کد خبر: ۷۰۵۷۹۱
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵

بحران کرونا در انگلیس به پایان رسید؟

هرچند انگلیس تنها کشور اروپایی است که با اتکا به اجرای طرح واکسیناسیون کرونا مسیر خروج از محدودیت‌های قرنطینه را طی می‌کند اما مقامات این کشور با در نظر گرفتن ناشناخته‌های این ویروس و احتمال بالقوه جهش گونه‌های جدید تاکید دارند که در این زمینه نباید ساده‌انگاری شود.
بحران کرونا در انگلیس به پایان رسید؟
آفتاب‌‌نیوز :

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز سه‌شنبه در نشست خبری روزانه دولت ضمن تحسین دستاوردهای دولت برای کاهش آمار مبتلایان و قربانیان کرونا عنوان کرد که هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که بخواهد از نقشه‌راه پایان دادن به محدودیت‌های کرونایی منحرف شود. او با این حال خاطر نشان کرد که بیشتر دانشمندان معتقدند که در مقطعی موج جدید کرونا دوباره فراگیر خواهد شد و نباید از رعایت اصول بهداشتی فاصله گرفت.

انگلیس پس از گذراندن یک دوره پرتلاطم که آمار مبتلایان به کرونا روزانه به ۶۰ هزار نفر و تلفات به بیش از یک هزار نفر رسیده بود، دو سه هفته ای است که وارد دوره‌ نسبتا آرامی شده است. در حال حاضر آمار مبتلایان روزانه به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و جان باختگان به ۳۰ نفر رسیده است.

بر همین اساس، دولت از اواخر اسفند سال گذشته پس از اعمال دو ماه قرنطینه سراسری، محدودیت‌های کرونایی را به تدریج کاهش داد. ۱۸ اسفند مدارس بازگشایی و دو هفته بعد هم فرمان «درخانه بمانید» لغو شد. از دوشنبه هفته پیش هم تمام فروشگاه‌های غیرخوراکی، سالن‌های آرایش، کتابخانه‌ها، پارک‌ها و باغ‌وحش‌ها و همچنین مراکز پذیرایی مانند رستوران‌ها و کلوپ‌های شبانه بازگشایی شد. البته دید و بازدیدهای خانوادگی تا تکمیل روند واکسیناسیون کرونا همچنان مجاز نیست.

آمارها نشان می‌دهد که هنوز واکسیناسیون دو -پنجم افراد بزرگسال باقی‌مانده و عده زیادی هم دوز دوم واکسن کرنا را دریافت نکرده‌اند.

بوریس جانسون از مردم خواسته تا در برابر آسان شدن محدودیت‌ها، مسئولانه رفتار کنند. او شیوع موج سوم کرونا در انگلیس را که به تازگی در اروپا آغاز شده اجتناب ناپذیر خوانده و گفته که تجربه گذشته نشان می‌دهد که این کشور دربرابر این مساله مصون نخواهد بود. این درحالیست که دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند موج جدید کرونا در اروپا شدیدتر از دوره‌های قبل است و مقامات بهداشتی برخی دولت‌های اروپایی نسبت به تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند.

جاه طلبی انگلیسی

نخست وزیر انگلیس دیروز از یک طرح جاه طلبانه خبر داد که اگر به نتیجه برسد می‌تواند در درمان این بیماری انقلابی به پا کند. در این طرح یک کارگروه ویژه پزشکی در انگلیس مامور شده‌اند تا در کنار اجرای واکسیناسیون، داروهای مقابله با شیوع کرونا را شناسایی کنند.

به این ترتیب افرادی که آزمایش کرونا آن‌ها مثبت شود داروهایی مصرف خواهند کرد که مانع تشدید عوارض این ویروس شده یا افرادی که در کنار فرد بیمار زندگی می‌کنند با مصرف دارو از ابتلا به کرونا مصون می‌شوند. جانسون امیدوار است که تا پاییز و قبل از موج جدید کرونا، دو نوع قرص تولید شده باشد.

همزمان گروهی از محققان دانشگاه آکسفورد در تحقیق تازه‌ای که هدف از آن یافتن درمان‌های جدید و تقویت واکسن‌های کرونا است، بیماران بهبود یافته از این بیماری را دوباره به کرونا مبتلا می‌کنند.

محققان هفته پیش حکم تایید این کار موسوم به آزمایش چالش انسانی را گرفتند و قصد دارند بیش از ۶۰ داوطلب سالم را در دو مرحله جداگانه از این تحقیق شرکت دهند. پژوهش‌های چالش انسانی تا کنون نقش اساسی در یافتن درمان بیماری‌هایی همچون مالاریا، سل، حصبه، وبا و آنفلوآنزا داشته است.

