«جلینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک جلسه توجیهی درباره برجام به خبرنگاران گفت: واشنگتن لغو هیچ تحریم خاصی را پیش بینی نمیکند و در طول جلسه روز سه شنبه در وین فقط گامهای تسهیل تحریمها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
براساس گزارش پایگاه خبری هیل، پورتر افزود: ما قصد داریم درباره گامهای هستهای که ایران میبایست به منظور بازگشت به سازگاری با «برنامه جامع اقدام مشترک» بردارد بحث کنیم و لغو هیچ تحریم خاصی را مدنظر نداریم اما به طور قطع میگوییم که گامهای تخفیف تحریمها که آمریکا باید برای بازگشت به تعهدات خود در چارچوب برجام اتخاذ کند را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
«رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران هم روز یکشنبه در مصاحبهای گفت هدف آمریکا از حضور در نشست وین اتریش این است که آمریکا چه گامهایی میتواند برای بازگشت به پایبندی به توافق هستهای اتخاذ کند و همچنین ایران چه گامهایی باید برای بازگشت به پایبندی به برجام بردارد. برای سالهاست که آمریکا چنین تعامل غیرمستقیمی با ایران داشته است.
وی که با شبکه خبری پیبیاس مصاحبه میکرد در ادامه این مصاحبه به سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران پرداخت و گفت که در نتیجه این سیاسست، برنامه هستهای ایران توسعه بیشتر یافت و رفتار ایران در منطقه نیز تهاجمیتر شد. بنابراین هدف این است که نقشه راهی برای بازگشت به پایبندی به برجام از سوی دو طرف را مشخص کنیم.
نماینده آمریکا در امور ایران نشست وین را نخستین گام توصیف کرد و گفت که مسیر سختی در پیش است.
رابرت مالی گفت: «از طریق شرکای اروپایی به دنبال مشخص کردن گامهایی هستیم که برای بازگشت ایران و آمریکا به برجام مشخص شود. دولت بایدن گفته است که آماده بازگشت دوجانبه به برجام است».
رابرت مالی گفت که ایران در حال حاضر 10 برابر اورانیوم غنی سازی شده در مقایسه با سال 2017 و زمانی که در برجام بوده، دارد و واشنگتن میداند که برای بازگشت به برجام باید تحریمهایی که اعمال شده را لغو کند.
خبرنگار پیبیاس از رابرت مالی پرسید که دولت بایدن با بیش از 500 تحریمی که در دوران ترامپ علیه ایران اعمال شده چه خواهد کرد، که وی پاسخ داد: «ایران باید از مزایای توافق هستهای بهرهمند شود در صورتی که تهران تمامی گامهایی که برخلاف برجام بوده را بازگرداند، دولت بایدن باید تمامی این تحریمها را که بر خلاف توافق هستند، لغو کند».
وی بازگشت به توافق هستهای سال 2015 توسط ایران و آمریکا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران را ممکن دانست اما گفت که برای واشنگتن بازگشت صحیح به این توافق مهم است.
2_راستی ازمایی لغو تحریم ها، توسط ایران
3_بازگشت ایران به ان دسته از تعهدات برجامی که ایران طبق بند36برجام و در اعتراض به بدعهدی امریکا و اروپا کنار گذاشته است.
چه تضمینبی هست که ایران به برجام برگرده و تحریمها برداشته بشه؟
مگه ایران از برجام خارج شده بود که بخاد برگرده؟
بعد از اینکه خانمان ملت را سوزاندید
به ترامپ گفتید بر،گرد به برجام مذاکره کنیم که جنایکارهای خارجی نگذاشتند
حالا هم دارید همون سناریو را اجرا می کنید تاکی بشود که شما بفرمایید باشه
ولی دیگه آمریکا قبول نکند تا ملت نابود شود
خوب چاره شما چیست از جیب ملت بدبخت درمانده اینقدر اولدرم قلدرم میکنید !؟
..
شده !..این که همه اش آمریکا دوستی بوده تا دشمنی !؟چرا که بام تا شام آمریکا داره از ایران سود سرشار میبره !
البته بعد از انسجام داخلی تعامل مثبت با خارج هم لازم است
واقعیت همین می شود .