آفتابنیوز : آفتاب: دکتر وحید محمودی اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران در خصوص اعلام مجدد آمار بیکاری تک رقمی از سوی دولت گفت: «مهمترین شاخص حکمرانی خوب بالان بودن میزان اعتماد عمومی به سیاستهای دولت و ارائه آمار و اطلاعات از سوی دولت است. عملکردهای دولت باید برای مردم قابل لمس و پذیرش باشد.»
وی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب با بیان اینکه نرخ بیکاری برایند عرضه و تقاضای نیروی کار در جامعه است خاطر نشان کرد: قاعدتا کاهش نرخ بیکاری به معنی کاهش عرضه نیروی کار و افزایش تقاضا، برای نیروی کار است.
دکتر محمودی افزود: در حال حاضر در طرف عرضه در شاخص موثر یعنی «نرخ رشد جمعیت» و «نرخ رشد مشارکت» کاهشی مشاهد نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در طرف تقاضا نیز مهمترین شاخص یعنی نرخ رشد اقتصادی کاهش یافته است تاکید کرد: وقتی نرخ رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا کرده و تولید ما هم عمدتا کاربر است، چگونه تقاضا برای نیروی کار افزایش پیدا میکند!
استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: ظاهرا دولت آمار انتقال پیشبینی شده خود را محقق فرض میکند، در صورتیکه شواهد چنین چیزی را نشان نمیدهد.
محمودی ادامه داد: طبق بررسیهای صورت گرفته توسط برخی نهادها از تعداد اشتغال پیشبینی شده از اجرای طرحهای زود بازده تنها حدود 14 درصد آنها تبدیل به فرصت شغلی شده است. رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای هم اعلام نموده، 18 میلیون نیروی کار دست نخورده مانده است. آمار افراد بیمه شده جدید نیز حتی نصف ادعای دولت را تایید نمیکند.
امضاکننده نامه 57 اقتصاددان به رییس جمهور تصریح کرد: آقایان برای بهبود نرخ بیکاری تعریف بیکاری را تغییر دادهاند. پیش از این در پرسشنامههای مرکز آمار به شخصی شاغل گفته میشد که در دو هفته اخیر بیکار نبوده باشد اما در تعریف جدید فردی که دو هفته قبل از بررسی تنها 2 ساعت کار کرده باشد شاغل محسوب میشود!