علی القاصی مهر، دادستان تهران ضمن تأکید بر ضرورت برخورد قانونی به موقع، مؤثر و بازدارنده با هنجارشکنی و اخلالگری، دستور داد پروندههای مربوط به رفتارهای مجرمانه مخل نظم و امنیت جامعه به طور ویژه و خارج از نوبت در دادسرای عمومی و انقلاب تهران رسیدگی شود و کیفر خواستهای صادره قبل از ورود به محاکم به دفتر دادستانی تهران ارسال شود.
علی القاصی مهر در دومین جلسه هم اندیشی ارتقای سطح فعالیت های امنیتی، قضایی و استفاده حداکثری از ظرفیت های قانونی برای مقابله و پیشگیری از فعالیت هنجارشکنان و اخلالگران در نظم و امنیت عمومی جامعه (اراذل و اوباش) بر ضرورت هم افزایی دستگاههای ذیربط و پرهیز از برخوردهای مقطعی در حفظ امنیت تأکید نمود و اظهار کرد: مدیریت فعالیت های مخرب و غیرقانونی اراذل و اوباش و هنجارشکنان در سطح جامعه از جمله موضوعات بسیار مهمی است که باید به عنوان برنامههای اولویت دار و مستمر در دستور کار داشته باشیم.
القاصی با یادآوری اهمیت صدور مجازاتهای بازدارنده برای پروندههای اخلال در نظم و امنیت عمومی جامعه، ضابطین قضایی و حوزههای رسیدگی به پروندهها در مرحله دادسرایی را موظف کرد به منظور دستیابی به نتیجه مناسب برای کیفرخواستهای صادره در مراحل بعدی رسیدگی قضایی، نسبت به مستندسازی پروندهها با استفاده از تحقیقات محلی، شهادت شهود و مطلعین و مطالعه سوابق کیفری اقدام کنند.
دادستان تهران با بیان اینکه در فقدان هماهنگی، وحدت فکر و اراده و دلسوزی لازم بین مجموعهها، امنیت در خور شأن جامعه تأمین نمیشود؛ از مسئولان دستگاههای حافظ نظم و امنیت جامعه درخواست کرد: نسبت به افزایش حساسیت در نیروی انسانی زیر مجموعهها برای حفظ نظم و امنیت و ایجاد جدیت و روحیه مطالبه گری در پیگیری پروندهها اقدام کنند.
القاصی در ادامه با تشریح قوانین و مقررات ناظر بر برخورد با اخلالگری و رفتارهای مجرمانه در حوزه نظم و امنیت عمومی جامعه، به فقدان خلأ قانونی در برخورد با اراذل و اوباش اشاره کرد و اظهار داشت: قانونگذار برای تک تک مصادیق رفتارهای مجرمانه و رفتارهای رذیلانه مانند ایجاد مزاحمت برای نوامیس مردم و ... رفتارهایی که از مرتکبان آنها به عنوان اراذل و اوباش یاد میکنیم، مجازاتهای مختلف و حبس کوتاه مدت و بلند مدت پیش بینی کرده و حتی برای کسانی که اخلال در نظم گسترده و تکرار در فعالیت مجرمانه وسیع دارند؛ مجازات محارب پیش بینی شده است.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت آموزش ضابطان قضایی در دستگاههای ذیربط به معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادستانی تهران دستور داد مواد قانونی مورد نظر در مجموعهای تهیه و به عنوان ابزار قانون در اختیار دستگاههای ضابط قضایی قرار گیرد و مجوزهای قضایی لازم برای پیاده کردن مصادیق بویژه در حوزه جرایم مشهود و حضور در محیطهای جرم زا و پاتوقهای مجرمان در اختیار مراجع امنیتی و انتظامی قرار گیرد.
دادستان تهران در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم رصد مداوم فضای مجازی به عنوان بستر وقوع بخشی از اقدامات مجرمانه اشاره کرد و افزود: بسیاری از جرایم حوزه قمار و ارز قاچاق در فضای مجازی صورت میگیرد و کانالهای موجود در این فضا نقش مؤثری در ساماندهی و انسجام اراذل و اوباش دارند که لازم است شناسایی شوند و مورد برخورد قانونی قرار گیرند.
القاصی همچنین با اشاره به افزایش تحرکات اراذل و اوباش در چهارشنبه آخر سال بر ضرورت جلوگیری از ورود و توزیع مواد انفجاری و محمولههای آتش زا به کشور تأکید کرد و افزود: مجوزهای لازم برای شناسایی محلهای توزیع مواد محترقه در اختیار دستگاههای ضابط قرار میگیرد.
وی افزود: برخورد با اراذل و اوباش از جهات مختلف حائز اهمیت است، از جمله این که بسیاری از آنها رویکرد سنتی را تغییر دادهاند و به نوچه پروری روی آوردهاند و دیگر اینکه با اتصال به سرویس های جاسوسی مورد بهره برداری سیاسی قرار گرفته و ابعاد امنیتی وسیعتری پیدا کردهاند.
معاون اول دادستان تهران نیز گفت: ضرورت دارد دستگاه های امنیتی و انتظامی نتایج عملکرد خود در زمینه مقابله با اراذل و اوباش را به صورت مستمر به جامعه اعلام کنند و دستگاههای اجتماعی، فرهنگی و مذهبی که در زمینه پیشگیری نقش بسزایی دارند به صورت کارآمد، اثر بخش و هم افزا به وظایف خود در این حوزه عمل کند.
چون برای سد معبر از ارازل و اوباش استفاده میکنند و جالبه پلیس هم از آنان حمایت میکند.