آفتابنیوز : آفتاب: سفیر پیشین آلمان در سازمان ملل معتقد است تحریمهای اعمال شده از سوی شورای امینت قابلیت چندانی برای تغییر سیاستهای هستهای ایران نداشته و تنها راه حل بحران اتمی ایران مذاکره است. وی ابراز اطمینان کرده که وزیران امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه نیز همین نظر را دارند.
به گزارش Deutsche Welle ، گونتر پلوگر روز یکشنبه در مصاحبه با روزنامه آلمانی برلینرسایتونگ (Berliner Zeitung) یادآور شد که سالها تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه کوبا و ایران هیچگاه کارساز نبوده و تحریمهای سازمان ملل نیز قادر نخواهد بود ایران را وادار سازد تا از برنامههای هستهای خود دست بردارد. وی افزود: «شورای امنیت سازمان ملل یک نهاد تصمیمگیری است که در شرایط خاصی برای حل بحرانهای جهانی وارد عمل میشود، اما نمیتواند بستر مذاکرات برای حل بحرانها را فراهم آورد».
نمایندهی پیشین آلمان در سازمان ملل در پاسخ این پرسش که آیا احتمال دارد، سازمان ملل قطعنامهای تصویب کند که در آن راه حل نظامی قید شده باشد، گفت: «تصور نمیکنم که در حال حاضر چنین چیزی امکانپذیر باشد، بویِژه آنکه سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده مشترکا به این نتیجه رسیدند که ایران در سال ۲۰۰۳ برنامههای خود در زمینهی تولید سلاح هستهای را متوقف کرده است».
پلوگر در ادامه ابراز عقیده کرد که عدم شفافیت کامل ایران در برنامه هستهایاش در گذشته باعث سست شدن اعتماد جهانی به این کشور شدهاست. علت این امر، به نظر او، شفاف نبودن همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی هستهای است. وی یادآور شد که ایران در میان چند کشور دارای سلاح اتمی مانند اسرائیل، پاکستان، چین، روسیه، و هند قرار گرفته و «ممکن است رهبران ایران چنین شرایطی را خطرناک تلقی کنند».
او در پاسخ به این پرسش که حمله به عراق و مذاکره با کرهشمالی چه پیامی برای دیگر کشورها دارد گفت:«سیاستهای جامعه جهانی باعث شده تا بمب هستهای محبوبیت پیدا کند، زیرا این عقیده رایج بوجود آمده که به کشور دارای بمب هستهای نمیتوان حمله کرد».
پلوگر دادن ضمانت به ایران در خصوص داشتن حق برخورداری کامل از مزایای یک برنامه هستهای صلحآمیز، لغو فوری تحریمهای سازمان ملل علیه این کشور و دادن اطمینان به اینکه مورد حمله نظامی قرار نخواهد گرفت را راههای برونرفت پرونده هستهای ایران از بنبست و آغاز مذاکرات عنوان کردهاست. وی همچنین معتقد است ایران باید به عنوان یک کشور مهم در حل مشکلات منطقهای جدی گرفته شود.