محققان امیدوارند این آزمایش معلوم کند بدن برخی افراد چگونه از خود در برابر ابتلای مجدد حفاظت می‌کند تا از یافته‌ها برای ساختن داروهای جدید یا بهبود کارایی واکسن‌ها استفاده کنند.

تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس می‌گوید که دولت باید تلاش بیشتری را برای تقویت اعتماد عمومی نسبت به مزایای دریافت واکسن صورت دهد. او خواستار ارائه گزارشی شده که آمار اثربخشی واکسن کرونا منتشر و نشان دهد که این ماده چگونه باعث ایمنی جامعه شده است.

او پیشتر هم طرح به‌کارگیری گذرنامه بین المللی کووید-19 را مطرح کرده و گفته بود که دولت باید از ظرفیت ریاست دوره‌ای برگروه ۷ استفاده و این طرح را عملیاتی کند. بوریس جانسون گفته است که به طور حتم از این طرح در نقشه راه خروج تدریجی از محدودیت‌های کرونایی استفاده خواهد شد. او در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرده که وضعیت واکسیناسیون شهروندان یا تست منفی آن‌ها به کرونا به عنوان بخشی از طرح دولت برای رفع محدودیت‌های مسافرتی مد نظر قرار خواهد گرفت. اما احزاب سیاسی مخالف دولت و افکار عمومی اجرای چنین طرحی را تبعیض آمیز و خواستار کنار گذاشتن آن هستند.

اما گام بعدی نقشه راه خروج از قرنطینه دولت انگلیس، در ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت) تعریف شده که قرار است محدودیت‌ سفرهای خارجی برداشته شود. دولت قصد دارد تا امسال هم مانند سال قبل نظام موسوم به چراغ قرمز را به اجرا بگذارد که بر اساس آن کشورها بر اساس وضعیت همه‌گیری کرونا به سه دسته قرمز، زرد و سبز تقسیم بندی می‌شوند. به این ترتیب افرادی که به یا از کشورهای سبز سفر می‌کنند از قرنطینه اجباری معاف خواهند بود. اما سفر به یا از کشورهای قرمز ممنوع یا افراد در بازگشت به انگلیس باید در هتل‌های ویژه مسافران که عموما نزدیک فرودگاه و گرانقیمت هستند قرنطینه شوند.

در حال حاضر بالغ بر ۴۰ کشور در فهرست مناطق پرخطر کرونایی دولت انگلیس قرار دارند. هند آخرین کشوری است که دو روز پیش، به دلیل شیوع گونه جدید کرونا به این فهرست اضافه شد.

نوع جدید کرونا در هند بی‌ ۱.۶۱۷ است که تاکنون دو بار جهش یافته است. این ویروس اولین بار سال گذشته توسط یک دانشمند هندی کشف شد و دولت هند روز دوشنبه هفته گذشته اطلاعات بیشتری در مورد آن در اختیار سازمان جهانی بهداشت گذاشت.

بر اساس محدودیت‌های کنونی انگلیس سفرهای تفریحی تا ۱۷ «می» ممنوع است. قانونی هم که دو هفته پیش به اجرا گذاشته شد افرادی که این ممنوعیت را دور زده و دلیل موجهی برای سفر به خارج از انگلیس نداشته باشند پنج هزار پوند جریمه می‌کند.

ریشه کن شدن کرونا در انگلیس واقع‌گرایانه نیست

وزیر حمل و نقل انگلیس در اظهارنظری جاه‌طلبانه عنوان کرده که مردم این کشور از ‌هم‌اکنون می‌توانند برای سفرهای خارجی در فصل تابستان برنامه ریزی کنند. اما دانشمندان با بیان اینکه ریشه‌کن کردن کرونا واقع‌گرایانه نیست می‌گویند که آسان کردن قوانین مسافرتی باعث شیوع موج و گونه‌های کرونا در این کشور می‌شود. آن‌ها هشدار داده‌اند که ظرفیت‌های بالقوه ویروس کرونا نباید دست کم گرفته شود و هنوز مشخص نیست تا چه حدی می‌تواند جهش پیدا کند.

پروفسور دینان پیلی از دانشگاه یوسی‌ال می‌گوید: باید کسی شجاع باشد که ادعا کند ویروس کرونا به پایان رسیده و بیش از این جلو نمی‌رود. ما هنوز در ابتدای راه شناسایی این ویروس هستیم و این فرآیند ممکن است سال‌ها طول بکشد. «آریس کاتزوراکیس» از دانشگاه آکسفورد هم معتقد است که حتی اگر به لحاظ علمی بتوان تعداد مشخصی جهش برای کرونا در نظر گرفت باز هم امکان دارد که ابعاد تازه‌ای از این ویروس بروز کند که ناشناخته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین