یوسی لانگوتسکی، فرمانده یگان ۸۱ تکنولوژی در یادداشتی در روزنامه معاریو نوشت، رژیم صهیونیستی برای پاسخ موثر به تهدیدهای موشکی که ممکن است خسارتهای سنگینی در جنگ آینده بر جبهه داخلی، تاسیسات استراتژیک و نیروی ارتش صهیونیستی وارد کنند، نباید فقط به سیستم دفاعی تکیه کند که بر پایه فناوری موشکهای رهگیر قرار دارد.
وی در ادامه نوشت، در صورت وقوع جنگ سامانه گنبد آهنین فقط میتواند پاسخی جزئی و کوتاه مدت به حملات بدهد که در این پاسخها هم شکافها و محدویتهایی وجود دارد.
این ژنرال صهیونیستی تاکید کرد، سامانه گنبد آهنین محدویتهای زیادی دارد از جمله اینکه دامنه رهگیری موثر موشکی آن کوتاه برد است زیرا در بسیاری از موارد موشکها را در حریم هوایی منطقه مورد هدف رهگیری میکند. همچنین محدودیتهایی در رهگیری موشکهای بالستیک میان برد و دور برد دارد و قادر به برخورد با موشکهای نقطه زن نیست و هزینه پرتاب هر موشک از گنبد آهنین بیش از ۱۰۰ هزار دلار است.
وی نوشت، گاهی برای رهگیری یک موشک فلسطینی دو موشک از گنبد آهنین پرتاب میشود و این مساله مستلزم این است که به اندازه کافی موشکهای سامانه گنبد آهنین ذخیره شوند و از طرفی با افزایش تهدیدات موشکی میلیاردها دلار باید هزینه شود و به همین دلیل ارتش رژیم صهیونیستی قادر نخواهد بود فقط تعداد محدودی موشک را مستقر کند که تنها برای راه اندازی سیستمهای گنبد آهنین در مدت زمان محدود کافی خواهد بود، تولید موشکهای جدید هم زمان زیادی خواهد برد و در غیر اینصورت این رژیم قدرت دفاعی خود را از دست میدهد.
لانگوتسکی نوشت، رژیم صهیونیستی نمیتواند دفاع استراتژیک خود را بر پایه یک فناوری واحد بنا کند، هر قدر هم که این فناوری خوب باشد. نهاد نظامی صهیونیستی از همان ابتدا باید دفاع در برابر تهدید موشکی راهبردی را بر پایه دستکم دو فناوری مختلف قرار میداد؛ چرا که فقط با مجموعهای چند منظوره که شامل لیزر سیار هوایی و زمینی است میتوان به شکل کارآمد با این تهدیدها مقابله کرد.
وی ادامه داد، حقایق مستند بسیاری وجود دارند که گواهی بر شکست به دلیل استفاده از فناوری واحد بزرگ هستند، از جمله اینکه در پی سقوط موشکهای حزب الله در شهر کریات شمونا در سال ۱۹۹۶ شیمون پرز، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی از بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت ایالات متحده برای دفاع از جبهه داخلی درخواست کمک فوری کرد و در پی آن توافقنامه همکاری بین دو طرف امضا شد و بر این اساس نمونه اولیه سیستم لیزر شیمیایی ساخته شد.
این ژنرال صهیونیستی گفت، رژیم صهیونیستی فرصت استفاده از ثمره این همکاری را برای توسعه سامانه دفاعی پایدار از دست داد و پس از بیش از ۱۰ سال سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری مشترک با آمریکا و با وجود تهدیداتی که علیه این رژیم میشود، مسؤول این تصمیم توضیح نداد که چطور رژیم صهیونیستی از این فرصت برای تجهیز خود به سیستم دفاعی مربوطه استفاده نکرد در حالی که تهدیدات در شمال و نوار غزه همچنان پا برجاست.
وی در ادامه با اشاره به شکست رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۴ نوشت، این رژیم در این جنگها در رهگیری موشکهای فلسطینی شکست خورد و بهای سنگینی پرداخت کرد و در آینده هم به سبب نقصهای زیادی که در سامانه گنبد آهنین وجود دارد بهای سنگینی خواهد پرداخت.
لانگوتسکی در پایان نوشت، همه این مسائل میطلبد که تصمیمگیران رژیم صهیونیستی در همه سطوح دولتی، شورای امنیت داخلی، کمیسیون امور خارجه و دفاع، وزارت جنگ و ارتش به خصوص در سایه عدم تلفیق کامل بین سیستمهای گنبد آهنین، عصای سحر آمیز و پیکان، برای مقابله با تهدید راهبردی موشکی هوشیار و آماده باشند.
وی گفت، تهدید سنگین موشکی یک تهدید واقعی و فاجعه آمیز برای رژیم صهیونیستی است و باید برای جلوگیری از آن با یک برنامه اضطراری اقدام کند زیرا شرایط بحرانی گذشته ثابت کرده که سامانه گنبد آهنین در مقابله با حملات ناگهانی و غافلگیر کننده و در راه اندازی ناکارآمد است.