گزارشها از میانمار حاکی است که بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان به کودتا در این کشور روز شنبه در جریان تظاهرات در شهرهای مختلف کشته شدند.
یکی از پژوهشگران مستقل که تحولات میانمار را دنبال می کند شمار کشته شدگان در جریان اعتراضهای روز شنبه را ۹۳ نفر اعلام کرد. پایگاه اینترنتی «اکنون میانمار» از کشته شدن ۹۱ نفر به دست نیروهای امنیتی خبر داده است. خبرگزاری رویترز نیز آمار کشته شده ها را بیش از ۱۰۰ نفر اعلام کرده است.
به نوشته یورونیوز؛ به این ترتیب به نظر میرسد روز شنبه خونین ترین روز اعتراضها در میانمار از زمان کودتای نظامیان در این کشور بوده است. پیش از این روز ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) با حداقل ۷۴ کشته خونین ترین روز سرکوب اعتراض ها در میانمار محسوب می شد.
بنا به گزارش ها ماموران امنیتی روز شنبه در بیش از ۲۰ شهر کوچک و بزرگ میانمار با تظاهرکنندگان درگیر شدند. تعدادی از کشته شدگان و مجروحان ناآرامی های روز شنبه کودک یا نوجوان بودند.
اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکا در واکنش به تحولات میانمار کشتار معترضان به ویژه کودکان را محکوم کردند.
بحران سیاسی در میانمار به دنبال سرنگونی دولت تحت رهبری آنگ سان سوچی در روز اول فوریه (۱۳ بهمن) آغاز شد. معترضان به کودتا برای برگزاری تظاهرات سراسری روز شنبه همزمان با برگزاری مراسم رژه ارتش میانمار فراخوان داده بودند.
تخمین زده می شود که از زمان آغاز اعتراضها در میانمار تا کنون دستکم ۳۲۰ نفر کشته شدهاند. این در حالی است که مقامات این کشور بیش از سه هزار نفر را نیز از زمان کودتای اول فوریه تا کنون بازداشت کردهاند.
خبرگزاری «رویترز نیز در همین باره نوشته است: کشتار روز شنبه که خونینترین روز برای تظاهرات علیه کودتای ارتش در میانمار از زمان اجرای آن در حدود یک ماه پیش را رقم زده، باعث انتقادات شدید و تند کشورهای مختلف از نظامیان کودتاگر شد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا بامداد یکشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما از سفاکی و خونریزی نیروهای امنیتی برمه (میانمار) وحشتزده شدهایم، [این جنایت] نشان داد که حکومت نظامی این کشور جان مردمش را برای منافع عدهای معدود، قربانی میکند».
رویترز در خبر دیگری گزارش داد که جنگندههای ارتش میانمار عصر شنبه نیز به روستایی در ایالت کایین واقع در جنوب این کشور حملات هوایی انجام داده و حداقل دو نفر را به قتل رساندهاند.
این در حالی است که ژنرال «مین آنگ هلینگ» سرکرده نظامیان کودتاگر در میانمار پیشتر مدعی شده بود ارتش از جان کسانی که برای دموکراسی و علیه کودتا تظاهرات میکنند، محافظت خواهد کرد.
ارتش میانمار اول فوریه (۱۳ بهمن) به بهانه تقلب در انتخابات در این کشور، «آنگ سان سوچی» و دیگر مقامهای ارشد دولت را بازداشت کرد و خود قدرت را در اختیار گرفت. از زمان وقوع کودتای ارتش، مردم میانمار در شهرهای مختلف دست به اعتراض زده و خواستار آزادی مقامات دولت سابق این کشور و کنار رفتن نظامیان هستند.
حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری سوچی در ۲۳ آبان ماه با کسب ۸۳ درصد از آراء در انتخابات پارلمانی پیروز شده بود. گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار، نظامیانِ کودتاچی در این کشور را به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم کرده است.
پیش از این، دولت آمریکا به همراه متحدانش برخی مقامهای ارشد نظامی و امنیتی میانمار را به دلیل سرکوب معترضان تحریم کرد.
شکستن اون رکورد دیگه امکان نداره مگر ...
میانمار رو به شوک
دقیقا وقتی فریاد رسی از جایی برای کشتار بیرحمانه
مسلمانان میانمار بی گناه نیامد !..
یه جوری باید حالا تاوان بدهید