان سازی شده‌اند.

وی افزود: بر روی چک‌های جدید لوگوی بانک مرکزی را مشاهده نمی‌کنید و فقط آرم سامانه صیاد را در سمت چک مشاهده می‌کنید و لوگوی بانک مربوطه نیز در قسمت فوقانی چک قرار دارد.

نادعلی زاده درباره رنگ چک‌های جدید توضیح داد: رنگ چک‌های صیاد صورتی و بنفش خواهند بود و در کنار داشتن شناسه ۱۶ رقمی یک عبارت تاکیدی شامل "کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است" می‌شود. همچنین، در ظهر چک یک بارکد دو بعدی تعبیه شده است تا وضعیت اعتباری چک را در سامانه صیاد مورد ارزیابی قرار دهند.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با تاکید براینکه صادرکننده چک باید چک را در سامانه صیاد ثبت کند، گفت: اگر چکی در این سامانه ثبت نشود، بانک نمی‌تواند وجه آن را پرداخت کند.

گفتنی است؛ صادرکنندگان و گیرندگان چک چگونه اطلاعات چک خود را در سامانه صیاد ثبت کنند که صادرکننده چک می‌تواند با در اختیار داشتن یکی از کارت‌های بانکی صادر شده از سوی بانکی که دسته چک وی را صادر کرده و با استفاده از سیم‌کارت متعلق به خود از طریق برنامک موبایلی، با وارد کردن اطلاعات شناسه صیادی ۱۶ رقمی مندرج در برگه چک که قصد صدور آن را دارد، وارد منوی ثبت چک شده و اطلاعات چک صادره خود شامل تاریخ، مبلغ و مشخصات ذی‌نفع را وارد کند.

گیرنده چک نیز می‌تواند با در اختیار داشتن هریک از کارت‌های بانکی خود و سیم‌کارت متعلق به خود، از طریق برنامک موبایلی، با وارد کردن اطلاعات شناسه صیادی ۱۶ رقمی مندرج در برگه چک دریافتی، وارد منوی تائید چک شده و اطلاعات چک ثبت شده به نفع خود را با اطلاعات مندرج در برگه چک تطبیق داده و مراتب تائید و یا عدم تائید خود را اعلام کند.

پس از تائید چک، گیرنده می‌تواند چک ثبت شده را به ذی‌نفع جدید منتقل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
0
0
ابزار جدید دوشیدن مالیاتی.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین